PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Thema-avond Alzheimer Café Reuver

Op dinsdag 12 maart 2019 opent het Alzheimer Café Reuver haar deuren voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om te leren van elkaars kennis en kunde.

Ontmoetingspunt

Een laagdrempelig ontmoetingspunt in een huiselijke sfeer, waar iedere keer een thema rondom dementie

bespreekbaar wordt gemaakt. De bezoekers kunnen er onder het genot van een kopje koffie of een drankje napraten en ervaringen delen. Het Alzheimer Café Reuver kan zo een grote ondersteuning zijn voor iedereen die met de ziekte geconfronteerd wordt. De avond vindt plaats in Brasserie Bösdael, Meester Bosmanshof 107, 5953 DN Reuver.

Ergotherapie

Het thema is: positieve effecten door ergotherapie.

Gastspreker is Nicole Ebus, ergotherapeute.

De zelfredzaamheid van dementiepatiënten neemt toe door ergotherapie. Ze hebben minder hulp nodig bij hun dagelijkse activiteiten. Een logisch gevolg daarvan is dat

de mantelzorger van de patiënt wordt ontlast. Mantelzorgers houden meer tijd over voor zichzelf en kunnen na de tips van de ergotherapeut beter omgaan met hun dementerende partners. Niet alleen de mantelzorger wordt ontlast, de patiënt heeft na interventie door de ergotherapeut ook minder professionele zorg nodig

Het Alzheimer Café Reuver

Het Alzheimer Café Reuver is één vaste avond in de maand (elke tweede dinsdag) geopend. Inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De avond wordt om 21.00 uur afgesloten met een uitloop tot uiterlijk 21.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met de avondcoördinator van Alzheimer Café Reuver, Mia van Herten, 077-4742941 of 06-21258180


- advertentie -

www.snsbank.nl


Rovertjespaar 2019

Carnaval bij het Rovertje. Dit jaar verliep de aanloop naar de Carnaval samenhangend met het thema: Wij kleden ons aan.

De eerste weken

De eerste weken hebben we verteld over onze kleding en hebben we de kleren gewassen, opgehangen en gestreken in onze thema hoek. Vervolgens hebben we een echte kledingwinkel gemaakt. Met allemaal kleding, carnavalskleding, hoedjes, schoenen, tassen en brillen. Natuurlijk met carnavalsmuziek op de achtergrond, het knutselen van carnavalsvlaggen, het knutselen van een schminkdoos en natuurlijk echte schmink op onze snoetjes.

Het Rovertjespaar

21 februari was het zo ver. Ons eigen Rovertjesbal waar de Rover en Roverin zouden worden uitgeroepen!...... maar helaas. De Rover en Roverin waren allebei ziek. Zonder het Rovertjespaar liep er natuurlijk niemand voorop in de polonaise. We hebben het bal een week verplaatst en 28 februari hebben alle kinderen kunnen zien hoe het Rovertjespaar werd uitgeroepen. Onder luid gezang van “zonne goeije höbbe veur nag noeits gehad!” stonden Djiano Welters en Saar Vervoort als Rovertjespaar in het middelpunt. Spannend zeg! Hun papa’s en mama’s, opa’s en oma’s waren ook van de partij op deze speciale dag. Prins Roel en adjudant Hein van de Windjbuujels kwamen ook op bezoek! Leuk hoor! Djiano en Saar kregen zelfs een fantastisch bord mee naar huis om in de voortuin te zetten, zodat heel Reuver ziet waar het Rovertjespaar woont.
We hebben er een gezellige morgen van gemaakt. We liepen de polonaise, dansten op de muziek, aten chippies en kregen een echte onderscheiding van het Rovertjespaar. Zelfs de prins, prinses van basisschool de Meander kwamen nog op bezoek. Het was een gezellige morgen.

Martine Deetman nieuwe Secretaris Raad van Bestuur VieCuri

Per 11 maart start Martine Deetman als nieuwe Secretaris Raad van Bestuur van VieCuri Medisch Centrum. Ze werkt op dit moment in een soortgelijke functie als bestuurssecretaris bij ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Daarvoor werkte ze bij verzekeraar VGZ en was daar als corporate secretaris eindverantwoordelijk voor het Bestuurssecretariaat en Juridische zaken. Martine Deetman volgt André Wijnen op, die Bestuurssecretaris wordt bij zorgorganisatie Sevagram in Zuid-Limburg.

Voorbereidingen

Ankie van Rossum, bestuursvoorzitter van VieCuri: “Martine Deetman heeft veel ervaring op het gebied van zorg. Ze kent de wereld zowel vanuit het perspectief van de verzekeraar als het ziekenhuis. In deze tijd, waarin we ons voorbereiden op het fusietraject met Laurentius Ziekenhuis Roermond, kunnen we die expertise heel goed gebruiken. We hebben er alle vertrouwen in dat Martine mooie dingen met en bij VieCuri kan bereiken.”

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: