PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Kunstroute Beesel Creatief is kunst, muziek en gezelligheid

Op zondag 7 oktober vindt voor de 30ste keer Kunstroute Beesel Creatief plaats. Deze dag is zeker voor kunstliefhebbers en muziekliefhebbers een ‘must see’. Maar wil je gewoon een beetje gezelligheid? Ook dan ben je op het juiste pad bij de Kunstroute Beesel. Kom en geniet met volle teugen van de grote variatie kwalitatieve internationale kunst en muziekvormen op zeven locaties in Beesel. Alle locaties liggen op loopafstand van elkaar.

Drie nieuwe locaties

Het kwaliteitsniveau is door de jaren heen steeds hoger geworden. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe elementen aan de route toegevoegd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de unieke plekken Huize ‘De Mortel’, galerie Rik van Rijswick en de blokhut. Allemaal laten ze zeker verrassende kunst zien. In de blokhut worden diverse workshops gegeven, zoals dansen, werken met klei, creatief aan de kunstwerktafel, schminken en meer voor de jeugdige kunstliefhebbers.

Muziekkunst

In de Gertrudiskerk is vooral de muziekkunst te horen. Vanaf 13.00 uur kan genoten worden van Vocalgroup Ringfield uit Belfeld en Vocal Group Difference uit Melick. Vanaf 15.00 uur verzorgen harmonie St. Gertrudis uit Beesel en Philharmonisch Gezelschap Reuver enkele optredens.

Meer informatie

Tijdens de kunstwandelroute zijn er voldoende mogelijkheden om te pauzeren op een van de gezellige terrassen. Muziekgezelschap ‘Tir Na Nog’ speelt op diverse plaatsen hun verrassende aanstekelijke muziek.


Zin in een paar uurtjes genieten? Noteer dan zondag 7 oktober met Kunstroute Beesel Creatief in de agenda. Kunstroute Beesel Creatief start om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Bij de entree van een van de locaties ontvang je een flyer met alle informatie. Voor meer informatie kijk eens op de website www.beeselcreatief.nl of mail naar info@beeselcreatief.nl.

Spaanse delegatie Draaksteken komt naar Beesel

Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 oktober verblijft een delegatie uit het Spaanse stadje Montblanc in Beesel. Deze Spaanse gemeente kent ook het spel van St. Joris en de Draak. Doel van het verblijf? Het versterken van de banden over het Draaksteken in Europa.

De Spaanse versie

Zoals mogelijk bekend, liggen er al lijntjes tussen de stichtingen en gemeenten in Montblanc, Furth im Wald (Duitsland), Mons (België) en Beesel. Zo is een delegatie van Gemeente Beesel en de Stichting Draaksteken Beesel vorig jaar nog in Montblanc geweest. De Beeselse gasten waren toen onder de indruk van de stad en de festiviteiten. De ervaringen en verhalen van de Beeselse delegatie wekten de nieuwsgierigheid in onze gemeente verder op naar de achtergronden van onze Spaanse partners. De Spaanse delegatie gaat dan ook graag in op het Beeselse verzoek om een presentatie te geven over hun activiteiten die jaarlijks (april) in Spanje plaatsvinden.

Draaksteken in de Catalaanse stad Montblanc

Heb je belangstelling? Kom gerust naar de presentatie op zaterdag 6 oktober. De presentatie vindt plaats in Herberg De Bongerd en start om 20:00 uur. De zaal gaat om 19:30 uur open. De bijeenkomst zal ongeveer 1,5 uur duren en de toegang is gratis. Mede aan de hand van beelden vertellen de Spaanse Drakencollega’s deze avond over het bijzondere aan de Catalaanse stad Montblanc en over de prachtige festiviteiten die daar plaatsvinden. Je waant je daarbij soms in de Middeleeuwen. Om alles goed over te kunnen brengen, is een tolk aanwezig. Als je alvast een voorproefje wilt nemen, kijk dan op www.setmanamedieval.cat.

Events4You haalt Henny Huisman naar Reuver!

Het duurt misschien nog wel even, maar de organisatie kan nu al niet meer wachten… Op 5 en 6 april 2019 komt Events4You weer terug met de bekende concepten: Tentfieës, I love 90’s en Tentfieës Fout maar Goud. Om het succes van voorgaande jaren te verbreken wordt er dit jaar groots uitgepakt. Niemand minder dan Henny Huisman komt met zijn welbekende Soundmix Show de feestgangers entertainen tijdens Fout maar Goud. Middels verschillende voorrondes die vooraf aan het evenement worden gehouden, belooft dit een spectaculair feest te worden. De winnaars mogen hun kunsten vertonen op 6 april 2019 in de feesttent.

Iconisch tv-programma

Henny Huisman stond 15 jaar geleden voor het laatst de Soundmix Show te presenteren op de televisie. Er zijn maar weinig mensen die dit iconische tv-programma niet kennen. Hierom is Events4You maar al te blij dat de comeback van de Soundmix Show gaat plaatsvinden op zaterdag 6 april tijdens het Tentfieës 2019 in Reuver. Met als thema Fout maar Goud belooft dit een verrassende versie van de welbekende show te worden.

De Soundmixshow in Reuver

Heb jij (foute) playbackskills of ben je een écht zangtalent, kunnen jij en jouw vrienden perfect die bekende artiesten nadoen of wil je gewoon jouw moment of fame tijdens Tentfieës Ruiver- Fout maar Goud? Schrijf je dan nú in voor de voorrondes van de enige echte Soundmixshow, in Reuver! Door middel van een excellente én Reuvers bekende jury worden de leukste, beste en grappigste finalisten geselecteerd. Dit alles gebeurt natuurlijk in de echte Soundmix Show stijl, met een vleugje Fout maar Goud. Het oefenen van jouw act kan beginnen, want voor je het weet sta jij al in de voorrondes.

Aanmelden

Door de overige artiesten die deze avond komen entertainen, blijft het 100% feestgarantie. Wil jij graag weten wie er naast Henny Huisman nog meer komen optreden, waar je je kunt aanmelden voor jouw moment of fame én waar je jouw kaartjes kunt bemachtigen? Houd dan de Facebook pagina en website van Events4You goed in de gaten!

Fotobron: Johnny Swaters


Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: