PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Laat alle kinderen meedoen

Op 1 oktober is de Stichting Leergeld Beesel officieel van start gegaan. Tijdens een bijeenkomst van professionals die in de gemeente Beesel met kinderen en jongeren werken heeft Leergeld Beesel zich gepresenteerd. Bij die gelegenheid ontving wethouder Bram Jacobs uit handen van voorzitter Fons Verdonck het eerste exemplaar van de Leergeld-brochure.

Leergeld wil ouders helpen

Onder het motto ‘Laat alle kinderen meedoen’ wil Leergeld voorkomen dat kinderen vanwege armoede in het gezin niet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Kinderen verdienen een goede start. Ze moeten zich kunnen ontplooien en sociaal ontwikkelen. Sommige ouders kunnen bijvoorbeeld het lidmaatschap van een vereniging of een schoolreisje voor hun kind niet betalen. Leergeld wil deze kinderen en hun ouders helpen.

Vrijwilligers

Leergeld werkt met vrijwilligers, zogenaamde intermediairs, uit de gemeente Beesel, die speciaal opgeleid zijn. Zij bezoeken het gezin dat een aanvraag voor hun kind(eren) heeft gedaan en bekijken de financiële draagkracht van het gezin. Gezamenlijk brengen ze in kaart wat er nodig is.

4 tot 18 jaar

Leergeld keert geen geld uit aan ouders of verzorgers. Als een aanvraag positief wordt beoordeeld krijgt het gezin en de leverancier of vereniging bericht van Leergeld. De factuur of de kosten van het lidmaatschap worden dan rechtstreeks voldaan. Alle aanvragen en de hele procedure worden uiteraard volstrekt vertrouwelijk behandeld. Leergeld is bedoeld voor kinderen van 4 tot 18 jaar, in bijzondere situaties tot 21 jaar. Leergeld werkt nauw samen met het Jeugdfonds Sport en het Jeugdfonds Cultuur. Aanvragen voor deze fondsen worden ook door Leergeld behandeld.


Voor informatie: www.leergeld.nl/beesel of via e mail info@leergeldbeesel.nl.

Winnen met Puik

NEET OET HOLLAND haalt Rowwen Hèze naar Reuver en jij kan twee kaarten winnen!

Winactie

Wil jij vrijdag 26 oktober Rowwen Hèze en nog meer andere artiesten bewonderen? Dan kun je natuurlijk kaarten bestellen via www.neetoetholland.nl. Een leukere manier is door je vriend(in), collega, ouders te taggen, waardoor je kans maakt op 2 gratis entreekaarten.


Houd de Facebook en Instagram van Puik in de gaten en wie weet sta jij binnenkort samen met een vriend of vriendin los te gaan bij NEET OET HOLLAND!

Oproep oude boeken, CD's en DVD's

De Bibliotheek Reuver doet ook dit jaar mee aan De BeLeef Fair op 17 oktober.

De Boekenmarkt

Heb je recent je boekenkast opgeruimd of heb je op je zolder nog een mooie collectie liggen? Bibliotheek Reuver is op zoek naar uitgelezen boeken en/of DVD’s en CD’s. Alle materialen, inclusief de spullen uit de Bieb-Outlet, worden verkocht tussen 10:00 en 19:00 uur op de boekenmarkt aanstaande 17 oktober. De boekenmarkt vindt plaats in Bibliotheek Reuver als onderdeel van de BeLeef Fair.

Fotobron: Stichting Leergeld Beesel en Bibliotheek Reuver


Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: