PUIK VERHAAL

Hondenspeel-weide

'T Greun veldje 1 jaar!

Op 8 oktober a.s. is het alweer een jaar geleden dat Hondenspeelweide ’t Greun Veldje aan de Berkenweg in Reuver officieel geopend werd. De initiatiefnemers, Nicole Jans, Monique Govaers en Astrid Teeuwen kijken tevreden terug op een mooie opening en een mooi jaar.

Positieve reacties

Met zo veel positieve reacties van hondenbezitters uit de gemeente Beesel maar ook daar buiten mag de hondenspeelweide zeker een aanwinst voor de gemeente genoemd worden. Ook de gasten van o.a. vakantiepark De Lommerbergen weten de speelweide goed te vinden. Na de opening hebben de initiatiefnemers niet op hun handen gezeten. Zo zijn er nog boomstammen in de speelweide gekomen, zijn er bewegwijzeringsbordjes geplaatst en is er zelfs een extra picknicktafel gesponsord. En af en toe staat er een verrassing...

Gulle gever

Vreemd werd er op gekeken toen er opeens een vaas met bloemen midden in de weide stond. Tot op de dag van vandaag is de gulle gever niet bekend. Verder hebben de bewoners van Bösdael al gebruik gemaakt van de speelweide door er een picknick te organiseren. Dat is een mooi initiatief wat mensen samenbrengt. Regelmatig spreken hondenbezitters met elkaar af in voor een gezellige honden-play-date.

Modderig

Natuurlijk staan er ook nog wat wensen op het lijstje van de initiatiefnemers. Ze zijn in overleg met de gemeente om een drainagesysteem te laten plaatsen in de grond . Tijdens de natte periodes in het jaar is namelijk gebleken dat het water niet goed weg kan zakken in de grond. Een gedeelte van de speelweide is dan erg modderig. Bovendien is de gemeente gevraagd om de rioolbuizen (gedeeltelijk) in te graven en met zand te bedekken zodat er gras over kan groeien. Dat maakt het geheel weer wat natuurlijker en geeft een extra dimensie aan de honden om eroverheen te kunnen rennen. In het voorjaar is het de bedoeling om een leuke middag te organiseren op ’t Greun Veldje voor honden, -eigenaren en -liefhebbers natuurlijk. Kortom: genoeg bedrijvigheid in de komende periode op 't Greun veldje!

Bron: Hondenspeelweide 't Greun Veldje


Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: