PUIK VERHAAL

Sing Along Singers Reuver 50 jaar!
De geschiedenis, deel 2

Enkele weken geleden vierde de Sing Along Singers hun 50 jarig jubileum. Ter ere van het jubileum vertelde de leden over de geschiedenis van de groep in deel 1. Nu is het tijd voor het tweede deel.

Nadat het koor met een jongerenmis in de parochiekerk van Steijl afscheid genomen heeft van Harrie en Huub, die samen 17 jaar lang het Jongerenkoor Reuver-Offenbeek geleid hebben (het koor was intussen omgedoopt tot Sing Along Singers), is het tijd voor verandering.

Een nieuwe dirigent

Een nieuwe dirigent wordt aangetrokken in de persoon van de jonge musicus Pieter Steenvoorden uit Heythuysen. Onder zijn leiding verandert het repertoire van de Sing Along Singers. De aandacht van het koor gaat steeds meer uit naar moderne muziek, waarbij niet vergeten wordt, dat vele moderne liedjes ook goed gebruikt kunnen worden in kerkdiensten. Dit is ook de tijd, waarin contacten worden gelegd met het Blue Lake International Youth Choir uit Michigan, USA, dat op rondreis door Europa meerdere malen Reuver bezoekt. De Amerikaanse zangers en zangeressen, telkens rond de 80 personen, worden gastvrij ondergebracht bij gastgezinnen. Er zijn families in Reuver die tot op heden (2019) contacten onderhouden met hun gasten uit de jaren 80 van de vorige eeuw.


Na een aantal jaren het koor te hebben geleid, neemt Pieter Steenvoorden afscheid. Zijn taak wordt overgenomen door Nancy Meijer. Onder haar leiding wordt in 1994 het 25-jarig bestaansfeest van het koor gevierd met een concert in De Schakel. De rode draad door dit concert wordt gevormd door filmmuziek. Met behulp van diverse lokale muzikanten wordt een groots opgezet concert gegeven voor de Reuverse bevolking. Op haar beurt verlaat Nancy na diverse jaren het koor. Zij wordt opgevolgd door John Wauben, die, naar later blijkt, een goede band met het koor weet op te bouwen. Een band, die na een kort afscheid, gevolgd door diverse kort verblijvende dirigenten, voortduurt tot op heden.


- advertentie -

www.slagerijfranssen.nl


40-jarig bestaansfeest

Onder de bezielende leiding van John viert het koor haar 40-jarig bestaansfeest met een gospelmis in de kerk van Offenbeek. Voor deze gelegenheid, we schrijven 2009, is het koor uitgebreid tot een groep van ruim 100 enthousiaste zangers en zangeressen uit de regio. De mis wordt een prachtige gebeurtenis die bij velen op het netvlies staat gebeiteld. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een groot concert in de ‘Nieuwe’ Schakel aan de Broeklaan.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: