PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Walk4Brains, wandelen voor een goed doel

Wil jij wandelen voor een goed doel? Dat kan op zondag 30 juni aanstaande tijdens de Walk4Brains. Vanaf de markt in Reuver zijn routes van 6 en 12 km uitgezet door het prachtige buitengebied van Reuver en Beesel. En dat alles in het teken van de Stichting Stop Hersentumoren. Loop je mee?

Aanleiding

Tilly Suntjens vertelt: “Omdat ik zelf ziek ben, moet ik regelmatig naar het Maastricht UMC+ voor controle en weet ik hoe weinig er bekend is over hersentumoren, oorzaken, het ontstaan en de behandeling. Onderzoek is hard nodig. Daarom wil ik graag iets goeds doen om meer onderzoek mogelijk te maken.” Met hart en ziel zet Tilly zich daarom in voor de landelijke Stichting Stop Hersentumoren die jaarlijks op verschillende plaatsen in Nederland de Walk4Brains organiseert. “En dit jaar dus ook in Reuver!”, zegt Tilly trots.

Samenwerking

Voor de organisatie doet Tilly een beroep op een aantal vriendinnen. “Zij helpen mij door de handen uit de mouwen te steken tijdens de voorbereidingen en op de dag zelf. Ook enkele lokale ondernemers dragen hun steentje bij. “Het drukwerk kregen we gesponsord, het Beeselse Knooppunt 91 stelt vergaderruimte ter beschikking en van een horeca ondernemer mogen we allerlei spullen lenen.” Welzijnsorganisatie Synthese begeleidt de dames en zorgt voor de verbinding met alle lokale partijen die betrokken zijn bij de organisatie. Wandelvereniging De Solberg uit Beesel zet de route uit en zorgt voor bepijling zodat de route makkelijk te volgen is. De lokale Reuverse supermarkten zorgen dat het de wandelaars aan niets ontbreekt. Pauzepunt op de lange route is het Knooppunt 91 waar de wandelaars met muziek en een gezonde snack en een drankje onthaald worden. Op het eind is er koffie of thee met vlaai voor de deelnemers op de markt in Reuver. Zo ontstaat er in het dorp een mooie samenwerking waaraan ieder zijn steentje bijdraagt. We doen het tenslotte “gewoon samen” in Beesel.

Gezondheid

Gezondheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tilly weet dat als geen ander. “Maar het is belangrijk om de moed erin te houden en te zorgen dat je zo gezond mogelijk blijft. Wandelen zorgt dat ik mijn zinnen kan verzetten en dat ik fit blijf”, zegt Tilly. “De artsen verbazen zich er steeds weer over dat het zo goed met mij gaat.” Reden temeer om lekker mee te lopen!


De gegevens op een rijtje:

Wat: Walk4Brains Reuver

Wanneer: Zondag 30 juni vanaf 10.00 uur

Waar: Start vanaf de markt in Reuver

met een pauzeplek bij Knooppunt 91 in Beesel

Aanmelden:Mail voor woensdag 26 juni naar walk4brainsreuver@gmail.com


De opbrengsten komen geheel ten goede aan de Stichting Stop Hersentumoren voor onderzoek aan het Maastricht UMC+.

Korfbalvereniging Roka Beesel heeft weer een kampioen: ROKA A1

Wat een topper afgelopen zaterdag in Liessel! Roka A1 speelde zaterdag 1 juni de kampioenswedstrijd tegen Arcades A2.

Het kampioenschap

Roka A1 wist deze wedstrijd te winnen met 4-6! Met deze overwinning slepen ze het kampioenschap definitief binnen!

Proficiat meiden en coach met jullie prestatie!

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: