PUIK COLUMN

Ger Spee

BIBIAN!

Bibian Mentel is een paralympisch snowboardster, die negen keer de diagnose kanker heeft gekregen en zich steeds weer heeft teruggeknokt. Zij is de laatste maanden een aantal keren in het nieuws geweest en heeft door haar optredens telkens op mij een enorm inspirerende indruk gemaakt. Bibian besloot onlangs om op 46-jarige leeftijd te stoppen met haar topsportcarrière. Voor mij een reden temeer om nu stil te staan bij haar fantastische prestaties en haar ongekende doorzettingsvermogen.

Drievoudig Paralympisch Kampioen

Haar eerste paralympische titel won Bibian Mentel in 2014 in Sotsji. Met haar fenomenale optreden, tijdens de Paralympische Winterspelen in Pyeonchang 2018, won ze tweemaal goud. Dit na een gebrekkige voorbereiding, immers een maand voor de start van de Spelen in Zuid-Korea onderging ze nog een nekwerveloperatie.

Inspirator

Met haar kwaliteiten zorgt ze nu ook voor inspirerende lezingen voor ondernemers. Daar waar ondernemers vaak bezig zijn met omzet, winst, goed personeel krijgen en behouden, btw verhoging etc., weet zij de zaal muisstil te krijgen met haar betoog en het delen van haar gedachten over waar het in de praktijk nu echt om gaat. Naast haar sportieve strijd heeft ze altijd moeten vechten tegen kanker, wat volgens haar voor persoonlijke hoogte- en dieptepunten heeft gezorgd.

“Bibian Mentel is een paralympisch snowboardster, die negen keer de diagnose kanker heeft gekregen en zich steeds weer heeft terug geknokt.”

Carpe Diem

In haar boek LEEF benoemd ze waarom ze zo positief in het leven staat. Haar antwoord is dat het leven veel te leuk is om lang stil te blijven staan bij tegenslagen. Er zijn volgens haar zoveel dingen die het leven mooi maken.

It’s all about Mentelity!

De Mentelity Foundation is een initiatief van Bibian Mentel waarbij projecten gerealiseerd worden om het leven van mensen met een lichamelijke uitdaging te verbeteren. Er worden activiteiten georganiseerd die een hoge bijdrage leveren aan hun mentale- en fysieke ontwikkeling.

Goede doel

Met Bibian Mentel als inspirerend voorbeeld is er voor mij nog een extra reden om na de Mont Ventoux (2016), Roparun (2017-2018) de uitdaging Alpe d”Huzes (2019) aan te gaan. Dit uiteraard voor het goede doel !

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: