PUIK GEMEENTE INFO

GEMEENTE INFO

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van de Gemeente Beesel,
handige tips van het samenlevingsloket en u vindt er de meest actuele data uit de afvalkalender. 

De veiligheidsmonitor: onderzoek naar veiligheid in de gemeente Beesel

Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?

Tussen 9 en 16 augustus ontvangen 750 willekeurig gekozen inwoners per post een uitnodiging van I&O Research om de vragenlijst van de veiligheidsmonitor in te vullen. Dit is een tweejaarlijks onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt. De veiligheidsmonitor is in de loop der jaren al in meer dan 300 gemeenten uitgevoerd.

Onderhoudswerkzaamheden Burgemeester Janssenstraat

Jaarlijks voert de gemeente diverse onderhoudswerkzaamheden uit aan haar wegen. In opdracht van de gemeente start wegenbouwbedrijf Asfaltbouw op 26 augustus met het verbeteren van de Burgemeester Janssenstraat. De zijkanten worden verstevigd met grastegels en de rijbaan wordt voorzien van nieuwe asfaltlagen. De werkzaamheden duren tot 18 oktober.


De Nationale Duurzame Huizen Route in Beesel

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform waar huiseigenaren hun ervaringen delen over duurzaam wonen. Trotse huiseigenaren kunnen hun woning het hele jaar door op de website aanmelden. Hiermee inspireren zij anderen bij het verduurzamen van hun woning.

Rioleringswerkzaamheden Pastoor Rijnderslaan/Karel Doormanlaan

In verband met werkzaamheden aan de riolering wordt met ingang van dinsdag 13 augustus a.s. het kruispunt Pastoor Rijnderslaan/Karel Doormanlaan afgesloten voor alle verkeer.

De zin van afvalscheiding: het kost meer dan het oplevert

Grondstoffen scheiden is waardevol. Niet alleen voor het milieu, maar soms ook voor onze portemonnee. Zo levert ingezameld papier, glas en metaal geld op, waardoor we de kosten van het inzamelen en verwerken van grondstoffen en afval kunnen verlagen. Dit geldt helaas nog niet voor GFT. Het inzamelen, vergisten en verwerken van GFT tot compost en andere bioproducten is (nog) niet kostendekkend, maar wel goedkoper dan verbranden.

Hitteplan van kracht? Zet uw container vóór 06.00 uur aan de straat

In de zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn. Uit klimaatstudies blijkt dat de temperaturen de komende jaren zullen stijgen. Hittegolven zullen waarschijnlijk vaker voorkomen.


Sommige mensen ervaren hitte als een welkome uitnodiging voor terras- of strandbezoek, voor anderen kan aanhoudende hitte juist een bedreiging zijn voor de gezondheid. Wanneer de hitte een bedreiging vormt voor de gezondheid, activeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het Nationaal Hitteplan.

Beleef jij plezier aan fietsen? Dan ben ik wellicht op zoek naar jou.

Zoals eerder in ViaLimburg vermeld, komen we met een nieuw fietsevent in plaats van de Niederrheinische Radwandertag. Samen met gemeente Leudal en Gemeinde Brüggen zijn we bezig met de organisatie van een belevingsfietsactiviteit, vooral gericht op gezinnen.


Ik ben op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers voor deze fietsactiviteit die wellicht in mei/juni 2020 zal plaatsvinden. Samen met jullie wil ik een groepje vormen om mij praktisch te ondersteunen.

Maakt u zich zorgen over iemand, bel gerust

Als burger van de gemeente Beesel valt het mij op, dat de post bij de voordeur van de buren zich ophoopt. Ik weet zeker dat ze niet op vakantie zijn, want de auto staat er nog. Ik maak me zorgen.

Wie kan ik bellen?


Herkent u deze situatie? Neem dan contact op met onze lokale contactpersonen Rik en Debbie.


Contactgegevens lokale contactpersonen

Rik en Debbie zijn telefonisch en per email bereikbaar.

Rik Korsten: 0624356995 / rkorsten@vvgi.nl

Debbie Schmets: 0640590022 / D.Schmets@synthese.nl

Afvalkalender

Rest- en GFT-afval

12 t/m 16 augustus: inzameling GFT-afval op woensdag, inzameling restafval op woensdag in zone A (oranje)


Zorg ervoor dat uw container altijd vóór 7.30 uur aan de weg staat.

Het inzameltijdstip van de restafvalcontainer kan anders zijn dan dat van de GFT-container.


Kijk op www.beesel.nl of www.mijnafvalwijzer.nl


Oud papier

Reuver: 8 augustus

Offenbeek: 28 augustus

Beesel: 6 september

Publicatie officiële bekendmakingen

De officiële mededelingen van de gemeente worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit is het internetadres van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP).

Contact

Raadhuisplein 1

5953 AL Reuver

T 077 474 92 92

M 06-41312193 (alleen WhatsApp)

www.beesel.nl 

info@beesel.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: