PUIK VERHAAL

Hoever rijst de ster van Van De Kaart?

Inmiddels zijn ze haast niet meer weg te denken uit het Reuverse Vastelaoveslandschap: Van De Kaart. Maar wie zijn toch deze in badjas gehulde jongens?

Het begint allemaal in 2016. In dat jaar wordt Luuk Litjens uitgeroepen tot Bacchus van Reuver. Al jaren is het traditie om als Bacchusklöp een liedje uit te brengen. ‘Vastelaovend Mit Bacchus Luuk’ wordt op uiteenlopende feestjes met veel enthousiasme ontvangen en komt zelfs in de uitzending van Giel Beelen op 3FM.

Na een turbulent carnavalsjaar hebben een aantal leden de smaak flink te pakken: ze willen nog een liedje maken. In Emiel Ketellapper – bekend van Net Óet Bed – vinden ze een meer dan geschikte producer. Samen met hem wordt ‘Oh Sjak’ opgenomen, een nummer dat ondertussen een hit genoemd mag worden in Reuver. Hierin wordt de regel ‘veur zien van de kaart’ gezongen, en hiermee is ook de naam voor de groep beklonken.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Ongekende bak energie

Een jaar later brengen ze nog eens drie nummers uit en worden enkele optredens verzorgd. In Reuver zijn ze al gauw een graag geziene gast, maar ook in Herten en Susteren kunnen ze op veel bijval rekenen. Met drie frontmannen en daarachter vijf herrieschoppers – in de positieve zin van het woord – kenmerken de optredens zich door een ongekende bak energie, podiums die niet altijd intact blijven en uiteraard een enthousiast publiek dat vaak ietwat van de kaart is.

"Een uit de hand gelopen hobby is in 2019 een understatement."

Videoclip

In het nieuwe jaar is het tijd voor de volgende stap: een videoclip. Toon Winkels gaat aan de slag met Van De Kaart en dit heeft uitgemond tot een succesvolle samenwerking. Het liedje ‘D(r)inks’, een ode aan de dans, wordt een feit. Het is de stap waarmee ze bekendheid willen vergaren buiten Reuver.

Niet meer weg te denken

Een uit de hand gelopen hobby is in 2019 een understatement. Van De Kaart lijkt klaar te zijn om voorgoed een plekje te veroveren in de Limburgse carnaval. Hun liedjes zijn doordrenkt met ludieke woordspelingen en bij hun optredens kan het zomaar zijn dat de tent letterlijk wordt afgebroken. Hoever rijst de ster van deze boyband nog?

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: