PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Sport- en Spelcentrum de Solberg neemt organisatorisch stokje van Bootcamp Beesel over

De Solberg is vanaf 2016 een open club, een predicaat dat is uitgereikt door het Huis voor de Sport. Het is een bewijs van erkenning en waardering voor de samenwerking tussen de diverse takken van sport en bewegen die op de Solberg worden georganiseerd, waar voetbal, korfbal, bootcamp, beugelen en wandelen tot de mogelijkheden behoort.

Bootcamp Beesel

Bootcamp Beesel staat voor energieke trainingen, met aandacht voor iedereen die met plezier wil sporten in de buitenlucht. Onder leiding van professionele en enthousiaste trainer-coaches worden afwisselende en uitdagende trainingen aangeboden, zodat deelnemers het maximale uit hun trainingen kunnen halen en met een voldaan gevoel naar huis gaan.

Een buitenspeelplaats voor volwassenen

60 minuten bootcamp met een gemiddelde verbranding van 500 kcal/les. Het werkt verslavend, heel variërend, met altijd weer de vraag wat gaan we vandaag doen? De trainers motiveren je altijd weer om het maximale uit jezelf te halen met de zeer afwisselende trainingen. Bootcamp is een buitenspeelplaats voor volwassenen! Met het enthousiasme van ervaren trainer-coaches ga jij tijdens een bootcamptraining aan de slag. Er worden verschillende kracht- en conditie-oefeningen gedaan in de buitenlucht. Rustig opstarten en uitdagingen waar nodig. Voor elk niveau passen ze de training aan om voldoende trainingseffectiviteit te behalen. Trainingen zijn momenteel op dinsdag- en donderdagavond.


Kracht en conditie

(Hard)loopoefeningen, intervaltraining en spierverstevigende oefeningen worden afgewisseld, waarbij de workout telkens is gericht op het strakker worden van verschillende grote spiergroepen. Kracht en conditie worden gevarieerd tijdens een circuit. Elke oefening heeft een tijdsduur en een korte pauze, alvorens je doordraait naar de volgende oefening. Er worden verschillende materialen zoals, dumbels, kettlebells en autobanden, gebruikt. Ook de trainingsplekken zijn wisselend. Zo traint Bootcamp op locaties in de regio: de Bosberg, de trappen bij het station te Swalmen, de Walsberg, in de dorpskern van Beesel en natuurlijk op Sport- en Spelcentrum de Solberg.

Meer informatie

Tevens kun je deelnemen aan diverse obstacle-runs met bootcamp Beesel, leuk om de trainingen toe te passen in team verband en gezellig af te sluiten. Lijkt het je wat om buiten te sporten in team verband maar op jouw niveau maak dan snel een reservering voor een gratis proefles die je kan vinden op de website: www.bootcampbeesel.nl.


- advertentie -

www.herbergdebos.nl

image

Fietsen vanuit Bussereind in Beesel; da's pas gezellig!

Vanaf 1996 t/m 2006 werd door buurtvereniging “Bussereind” de avond fiets driedaagse georganiseerd. Deze werd gehouden op woensdag, donderdag en vrijdag voor “De Kiersekermis”. Omdat deze driedaagse veel tijd en man/vrouw kracht vereiste is men hier uiteindelijk mee gestopt en overgestapt op een jaarlijks terugkerende fietsdag.

De editie van 2019

Daarom organiseert “Buurtvereniging Bussereind” ook dit jaar weer op zondag 18 augustus de 2019 editie van de jaarlijkse fietsdag. Startend vanuit Beesel wordt je door het mooie Midden- en Noord Limburgse land geleid. De fietsdag gaat dit jaar richting Brachterwald en Tegelen, met verrassende en gezellige tussenstops. Er zijn drie mooie fietsroutes uitgezet met afstanden van 20, 40 en 60 kilometer. De Beeselse Fietsdag trekt al sinds jaren deelnemers van heinde en verre, en mag zeker in je fietskalender niet ontbreken.


Starten kan vanaf 10:00 uur. Inschrijven voor de 20 km en 40 km kan tot 14:00 uur en voor de 60 km afstand tot 13:00 uur. De Beeselse Fietsdag start bij Café Janissen aan de Bussereindseweg 55, 5954 CG te Beesel, welke tevens het eindpunt is.

Jury BNG Bank Erfgoedprijs bezoekt de Greswarenfabriek

Op donderdag 11 juli 2019 hebben wethouder Debbie Heesakkers en voorzitter College van Bestuur van Stichting Onderwijs Midden-Limburg Thieu Kikken een juryvertegenwoordiging van de BNG Bank Erfgoedprijs ontvangen bij de Greswarenfabriek in Reuver.

De Gemeente Beesel was in 2016 winnaar van de BNG Bank Erfgoedprijs. Onderdeel van de beoordeling was onder andere de haalbaarheid van de restauratie, renovatie en uiteindelijke ingebruikname van de voormalige Greswarenfabriek. Drie jaar later hebben de juryleden samen met afgevaardigden van de Provincie Limburg, Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal en Monumentencommissie en het Erfgoedplatform Kunsten ’92 kennis genomen van de indrukwekkende voortgang van het project. Het industrieel erfgoed van de gemeente Beesel zal vanaf medio schooljaar 2019/2020 onder andere onderdak gaan bieden aan Bisschoppelijk College Broekhin Jenaplan, alsmede een aantal bedrijven en verenigingen.

BNG Bank Erfgoedprijs

Sinds 2010 wordt op initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 een nationale prijs toegekend aan de gemeente met het beste beleid op het gebied van erfgoed: de BNG Bank Erfgoedprijs. Met deze prijs ter waarde van € 25.000 wil het Erfgoedplatform van Kunsten ‘92 uitstekende voorbeelden van de gemeentelijke erfgoedpraktijk delen, andere gemeenten inspireren en zo bijdragen aan goede erfgoedzorg.

Fotobron: Bootcamp Beesel, Buurtbussereind & Gemeente Beesel

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: