PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Renske en Kindah geplaatst voor de halve finale NK!

In Helmond vonden dit weekend de tweede plaatsingswedstrijd voor Renske en Kindah plaats

Renske

Renske (pup1 N1) begon op vloer met een goede oefening alleen bij de stutte viel ze helaas om, op de sprong deed ze het heel goed ondanks haar blessure aan de knieën. Aan de rek ging ze voor de moeilijke oefening met twee keer achter elkaar losom... Dit ging niet helemaal tot handstand maar ze heeft het gedaan wat al weer een overwinning is op haar eigen kunnen. En toen naar balk... Voor vele meisjes toch het lastige toestel maar Renske liet zien dat ze de balk de baas is en haalde het hoogste punt van de wedstrijd een 13.500! Ze is 6de geworden en daarmee heeft ze halve finale NK behaald!

Kindah

Toen was het de beurt aan Kindah (jeugd N2) en zij begon op sprong wat ze heel goed deed... Twee keer een mooie half in heel uit met alleen maar een grote stap bij de landing. Aan de brug, de grote uitdaging voor Kindah, gingen de reusjes al heel veel beter als de vorige keer alleen viel ze helaas twee keer. Door naar balk waar ze de uitdaging van de flikflak aan ging waar ze gisteren in de training nog heel hard mee gevallen was. Maar vandaag deed ze hem weer alleen. Super!! En op de vloer zette ze een mooie oefening neer. Ze werd 14de en behaald daarmee net als Renske de halve finale NK!!

Meiden proficiat.

Badmintonclub REBEO uit Reuver organiseert vrije inloop ochtend

Badmintonclub REBEO uit Reuver organiseert op 13 april 2019 een vrije inloop ochtend voor kinderen van de basisscholen (en hun ouders).

Deze ochtend

Op deze ochtend staat het plezier in samen sporten voorop en het proeven van de sfeer binnen onze club. Een voorproefje op de sport badminton krijgen de kinderen van groep 4/5/6 van de basisscholen de Meander, Bösdael en de Triolier tijdens de gymles. De clinic’s die ze op school krijgen zullen gegeven worden door trainers en enkele leden van de badmintonclub. BC REBEO viert tevens dit jaar hun 40 jarig bestaan.


Wij nodigen alle basisschool kinderen en belangstellende (ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes enzovoorts) uit om te komen kijken of mee doen tijdens deze gratis vrije inloop ochtend op zaterdag 13 april 2019 tussen 09:00 en 11:30 in sporthal “de Schans” te Reuver

Biejeingezeumerd 2019-1 verkrijgbaar

Het eerste nummer van de twaalfde jaargang van het gezamenlijk tijdschrift van Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal en Milieu- en Heemkundevereniging Swalmen is verschenen met op de kaft weer een viertal fraaie foto's uit ons werkgebied. Naast het verenigingsnieuws en het jaarprogramma staan er weer verschillende interessante artikelen in.

Inwoners en gemeente Beesel

Gerry Nijssen en Riky Simons interviewden Thei Peters van Plastic & Product Recycling aan de Reubenberg in Swalmen. Kunststof zien ze daar als het ‘nieuwe’oud-ijzer.

Wiel Luys beschrijft en interpreteert een opmerkelijke vondst in Reuver: een kanonskogel uit de tweede helft 17de of 18de eeuw.‘Trots op Belfeld’ is de titel van een fraai sticker-fotoalbum met bijbehorende korte teksten, een initiatief van de plaatselijke supermarkt en Heemkundevereniging Maas-en Swalmdal.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: