PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Door de ogen van Lerares van het Jaar, Anouk Huijs

In een bomvolle Julianazaal vond afgelopen zaterdag de ontknoping plaats van de leraar van het jaar verkiezing 2019. Zittend tussen een drietal andere onderwijstoppers, Milou den Houdijker, Jan van de Ven en Thijs Roovers (deze laatste twee bekend van PO in actie), keek ik met klamme handjes naar de gouden envelop die niemand minder dan de minister van onderwijs, Arie Slob, in zijn handen had.

Een kijkje in de keuken

Diezelfde ochtend reisde ik al in alle vroegte af naar Utrecht. Met knikkende knieën mocht ik in een piepkorte pitch de vakjury meenemen in mijn onderwijsvisie en de rol die ik als ambassadeur zou willen vervullen. In het interview wat daarop volgde werden mijn plannen en ambities kritisch bevraagd. Vol passie mocht ik ze een spreekwoordelijk kijkje in mijn keuken geven. Ik vertelde honderduit over de manier waarop ik graag werk in mijn klas, welke gedachte daar achter ligt en wat dit doet met kinderen.

Een positieve beweging rondom het onderwijs

Tevens sprak ik mijn zorgen uit over de huidige status van het onderwijs. In het nieuws is honderduit te lezen over de hoge werkdruk en de lage salarissen in het onderwijs, natuurlijk moet dit niet onderbelicht blijven, maar er is zo veel meer. Ik pleitte dan ook voor een positieve beweging rondom het onderwijs, waarin we laten zien waarom wij onderwijsmensen iedere ochtend weer ons bed uitkomen en iedere avond wéér het thuisfront bellen dat we later zijn met eten.


Het ultieme doel van deze positieve beweging? Het terug op de kaart zetten van het onderwijs. Door te laten zien waar al die hard werkende mensen in het onderwijs het voor doen, hoop ik dat jongeren op den duur méér en vaker de stap naar het onderwijs willen maken, juist omdat het zo’n innovatief en dankbaar beroep is en tevens werkt met de mooiste doelgroep op de wereld: kinderen!

Van juf naar superster, althans…

Terug naar minister Slob. Het openen van de envelop leek uren te duren… Ik hoorde de duimen van de met mij meegereisde ouders, vrienden en collega’s op volle toeren draaien, evenals mijn hartslag. Daar was dan toch het verlossende woord, ik mag mezelf een jaar lang ambassadeur voor het primair onderwijs noemen… Superlatieven schoten te kort, en nog steeds. Sinds afgelopen zaterdag bevind ik mij in een achtbaan aan telefoontjes, mailtjes en filmende media Voor eventjes lijkt de wereld stil te staan en word ik ondergedompeld in een voor mij onbekende wereld. Van juf naar superster, althans, tot morgenochtend. Want dan sta ik ’s ochtends weer met plezier voor de klas.


Meer weten over hoe ik inhoud ga geven aan mijn rol als ambassadeur? Houd mijn facebook en LinkedIn account in de gaten!



- advertentie -

www.herbergdebos.nl


1, 2 en 3 februari LK Dressuur Reuver

Al sinds de opening van de nieuwe rijhal in januari 2012 organiseert Hippische Sportvereniging 'De Paardenvriend' in Hippisch Centrum De Vossenkuil aan de Bergerhofweg in Reuver elke winter wel een indoorkampioenschap. Of het dressuur, springen, paarden- of pony kampioenschappen zijn, de deelnemers komen graag naar de mooie accommodatie in Reuver en daar is HSV De Paardenvriend trots op!

Limburgs Kampioenschap

Op 1, 2 en 3 februari a.s. organiseert 'De Paardenvriend' het Limburgs Kampioenschap (officieel de Regiokampioenschappen oftewel RK) Dressuur voor paarden. De verdeling over drie dagen met op vrijdagavond de start, zorgt voor een ideale en ontspannen vervolg op de zaterdag en zondag.

Klapstuk is op zondag vanaf 16.30 uur de Kür op Muziek voor de in totaal 8 beste combinaties uit de Z2 en ZZL. De toegang is op alle dagen gratis, publiek is van harte welkom.

Programma

  • Vrijdag aanvang 18.30 uur: klasse Z1
  • Zaterdag aanvang: 9.00 uur: klasses L1-L2-M1-M2
  • Zondag aanvang: 9.00 uur: klasses B-Z2-ZZL en Kür op Muziek


Nieuwe website voor gemeente Beesel - www.beesel.nl

Gemeente Beesel heeft hard gewerkt aan een nieuwe website. De website is een duidelijke, functionele en toegankelijke online basis geworden voor de dienstverlening en toekomstige doorontwikkelingen.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje op www.beesel.nl. Gemeente Beesel is er in ieder geval trots op. Ben jij net zo enthousiast? Of zie je iets geks? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar: communicatie@beesel.nl.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Tweede plaats voor Marina Claessen

Wat een puike prestatie! Marina Claessen heeft met haar videoclip 'Vastelaovend bedank' de tweede plaats behaald in de verkiezing van CMC Alaif Beste videoclip.

Proficiat en Bjorn en Mieke

In de finaleronde nam Marina het op tegen Björn en Mieke. Gisteren werd de winnaar, na het tellen van de punten van de jury en het publiek, bekendgemaakt. Björn & Mieke gingen er met de clip 'Nag Efkes' met de Clip Trofee vandoor. Björn en Mieke treden aankomend weekend op tijdens de Sjterzitting van de Windjbuujels.

LVK?

Voor zowel Björn & Mieke als Marina Claessen staat wellicht nog iets moois te wachten komend weekend. Beide zijn namelijk LVK finalist. Zaterdagochtend worden de LVK finalisten via een Live uitzending van L1 bekend gemaakt.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: