PUIK GEMEENTE INFO

GEMEENTE INFO

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van de Gemeente Beesel,
handige tips van het samenlevingsloket en u vindt er de meest actuele data uit de afvalkalender. 

Succesvolle Kids Challenge gemeente Beesel!

Op woensdagmiddag 23 januari ontvingen we elf kinderen op het gemeentehuis van Beesel. Deze kinderen hadden, in drie groepen, allemaal gereageerd op de oproep van de gemeente om een duurzaam idee in te sturen. De opdracht was om een duurzaam idee te verzinnen dat we dit jaar in de gemeente kunnen uitvoeren.

Gewoon anders...

zo ook veel aandacht voor onze jeugdige inwoners

Cursus dementie voor mantelzorgers 2019

Mantelzorgen voor iemand met dementie is niet altijd makkelijk. Het roept soms vragen op. Hoe kan ik mijn partner/ouder/vriend het beste bejegenen? Wat betekent dementie eigenlijk? Zijn er meer mensen die in deze situatie zitten en hoe gaan zij ermee om?


Steunpunt Mantelzorg Beesel biedt daarom een cursus aan voor de mantelzorger(s) van mensen met dementie uit de gemeente Beesel. De cursus is bedoeld om informatie en tevens ondersteuning te geven, in het omgaan met iemand met dementie.

Kerstbomenactie gemeente Beesel

Ook dit jaar was er weer de kerstbomenactie in de gemeente Beesel. Veel kinderen waren al dagen van tevoren bezig met het inzamelen van de kerstbomen. Op diverse manieren werden deze bomen afgeleverd. Met de fiets, skelter, per aanhangwagen en te voet. Per ingeleverde boom kregen de kinderen een lootje en een lolly. Er waren weer veel prijzen beschikbaar.

Gemeente Beesel stelt centrummanager aan

De leefbaarheid in de kernen van de gemeente Beesel is gebaat bij sterke centra. De drie dorpen (Reuver, Offenbeek en Beesel) hebben elk een centrum waar inwoners terecht kunnen voor hun dagelijkse bood-schappen en ontspanning in de lokale horeca-gelegenheden. In Reuver zijn daarnaast diverse andere winkels gevestigd. Het is een uitdaging om een goed winkelaanbod te houden en waar mogelijk uit te bouwen en de aantrekkelijkheid van de centra voor bezoekers te borgen. Naar aanleiding van een raadsmotie stelt de gemeente een centrummanager aan.

Geslaagde 1e editie van een Goede Start

Op woensdagmiddag 16 januari vond de 1e editie plaats van een Goede Start voor kinderen tussen de 2-6 jaar. Er werd een goede start gemaakt met bewegen door 3 workshops. Dansen, gymmen en relaxen stonden op het programma in sporthal de Schans.

Afvalkalender

Rest- en GFT-afval

2 t/m 8 februari: inzameling GFT-afval op woensdag, inzameling restafval op woensdag in zone C (paars)


Zorg ervoor dat uw container altijd vóór 7.30 uur aan de weg staat.

Het inzameltijdstip van de restafvalcontainer kan anders zijn dan dat van de GFT-container.


Kijk op www.beesel.nl of www.mijnafvalwijzer.nl


Oud papier

Offenbeek: 30 januari

Beesel: 1 februari

Reuver: 14 februari

Publicatie officiële bekendmakingen

De officiële mededelingen van de gemeente worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit is het internetadres van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP).

Contact

Raadhuisplein 1

5953 AL Reuver

T 077 474 92 92

M 06-41312193 (alleen WhatsApp)

www.beesel.nl 

info@beesel.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: