PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Een KERNgezonde tocht door het dorp

Op woensdagochtend 29 mei stond de slotactiviteit van KERNgezond Beesel op het programma. De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool Het Spick gingen onder leiding van Wandelsportcentrum Solberg een sportieve tocht door het dorp maken.

De slotactiviteit

Binnenkort staat in de gemeente Beesel de Wandel4daagse op de agenda, de slotactiviteit van KERNgezond sloot hier dan ook bij aan. Wandelsportcentrum Solberg had een mooie wandelroute uitgezet bij de kinderen waarbij ze zelf ook de groepen deden begeleiden. Voordat er begonnen werd met wandelen werd er eerst een sportieve warming-up gedaan op Sportpark Solberg,.

De tocht

Op de route, die de kinderen in groepjes liepen, kwamen ze vragen tegen over de wandel4daagse en andere onderwerpen. Gedurende de wandeling werden er ook drie activiteiten gedaan. Op de eerste locatie speelden de kinderen een groot expeditiespel waarbij goed samenwerken en snel ahndelen gevraagd werd. Op een andere plek speelden de kinderen memory, maar dan op een andere manier. Twee kinderen werden als team aan elkaar vastgebonden en zo moesten ze al samenwerkend naar het vak met de memoriekaarten komen, daar stond een derde teamgenoot die aanwijzingen en tips gaf. Werd er een memory gevonden dan diende de fitnessoefening op het memorykaartje uitgevoerd te worden.

Het laatste onderdeel

Als laatste onderdeel dienden de kinderen, in kleine teams, zo snel mogelijk antwoorden te geven op enkele vragen. Het team dat als snelste antwoord gaf mocht proberen te scoren in het doel waarbij 1, 2 of 3 punten behaald konden worden. Een spannende strijd. De gehele ochtend, onder een prachtig zonnetje, was pure promotie voor het wandelen en al een goede voorbereiding op de wandel4daagse. De ochtend werd dan ook afgesloten met een groot applaus voor Wandelsportcentrum Solberg en voor het gehele jaar KERNgezond. Op 18 juni start de Wandel4daagse. Voor meer informatie kijk op www.wandel4daagse.com.


- advertentie -

www.penve.nl


Thema-avond Alzheimer Café Reuver

Op dinsdag 11 juni 2019 opent het Alzheimer Café Reuver haar deuren voor mensen met dementie, hun partners, familie en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom om te leren van elkaars kennis en kunde. Een laagdrempelig ontmoetingspunt in een huiselijke sfeer, waar iedere keer een thema rondom dementie bespreekbaar wordt gemaakt. De bezoekers kunnen er onder het genot van een kopje koffie of een drankje napraten en ervaringen delen. Het Alzheimer Café Reuver kan zo een grote ondersteuning zijn voor iedereen die met de ziekte geconfronteerd wordt. De avond vindt plaats in Brasserie Bösdael, Meester Bosmanshof 107, 5953 DN Reuver.

Het thema is: Home Instead, thuisservice. Gastspreker: Rinaldo Koppen.

Ouderen langer gelukkig en onafhankelijk thuis laten wonen, Het kan! Deze organisatie biedt individuele begeleiding, praktische ondersteuning en persoonlijke verzorging in de thuissituatie. Zij leveren zowel particuliere als geïndiceerde zorg of een combinatie hiervan. Het Alzheimer Café Reuver is één vaste avond in de maand (elke tweede dinsdag) geopend. Inloop is vanaf 19.00 uur en aanvang van het programma is om 19.30 uur. De avond wordt om 21.00 uur afgesloten met een uitloop tot uiterlijk 21.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u bellen met de avondcoördinator van Alzheimer Café Reuver,

Mia van Herten, 077-4742941 of 06-21258180

Turnsters Hercules Reuver presteren goed op IAG toernooi!

Afgelopen vrijdag hebben we met een aantal turnsters meegedaan aan het IAG toernooi in Den Bosch.

De turnsters

Isabel turnde een hele sterke wedstrijd bij de jeugd N3. Met drie keer een score boven de 13 werd ze ruim 1e! Kindah had niet helemaal haar dag. Ze moest vijf vallen incasseren, maar straalde op de vloer. Ze werd bij de jeugd N2 4e. Zoë deed vandaag een niveautje hoger mee met de jeugd 2e divisie. Samen met Lieke turnde ze allebei een strakke wedstrijd. Zoë turnde voor het eerst de flikflak op balk en ze deed een nieuwe sprongserie op vloer. Ze werd knap 3e. Lieke wilde revanche op haar Nk weekend en dat lukte. Vier goede oefeningen leverde haar een gouden medaille op.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: