PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Open Monumentendag in Beesel

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is van 10.00 tot 17.00 uur weer de landelijke BankGiro Loterij Open Monumentendag.

Open Monumentendag

Veel monumenten zijn dan gratis toegankelijk voor publiek. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen van Nederland. Ook de gemeente Beesel, samen met de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal. IVN en VVV Beesel-Reuver, doen dit jaar weer mee en wel op zaterdag 14 september.

Plekken van plezier

Het thema van dit jaar is: ‘Plekken van plezier”. Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. Hoewel niet alle onderdelen passen in het thema heeft de organisatie toch weer een gevarieerd programma samengesteld, dat plaatsvindt in het dorp Beesel. Dit programma met te bezoeken punten kun je tussen 10.00 en 16.30 uur afhalen bij eetcafé De Troubadour aan de markt Beesel, downloaden op www.maas-enswalmdal.nl; evenals op www.beesel.nl of klik op deze groene button.


- advertentie -

www.herbergdebos.nl


Informatieavond voor slechthorenden

Op donderdagavond 19 september vindt er in de raadszaal van het gemeentehuis te Reuver, een informatieavond plaats over slechthorendheid. Deze avond wordt georganiseerd door het Gemeentelijk Gehandicaptenplatform Beesel (GGB) in samenwerking met Stichting Hoormij, Stufkens Hoorcentrum en de gemeente Beesel.

Presentaties

De avond zal bestaan uit een twee presentaties. Door Stichting Hoormij zal met name worden ingegaan op behandelmethodes van het herkennen en behandelen van slechthorendheid. Welke invloeden heeft slechthorendheid op het dagelijks functioneren en hoe kan hiermee het beste worden omgegaan. (Wanneer medische behandeling niet mogelijk is.)


Dhr. Peulen van Stufkens Hoorcentrum zal ingaan op de nieuwste technieken waar het gaat om gehoortoestellen, gehoormetingen, overige hulpmiddelen en vergoedingen,

Meer informatie

Tijdens en na afloop van de inleidingen bestaat voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Tevens zijn voorbeelden van de nieuwste gehoortoestellen en hulpmiddelen aanwezig. Je bent van harte welkom vanaf 19.15 uur (inloop) en om 19:30 uur beginnen de presentaties. De bijeenkomst zal rond 21:30 uur afgesloten worden.

Fotobron: Werkgroep Open Monumentendag Gemeente Beesel

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: