PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Vertrek van burgemeester Petra Dassen-Housen

De gemeente Beesel feliciteert haar ‘burgermoder’ Petra Dassen-Housen met haar voordracht tot nieuwe burgemeester van Kerkrade! We zien het als een mooie en logische stap voor haar: terug naar de roots en tegelijkertijd met een nieuwe uitdaging aan de slag.

Proficiat!

We bedanken Petra met heel ons hart voor de verbinding die ze gebracht heeft en het mooie elan dat mede door haar inzet in deze gemeente - zowel binnen het gemeentehuis, als zeker ook in de gemeenschap - aanwezig is.

GewoonSamen

We complimenteren Kerkrade dat ze uit de vast vele goede kandidaten deze kanjer gekozen hebben.

Vanuit onze kennis weten we zeker dat het een meer dan goede keuze is. Een echte topvrouw. Dat heeft ze o.a. bewezen doordat ze maar liefst tweemaal verkozen is tot beste burgemeester van een kleine gemeente. De Beeselse slogans ‘GewoonAnders’ en ‘GewoonSamen’ zijn haar op het lijf geschreven.

Loslaten wat je lief is

Natuurlijk is er persoonlijk gemis in Beesel, om de persoon Petra die we met zijn allen zo waarderen. Een waar dilemma: iemand een volgende stap gunnen en mede trots zijn dat die stap - mede door de leerervaringen in Beesel - gezet kan worden, en tegelijkertijd verdrietig zijn en weten dat met haar vertrek een bepaald hoofdstuk wordt afgesloten.

Krachtige toekomst

Vanuit vertrouwen zien we de toekomst tegemoet: Beesel is een krachtige gemeente en kent een nog krachtigere gemeenschap. Vanuit die basis gaan we als ‘gemeente in gemeenschap’ voortbouwen. In lijn met de Ambitie-agenda van College en raad. We zien uit naar een voorspoedig verlopend traject dat zal leiden tot een nieuw Beesels boegbeeld. Hiervoor worden op dit moment reeds de eerste stappen gezet.


Gemeenteraad, wethouders en ambtelijke organisatie van de gemeente Beesel

Week van zorg en welzijn, open dag op WBC Reever (Den Roover)

Tijdens de 'Week van Zorg en Welzijn' openen meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. De 'Week van Zorg en Welzijn' heeft als doel om het imago van de sector zorg en welzijn te verbeteren en jongeren te motiveren om te kiezen voor een baan en/of opleiding in deze sector.

Goede indruk

PSW doet daar natuurlijk ook aan mee. De deuren van WoonBegeleidingsCentrum (WBC) Reuver staan donderdag 14 maart van 15-18.30 uur voor iedereen open. Neem een kijkje in Den Roover (de oude meisjesschool) en loop langs de informatiestands, praat met medewerkers van PSW die je alles kunnen vertellen over de grote verscheidenheid aan ondersteuning die PSW biedt. Je kunt zelfs een van de appartementen bekijken. Er is een vacaturecafé en je kunt ook deelnemen aan rondleidingen door WBC Barbarastraat om een goede indruk te krijgen van de verschillende vormen van zorg die we er bieden.

Workshops

Die donderdag zijn er ook 2 reuze interessante workshops, tekenen in je werk en de-escalerend werken! Van 16-17 uur vertelt onze gedragskundige Eline Wolters over de 'interactiewijzer': een effectieve aanpak van kinderen met moeilijk gedrag of omgangsproblemen. Van 17.30-18.30 uur laat onze autismedeskundige Peggy van de Ven je via het AutismeBelevingsCircuit concreet beleven hoe iemand met autisme zijn omgeving ervaart. Een heel bijzondere manier om je inzicht in autisme te vergroten!


Wees welkom!

Meer informatie en aanmelden voor de workshops?

https://psw.nl/2019/02/07/week-zorg-en-welzijn-2/

Bestuurder Proteion gaat naar Van Neynsel

Na ruim 7 jaar dienstverband als bestuurder bij Proteion, neemt Marcel van Woensel per 1 juni afscheid van de organisatie. “Na 7 mooie jaren bij Proteion ga ik graag een nieuwe uitdaging aan als bestuurder bij Van Neynsel.”

Succes voor de toekomst

Van Neynsel is een ouderenzorgorganisatie in de regio den Bosch waar Marcel van Woensel per 1 juni de bestuurder wordt.


Ton de Goeij, voorzitter van de Raad van Toezicht van Proteion: “Wij bedanken Marcel voor de bijdrage die hij heeft geleverd in de ontwikkeling van Proteion de afgelopen jaren. We wensen hem veel succes voor de toekomst.”

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: