PUIK VERHAAL

BROEKHIN

VOOR GHANA

Zondag 24 maart hebben leerlingen en docenten van BC Broekhin Reuver een presentatie gegeven over hun Ghana project

Zondag 24 maart hebben leerlingen en docenten van BC Broekhin Reuver een presentatie gegeven over hun Ghana project aan een vijftigtal geïnteresseerden in het kader van de vastenactie van de parochie Beesel, Reuver en Offenbeek in het parochiehuis.

In 2017 en 2018 zijn in totaal 28 leerlingen en 3 docenten van de school naar het plaatsje Jukwa in het zuiden van Ghana geweest om daar vrijwilligerswerk te doen. Zo hebben de leerlingen geld ingezameld waarmee een bibliotheek en een kleuterschool zijn gerealiseerd. In Ghana hebben de leerlingen workshops gegeven voor de Ghanese kinderen van de kleuterschool en de basisschool. Ook hebben ze geholpen met activiteiten zoals het halen van water bij een waterput, het planten van bomen en het schilderen van de muren van de kleuterschool. Daarnaast vonden er sportactiviteiten plaats en werden er culturele activiteiten georganiseerd. De leerlingen van Broekhin kregen les in Afrikaans dansen en trommelen. Op hun beurt hebben ze de Ghanese kinderen ingewijd in onze carnavalstradities, compleet met dans, muziek en schminken. Dit alles werd in geuren en kleuren uit de doeken gedaan door Janneke en Pyen, twee van de jonge deelneemsters aan de vorige reis.

Nieuwe groep

In oktober 2019 gaat voor de derde keer een nieuwe groep leerlingen naar Ghana. Deze keer willen de leerlingen helpen met het bouwen van een wc en van een waterput voor de basisschool van Jukwa, het planten van bomen (tegen ontbossing en voor schaduwplekken en voedsel voor de Ghanese kinderen). Ook willen ze een project opzetten speciaal gericht op meisjes omdat deze is Ghana toch minder kansen krijgen dan jongens. De doelen van Broekhin sluiten aan bij de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Wilt u meer weten over de projecten van Broekhin of wilt u deze ondersteunen, neem gerust contact op via t.vroomen@broekhinjenaplan.nl

Ook willen ze een project opzetten speciaal gericht op meisjes omdat deze is Ghana toch minder kansen krijgen dan jongens.

Foto: Pyen en Janneke geven uitleg over het Ghana-project.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: