PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

‘Retespannend’ bij Ruiverpedia

Het is bijna zover! Op 30 november worden de winnaars bekend gemaakt van de 2e Ruiverpedia dorpsquiz. Worden de ‘Ruiverse Vandale’ (winnaars 2017) dit jaar verslagen?

Jokers zijn doorslaggevend

Het was voor de organisatie een hele klus om alle antwoorden te verwerken. En… het was tot het eind retespannend. Uiteindelijk hebben de jokers de doorslag gegeven. De bekendmaking van de winnaar Ruiverpedia 2018 start op vrijdag 30 november om 20.00 uur bij café-zaal Ronckenstein.

Oproep

Op deze avond maakt de organisatie eerst de prijswinnaars bekend van de vragenwedstrijd die Ruiverpedia vijf weken lang in Puik plaatste. De organisatie wil in dit kader graag nog een extra oproep doen aan Richard Bongers, Leon Lenssen, Theo de Vlieger, Ton Willemsen, Angelien Steeghs en Tamara Smits van der Koelen om op tijd aanwezig te zijn! Aansluitend behandelt de organisatie vragen van Ruiverpedia 2018 en volgt de bekendmaking van de winnaar!


- Advertentie -


Jubilaris en Caeciliarondgang 2018 Reuverse Harmonie

Op Zaterdag 17 november, was het weer zover: de rondgang vanwege het Caeciliafeest 2018 van de Reuverse Harmonie.

25 jaar lid

Rond 10.30 uur verzamelden de leden van de harmonie zich bij het oefenlokaal: café Ronckenstein. Van daaruit werd gemarcheerd naar de woning van de jubilaris Maud Houben. Samen met haar trokken ze weer terug naar café Ronckenstein. Daar vond eerst de huldiging van de jubilaris plaats: Maud Houben 25 jaar lid van de Harmonie!

In de bloemetjes gezet

De jubilaris werd toegesproken door president Roel Houwers en daarna in de bloemetjes gezet. Maud kreeg het bijbehorende insigne door haar moeder opgespeld, in aanwezigheid van haar man en kinderen. Daarna brachten de leden Maud naar een muzikale hulde. Na de hulde was het tijd om de inwendige mens te versterken en werd er genoten van een warm buffet vol lekkere stamppotten, diverse soorten vlees en natuurlijk ontbraken de lekkere toetjes niet.

Muzikale rondgang

Tegen 13.45 uur was de aftrap voor een muzikale rondgang door Reuver, met pauzes bij The Rock Station en de Paerssjtal, om de kelen te spoelen. Ook vond tijdens de rondgang de presentatie plaats van de joarkrant. Hierna werd de geslaagde dag als vanouds weer afgesloten bij cafe Ronckenstein.

Speciale thema-avond Alzheimer Café Reuver

Op dinsdag 11 december 2018 opent het Alzheimer Café Reuver haar deuren voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om te leren van elkaars kennis en kunde.

Thema-avond in Kerstsfeer

Het Alzheimer Café Reuver is een laagdrempelig ontmoetingspunt in een huiselijke sfeer, waar iedere keer een thema rondom dementie bespreekbaar wordt gemaakt. De bezoekers kunnen er onder het genot van een kopje koffie of een drankje napraten en ervaringen delen. Het Alzheimer Café Reuver kan op die manier een grote ondersteuning zijn voor iedereen die met de ziekte geconfronteerd wordt. Op 11 december is het Alzheimer Café gehuld in Kerstsfeer met muziek van het Reuverse duo Jack en Ger. De avond vindt plaats in Brasserie Bösdael, Meester Bosmanshof 107, 5953 DN Reuver.

Elke tweede dinsdag

Het Alzheimer Café Reuver is op één vaste avond in de maand (elke tweede dinsdag) geopend. Inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De avond wordt uiterlijk 21.30 uur afgesloten. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met de avondcoördinator van Alzheimer Café Reuver, Mia van Herten, 077-4742941 of 06-21258180

Fotobron: Yvon Simons en Wim Klootwijk

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: