PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

KERNgezond op school

REUVER – Nadat vorige week de allerkleinsten van basisschool Meander kennismaakten met KERNgezond, was het deze week de beurt aan de groepen 3, 4 en 5.

Groep 3

Op woensdagochtend ging groep 3 aan de slag met een Ren-Je-Rot-Quiz over voeding en het menselijk lichaam, dit sloot aan bij het schoolthema ‘Mijn lijf’. Daarna speelden ze een actief memory, waarbij er bewegingsoefeningen en afbeeldingen van fruit op de kaartjes stonden. Bij een paar van bewegingsoefeningen voerde de hele groep deze uit. Bij een paar van fruit, kreeg degene dit stuk fruit. Als laatste onderdeel maakten ze een eigen heerlijke gezonde snack, die uiteraard ook opgegeten mocht worden.

Een quiz

Later in de ochtend was het tijd voor groep 5. Zij speelden een quiz rondom hun thema ‘Het lichaam’. Daarna werd een ware supermarktsafari gehouden bij Jan Linders Reuver, dit onder begeleiding van Energiek met Ingrid. Zij legde de kinderen uit wat gezondere en wat minder gezonde keuzes zijn in de winkelschappen, waar ze op kunnen letten en wat er zoal in verschillende producten zit. Als laatste onderdeel speelden de leerlingen een suikerquiz waarbij ze moesten raden hoeveel suikerklontjes er in bepaalde producten zitten.

Donderdag 16 januari

Op donderdag 16 januari was het de beurt aan groep 4. Zij hebben als thema ‘Verkeer’. Dit thema sluit aan op de KERNgezond-pijler ‘Gezond gedrag’. In kleine groepjes gingen ze rondom de school aan de slag met verschillende verkeersborden en andere aangebrachte verkeersmarkeringen. Wat betekenen ze? En waarom zijn ze daar geplaatst? Daarnaast werd er in de klas een Ren-je-Rot-Quiz gespeeld die betrekking had op het verkeer en op voeding. Als laatste onderdeel maakten ze een eigen verkeerslicht van gezonde producten. Zo dienden stukken komkommer, wortel en tomaat gewikkeld in wraps als verkeerslichten.


De kinderen uit de groepen vonden het enorm leuk en leerzaam. In de loop van het schooljaar volgen de activiteiten voor de groepen 6, 7 en 8.


- advertentie -

www.easy-wheels.nl


Afsluiting jubileumjaar Badmintonclub Rebeo: spectaculaire demonstratiewedstrijd

In 2019 vierde Badmintonclub Rebeo zijn 40-jarig bestaan. Na een toernooi, een reünie en een jeugdactiviteit organiseren wij nu als afsluiting een clinic en een spectaculaire demonstratiewedstrijd.

De clinic en demonstratiewedstrijd worden gegeven door BETA Badminton. Dit vindt plaats op zondag 26 januari 2020 vanaf ca. 14.00 uur tot 16.00 uur in Sporthal De Schans te Reuver. Iedereen is hierbij uitgenodigd om te komen kijken. Wij hopen op veel toeschouwers! Wanneer mensen daarna zin hebben om te komen badmintonnen, mogen ze een aantal keren komen proberen en wel op dinsdagavond tussen 20.30 en 21.30 uur en op donderdagavond tussen 21.00 een 22.30 uur in Sporthal de Schans.

Baldadigheid stoorzender expositie 150 jaar Philharmonisch Gezelschap Reuver

Minder puik nieuws, zeker voor de lokale Heemkundevereniging en het Philharmonisch Gezelschap Reuver.


Bij Puik’s buren is in de nacht van 18 op 19 januari een etalageruit vernield van de oude apotheek, die door de Heemkundevereniging wordt gebruikt als expositieruimte. Momenteel wordt daar het thema “De Zestiger Jaren” uitgebeeld en met ingang van komende week zou het onderwerp “150 Jaar Harmonie” in de spotlight staan.


Door deze vernieling komt de nieuwe expositie in gevaar, waardoor het vele werk dat hieraan vooraf is gegaan mogelijk teniet wordt gedaan. De Heemkundevereniging roept mogelijke getuigen en/of de dader(s) dan ook op zich te melden bij de politie of via het e-mailadres etalageproject@ziggo.nl. Het zou ontzettend zonde zijn als door deze baldadigheid, het project over het jubilerende Philharmonisch Gezelschap Reuver niet door kan gaan.

Foto- en tekstbron: Stichting KERNgezond / Badmintonclub Rebeo / Heemkundevereniging

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: