PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Oudijzer actie Harmonie Reuver

Op vrijdag, 5 april 2019, vindt weer de jaarlijkse oud-ijzer actie van het Philharmonisch Gezelschap Reuver plaats. De leden van de Harmonie zullen dan vanaf 18.00 uur alle adressen in Reuver en Offenbeek bezoeken en graag alle oud ijzer, dat u toch “in de weg staat” meenemen. Heeft u echter alles al opgeruimd en wilt u de Harmonie toch graag steunen, dan wordt een donatie in onze collectebussen ook zéér gewaardeerd.

Klaarzetten

Wij stellen het op prijs, als u het oud ijzer reeds aan de weg wilt klaarzetten.

Kan dit niet dan zijn wij uiteraard -tijdens onze rondgang- graag bereid het oud ijzer bij of achter uw huis op te pakken. Koelkasten en diepvriezers mogen wij helaas niet meenemen.

Wegkapen

Overigens….het komt elk jaar weer steeds vaker voor dat lieden zonder vergunning reeds in de uren voor onze actie door de straten struinen en het oud ijzer voor onze (verenigings)neus wegkapen. Derhalve vragen wij u beleefd het materiaal pas laat in de middag gereed te zetten, het liefst tussen 17.00 en 18.00 uur.

Bedankt!

Wij danken u bij voorbaat heel hartelijk voor de steun in de vorm van oude metalen of een donatie in onze collectebussen. U steunt hiermee het Philharmonisch Gezelschap Reuver; wij belonen u daarvoor graag met onze concerten en muzikale medewerking aan plaatselijke activiteiten.


- advertentie -

www.snsbank.nl


Leergeld Beesel: samenwerking en uitreiking cheque

Op 28 januari vond in het gemeentehuis van Beesel een bijzondere bijeenkomst plaats.

Ondertekenen

Allereerst werd de samenwerking tussen de sinds 1 oktober 2018 opererende Stichting Leergeld Beesel, Jeugdfonds Cultuur en Jeugdfonds Sport vastgelegd. Daartoe ondertekenden mevrouw dr. Petra Dassen-Housen (burgemeester van Beesel) als voorzitter van Jeugdfonds Cultuur Limburg en de heer Fons Verdonck, voorzitter van de Stichting Leergeld Beesel een samenwerkingsovereenkomst. De heer Sjra Cox (burgemeester van Sittard-Geleen) als voorzitter van Jeugdfonds Sport was verhinderd maar had al eerder zijn handtekening gezet. Namens alle partijen waren medewerkers en vrijwilligers bij deze gezellige bijeenkomst aanwezig.

Feestvreugde

De feestvreugde werd nog eens extra verhoogd toen de heer Addy Lutgenau, directievoorzitter van Rabobank Venlo e.o.. namens de Rabobank Foundation de jonge Leergeld-stichting een cheque van € 2500,00 overhandigde. In zijn toespraak memoreerde hij een

aantal paralellen tussen Rabobank (Foundation) en de doelstelling en werkwijze van Leergeld. Mensen, ondernemers enerzijds en anderzijds kinderen die in armoede moeten opgroeien een hand in de rug te houden. Concreet door kinderen in staat te stellen deel te nemen aan maatschappelijke, culturele of sportieve activiteiten. Dit onder het motto “Nu meedoen is straks meetellen”. Fons Verdonck memoreerde nog dat in de korte tijd dat Leergeld Beesel operationeel is al tientallen kinderen op weg geholpen zijn.

Lokale participatie gehandhaafd, ook na overname windpark

De lokale energiecoöperaties Samenstroom (Venlo) en Reindonk Energie (Horst aan de Maas) zijn tevreden dat, ook na de overname van het geplande windpark op Greenport Venlo, de focus op lokale participatie gehandhaafd blijft. Greenchoice, Windunie en ABN AMRO Energy Transition Fund, die de aandelen hebben overgenomen, hebben de eerder gemaakte afspraken over het windpark met de lokale energiecoöperaties één op één overgenomen.

Samenwerking

Energiecoöperaties Samenstroom en Reindonk Energie trekken hierin al langer met elkaar op en werken inmiddels intensief samen met de Beeselse energiecoöperatie Joris Wekt Op. Een coöperatie overstijgende aanpak met lokale vertaalslag, waar de inwoners van de regio absoluut voordeel van zullen hebben. De nieuwe eigenaren van het windpark geven aan grote waarde te hechten aan een goede samenwerking met de lokale energiecoöperaties en dat is wederzijds

Participatie

De energiecoöperaties hebben hun focus op participatie; iedereen moet mee kunnen doen. Zij hebben zich er hard voor gemaakt dat inwoners die het meeste hinder van de molens zullen ervaren, ook de meeste voordelen zouden moeten krijgen. Met middelen uit het leefbaarheidsfonds, gevuld door het windpark, worden samen met de bewoners van dit gebied projecten opgezet die de leefbaarheid vergroten. Ook financieel kunnen bewoners en bedrijven uit de regio meedoen. Er komt de mogelijkheid om in de vier windmolens te participeren. De gezamenlijke energiecoöperaties werken doelgericht aan een plan hiervoor wat zij later zullen presenteren.

Contact

Bewoners uit de regio die meer willen weten of zich als belangstellende voor participatie in het windpark willen registeren, kunnen dat doen via de websites van de verschillende energiecoöperaties of door de contactpersoon te benaderen; Samenstroom: https://samen-stroom.nl/, secretariaat@samen-stroom.nl Reindonk Energie: http://reindonkenergie.nl/, info@reindonkenergie.nl Joris Wekt Op: https://joriswektop.nl/, info@joriswektop.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: