PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Kinderboekenweek 2018 Bibliotheek Reuver: “Kom erbij”

Woensdagochtend is de Kinderboekenweek weer van start gegaan, met dit jaar het thema Vriendschap. Tot en met 14 oktober wordt het lezen, in Bibliotheek Reuver en op verschillende basisscholen in gemeente Beesel, extra gestimuleerd.

Vriendschap

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal namen voor echte vrienden. De basisscholen in de gemeente Beesel hebben boekenprojecten met het thema Vriendschap aangevraagd bij Bibliotheek Reuver. Ook de schoolbibliotheken besteden extra aandacht aan Vriendschap.

Verschillende activiteiten

In de bibliotheek kun je terecht voor films, kranten, tijdschriften, evenementen en natuurlijk boeken. Ook zijn er in de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek kleurplaten te krijgen en kun je er terecht voor de Voorleesgids. Deze staat boordevol (boeken)tips. Ook kun je memory komen spelen in het thema van jouw vriendjes uit je favoriete boeken. Kortom een mooie gelegenheid om, in het kader van vriendschap, samen een bezoekje te brengen.

Gemeente Beesel ambassadeur voor RIC Limburg

De gemeente Beesel is ambassadeur geworden van RIC Limburg (Retail Innovation Centre). Met dit ambassadeurschap wil de gemeente een stimulans geven aan haar ondernemers om in te spelen op trends en ontwikkeling in retailland.

RIC Limburg?

Het RIC is een one-stop-shop voor retailinnovatie. Ondernemers uit heel Limburg kunnen bij RIC terecht voor al hun innovatievraagstukken. Als kenniscentrum werkt RIC nauw samen met onder andere alle onderwijspartijen in Limburg en ziet RIC het als een belangrijke taak om aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Daarnaast organiseert RIC regelmatig workshops en bijeenkomsten voor retailondernemers om te informeren en inspireren.

Waarom samenwerken?

Wethouder Debbie Heesakkers: “De aanpak van het centrum van Reuver is één van mijn topprioriteiten. Dat kunnen we als gemeente niet alleen. Hiervoor zijn ook ondernemers, vastgoedeigenaren en bewoners nodig. Door de samenwerking met RIC Limburg wil ik alle retailondernemers in Beesel, dus niet alleen in het centrum van Reuver, een platform bieden om inspiratie op te doen voor nieuwe ideeën en deze te ontwikkelen. Als het goed gaat met de ondernemers, gaat het namelijk ook beter met het centrum.”

ANWB Lichtbrigade bij OJBS De Triolier

Elke dag fietsen duizenden kinderen naar school. Goede fietsverlichting is enorm belangrijk. Want met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent. Toch vervangt 4 op de 10 fietsers hun kapotte fietslamp niet direct. OJBS De Triolier vindt het belangrijk dat haar scholieren veilig naar school fietsen. Helemaal nu dat de dagen weer korter worden. Daarom doet De Triolier mee met de ANWB Lichtbrigade op woensdagochtend 10 oktober.

Fietsverlichtingsactie

De Lichtbrigade van de ANWB bestaat uit een digitaal lespakket en een fietscontrole. Eerst bespreken de leerlingen in een speciale les de noodzaak van goede zichtbaarheid in het verkeer. Daarna worden hun fietsen gecontroleerd op 15 belangrijke punten. Zo gaan alle leerlingen met een goed verlichte en veilige fiets de winter in.

ANWB Lichtbrigade

Vanaf 1 oktober organiseert de ANWB Lichtbrigade meer dan 2.500 acties door het hele land op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen.


Kijk voor meer informatie over de ANWB Lichtbrigade: anwb.nl/lichtbrigade

Bron: Gemeente Beesel


Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: