PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Duitse scholier Benedict Bouscheljong loopt stage bij gemeente Beesel

Naar aanleiding van een oproep van de gemeentes Beesel en Brüggen heeft de 17-jarige scholier Benedict Bouscheljong zich gemeld voor een stage bij de gemeente Beesel. De eerste dag werd Benedict ontvangen door het college van B&W. Gedurende de periode van twee weken zal hij binnen diverse teams van de gemeente een kijkje nemen. De stage komt voort uit de voorgenomen strategische samenwerking tussen de gemeentes Beesel en Burggemeinde Bruggen.

Snuffelstage

Doel van de stage is te ervaren wat het is om bij een (Nederlandse) gemeente te werken. Concreet gaat het om 10 werkdagen in de periode van 28 januari 2019 tot en met 8 februari 2019. Meer dan even snuffelen aan de verschillende vakgebieden zit er dan ook niet in, maar dit is voldoende. De gemeente Beesel wil Benedict een zo breed mogelijk spectrum van terreinen aanbieden: van bestuur tot uitvoering van beleid tot ondersteuning, uiteraard binnen alle teams en geledingen in onze organisatie.

Benedict hoopt door zijn stage zijn Nederlands te verbeteren. Hij is erg benieuwd en geïnteresseerd naar de verschillen tussen de Nederlandse en de Duitse gemeenten.

Europese school

Benedict Bouscheljong heeft eerst in Waldniel op de Janusz Korczak Realschule gezeten. Op deze school heeft hij Nederlands geleerd. Momenteel leert hij aan het Gymnasium St. Wolfhelm, eveneens in Waldniel. Als Europese school binnen Noord-Rijnland-Westfalen wil het Gymnasium St. Wolfhelm zijn studenten voorbereiden op wonen en werken in Europa. Het belangrijkste doel van het Europese profiel is dat jongeren Europa ervaren als een integraal onderdeel van hun leven terwijl ze nog op school zitten, om het Europese denken te versterken en om persoonlijke contacten te leggen.

Foto: Het college van de gemeente Beesel ontvangt Benedict Bouscheljong uit het Duitse Brüggen

Stéfan Gommans voor 3e keer geselecteerd voor het Nationale Team

Stéfan Gommans, lid van HSV De Forel, timmert al wat jaartjes aardig aan de weg! Het begon toen hij bij Sportvisserij Limburg werd geselecteerd voor hun talenten team waarmee hij nu al een 4 tal jaren meevist in de Nationale Teamcompetitie U-20 Dames. Dit is een competitie voor jeugd tot 20 jaar en Dames van alle leeftijden die vissen in teamverband met teams van 4 leden.

WK

Stéfan is nu al voor het 3e jaar op rij uitgekozen in het Team tot 15 jaar, ze hebben ook een Team tot 20 jaar en een Team tot 25 jaar. De Teams tot 20 en 25 jaar worden ook uitgezonden naar een WK dat ieder jaar in een ander land wordt gevist, In 2018 wist het Nederlands Team tot 25 jaar zelfs Wereld Kampioen te worden in Italië. Dit is dan ook een droom van Stéfan om ooit ook wereld kampioen te worden, en hij is al op het goede spoor!

Limburgse Kampioenschappen

Ook in Limburg zelf staat hij zijn mannetje zo is hij de laatste drie jaar al tekens 2e geworden tijdens de Limburgse Kampioenschappen voor de jeugd tot 15 jaar.

Op het Nederlands Kampioenschap wil het nog niet zo vlotten maar je bent dan ook afhankelijk van een goede stek om ook goed te kunnen vangen, maar desondanks geeft hij nooit op en gaat stug door ieder visje is weer een paar gram zegt hij dan altijd!

'Pap det mot neet zoewe'

Bij de vereniging kennen de senior vissers hem ook al als een gevaarlijke concurrent, want hij laat zich de kaas niet van het brood stelen. Samen met zijn vader Frank Gommans neemt hij vaak op dinsdagavond deel aan het koppelvissen. Waar vroeger Pa moest zeggen hoe het moest, hoor je nu steeds vaker 'pap det mot neet zoewe' of 'pap det duis ze verkierd'. Maar het is wel gezellig om samen met je vader de zelfde hobby te hebben en daarbij ook weten dat deze een van je grootste fans is die overal met je heen gaat.


Kortom wie weet zijn we over een paar jaar een wereldkampioen rijker in gemeente Beesel. Tenminste als het aan Stéfan ligt zeker maar je weet nooit hoe het balletje rolt of liever gezegd de vis wel wil bijten!

Burgemeester Petra Dassen genomineerd voor Topvrouw Limburg 2019

Dat 'onze' burgemeester Petra Dassen een topvrouw is, wisten we natuurlijk al lang. Maar haar kracht wordt nu ook elders in Limburg opgemerkt. Petra Dassen is namelijk genomineerd voor de titel Topvrouw Limburg 2019.

De andere kandidaten zijn directeur Lizbeth van den Boogaart van Fresh Park Venlo en Astrid Roebroeck-Pinckaers, eigenaar van Ricoh Document Center Zuid in Geleen.


De genomineerden worden beoordeeld op eigenschappen als visie, innovatie, doorzettingsvermogen en leidinggevende capaciteiten. Ook moet er aan bepaalde financiële criteria voldaan worden. Donderdag 4 april wordt in de Oranjerie in Roermond de winnaar bekendgemaakt.


Foto's en teksten: Gemeente Beesel, HSV de Forel, Windjbuujels' Jeug


Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: