PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Vijfde editie Offebek Open Air

Sfeervolle optredens rock- en coverbands, gratis toegang. Het marktplein in hartje Offenbeek staat zaterdagavond 15 juni voor de vijfde achtereenvolgende keer in het teken van het muziekfestival ‘Offebek Open Air’ (OOA). Er treden vier prima rock- en coverbands op. De toegang is gratis.

Het muziekfeest

Het muziekfeest start om 19.00 uur met een weergaloze show van de vijfkoppige formatie ‘Bootgum’ uit Noord-Limburg. Deze veelzijdige band speelt covers van onder meer Ozzy Ozbourne, Lenny Kravitz, Doe Maar en Coldplay. Daarna is het de beurt aan het Venlose ‘Call to Rise’, een relatief nieuwe groep, met als repertoire de zogeheten ‘vergeten klassiekers’, stevige rock, rauwe zang, vlammende gitaarsolo’s, en muziek van bijvoorbeeld Metallica, Alice in Chains en Whitesnake. De Midden-Limburgse band ‘Blues Vaccination’ staat rond 22.00 uur op het podium. Een formatie van vier briljante muzikanten, onder wie gitarist Tom Renet uit Echt. Hij won onlangs in Amsterdam de zogenaamde ‘SENA Guitar Award’, bedoeld voor musici tot en met achttien jaar. Blues Vaccination staat garant voor echte festival-blues met stevig gitaarwerk en geen standaardformules.


Na 23.00 uur is het feesten geblazen met ‘Trade Mark’ uit Horst, een vijfmans-formatie, die al 31 jaar bestaat. Het ervaren Trade Mark, een glaszuivere feest- en rockband (denk aan de Zwarte Cross), speelt boerenrock, met invloeden van de Achterhoekse formatie Normaal. Show, bier, entertainment, spektakel, pittige muziek, en interactie met het aanwezige publiek zijn de hoofdingrediënten van een ongetwijfeld legendarische rocksensatie. Trade Mark brengt niet alleen covers ten gehore, maar speelt ook eigen werk, en dat typeert het bloedfanatieke karakter van deze groep.

Info

Offebek Open Air is gratis toegankelijk. Jan Cuijpers, chef van het weekblad Via-Limburg editie Noord- en Midden-Limburg, en bekend van de cultuurredactie van De Limburger, presenteert het festival. Daarnaast is er een barbecue, met de lekkerste hapjes tegen zeer redelijke prijzen. Een overkapping dient niet alleen voor beschutting tegen regen of hitte, maar zorgt tevens voor een knusse ambiance. Parkeergelegenheid is ruimschoots voorhanden.


Voor meer info kijkt u op de facebookpagina van ‘Jammen bie Harrie’, of u belt met café-zaal De Paerssjtal aan de markt in Offenbeek, telefoon: 077 – 474 1415.


- advertentie -

www.ronckenstein.nl


Eerste editie ‘Offebek Lazy Sunday’

Zondag 16 juni vanaf 10.00 uur volop vertier voor jong en oud, gratis toegang. ‘Veur Óffebek’, projectgroep van Kernoverleg Offenbeek, houdt zondag 16 juni – Vaderdag - op het marktplein in Offenbeek voor de eerste keer de zogeheten ‘Offebek Lazy Sunday’. Er zijn evenementen voor jong en oud, met sfeer, lekker eten en leuke muziek. De entree is gratis.

Start

‘Offebek Lazy Sunday’ start om 10.00 uur met de 23ste Vaderdagrit van de Oldtimer Bromfietsclub Reuver. Er zijn meer dan honderd oldtimers te bewonderen, die omstreeks 11.00 uur vanaf de Offenbeekse markt in kleine groepen voor hun jaarlijkse tour vertrekken. Fijnproevers kunnen vervolgens om 12.00 uur op datzelfde marktplein aanschuiven voor een sfeervolle, gezamenlijke brunch. Opgave kost slechts 5,00 euro per persoon, en is mogelijk via café ’t Heukske (tel: 06 – 2488 1007). Rustige achtergrondklanken, parasols, en kleurige bloemen geven het brunchen extra cachet.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: