PUIK COLUMN

Wil Rutten

GEWOON SAMEN

De 100e uitgave, allereerst gefeliciteerd met deze mijlpaal! Het is wel even iets om in de 100e editie van Puik een eerste column te mogen schrijven. Maar na al mijn moed bij elkaar verzameld te hebben; bij deze mijn 1e Column voor Puik.

Een “nieuw” begin dat was het twee jaar geleden toen PUIK met de eerste digitale nieuwsbrief met nieuws en wetenswaardigheden uit het Beeselse land kwam. Voor mij, als waarnemend burgemeester, voelt dat ook een beetje zo; na jarenlange ervaring als gemeentesecretaris, ben ik vereerd, maar is het ook spannend, om (waarnemend) burgemeester te zijn van de mooie gemeente Beesel. Een gemeente waar de verbondenheid voelbaar en zichtbaar is,

een gemeenschap die de schouders er onder zet, een gemeenteraad die niet bang is uitdagingen aan te gaan. Een college dat, ondanks de kleine schaal van Beesel, niet bang is om trekkersrollen voor de regio op zich te nemen

En dat ook nog met elan, gedragen, gewaardeerd en succesvol!


In alles blijkt dus ook echt dat Beesel Gewoon Anders is en dat vanuit het Gewoon Samen. Dit geeft mij dan ook naast het warme welkom, zowel in het gemeentehuis als daar buiten, ook vertrouwen.

Een gemeente waar de verbondenheid voelbaar en zichtbaar is,een gemeenschap die de schouders er onder zet,
een gemeenteraad die niet bang is uitdagingen aan te gaan.

Ik hoop jullie in de korte tijd dat ik jullie burgemeester mag zijn goed te leren kennen. Dat we elkaar mogen vinden op de momenten dat het nodig is. Het spreekt mij erg aan om deel uit te maken van deze mooie gemeenschap die in het verleden al heeft laten zien niet alleen veerkracht, maar vooral ook daadkracht te bezitten. Een gemeenschap waar Samen in het DNA zit en waar we met de gemeenschappelijke visie in ons achterhoofd vorm geven aan een toekomstbestendige gemeente, waar we open staan voor verandering, samenwerking omarmen, maar bovenal de kracht van jullie inwoners nodig hebben om dit te bewerkstelligen.

De komende tijd wil ik samen met de gemeenteraad, ambtelijke organisatie en bovenal u als inwoners niet alleen het schip varend houden, maar mooie zaken / initiatieven omarmen, ondersteunen en oppakken, mede vormgeven, zodat de nieuwe burgemeester van de gemeente Beesel zich net als ik welkom voelt en samen met jullie verder kan bouwen. Maar voordat we daar zijn ga ik de komende maanden er alles aan doen om deze mooie gemeente te beleven, voelen en besturen.


Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: