PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

1.000 maal dank!

Na 36 jaar heeft huisarts Paul Hufman op 7 december jongstleden zijn afscheidsreceptie gehouden in de Schakel. Ruim 1000 mensen kwamen persoonlijk afscheid nemen.

Paul Hufman

“Ik neem afscheid van een prachtige groep mensen die me een doos vol herinneringen heeft gegeven. De mooie woorden, de lieve brieven en bijzondere verhalen.

Ik kreeg er soms kippenvel bij en ben er nog stil van. Het was echt overweldigend!!”


“Een bijzonder dankwoord wil ik graag richten aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de Alzheimer Rally. We hebben samen ruim € 7.500,00 opgehaald. Dit bedrag, aangevuld met mijn bijdrage tot € 8.000,00, komt geheel ten goede aan het Alzheimer Centrum VUMC in Amsterdam.”


“Het was bijzonder uw huisarts te mogen zijn. Ik ga u missen. Uit de grond van mijn hart bedankt. Het ga u goed.”

Lezing over de IJzeren Rijn

Op woensdag 29 januari houdt Vincent Freriks een lezing voor de heemkundevereniging Maas- en Swalmdal in samenwerking met de MHVS.

De lezing

Tijdens de lezing gaat de spreker in op de geschiedenis van de verkeersproblematiek tussen Antwerpen en het Rijnland, de rivaliteit tussen Nederland en België, de aanleg van de lijn, de ontwikkeling van het vervoer, de perikelen rond de Eerste Wereldoorlog, de eigendomsverhoudingen, de medewerkers, de gebouwen enzovoorts. Een bijzondere rol spelen uiteraard het klooster “Sankt Ludwig” bij Vlodrop Station, de mijn “Sophia-Jacoba” in Hückelhoven, de merkwaardige nederzetting Vlodrop Station en de “Bong’schen Mahlwerke” in Rosenthal bij Dalheim. Een vrij onbekend aspect is de rol die de IJzeren Rijn heeft gespeeld bij de landverhuizing van miljoenen mensen uit Midden- en Oost-Europa, die via Vlodop naar Antwerpen en van daar naar de Verenigde Staten emigreerden.

Grote opluchting en onvoorstelbaar menselijk leed maakten deel uit van de geschiedenis van de IJzeren Rijn, terwijl ook de komst van de Poolse arbeidsmigranten en de verder nagenoeg onbekend gebleven inzet van de Noorse luchtmacht aan de IJzeren Rijn niet onbelicht zullen blijven. Kortom, het beloofd weer een boeiende avond te worden met een interessante lezing over een actueel onderwerp.

Woensdag 29 januari

De lezing vindt plaats in het parochiekantoor, Pastoor Vranckenlaan 6 in Reuver. Aanvang 20.00 uur. Toegang: voor leden gratis en van niet-leden vragen we een kleine bijdrage.

Ellen’s Mini Bieb

De Reuverse Ellen Brinkman-Derkse heeft sinds december 2019 een eigen bibliotheek aan huis. Lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van woordenschat en het stimuleren van fantasie.

Meer aanraking met boeken

Voor niet iedereen is het echter vanzelfsprekend om te lezen of om kinderen voor te lezen. Om meer mensen en kinderen in aanraking te laten komen met boeken, wilde Ellen graag een minibieb in haar tuin. Haar vader ging vlijtig aan de slag om de minibieb was een feit. Zeker in het weekend komen er veel wandelaars en fietsers langs die nieuwsgierig een kijkje nemen in de bieb. Nieuwe aanvoer van boeken is dus altijd welkom. Heb je zelf nog (kinder)boeken die je niet meer leest, maar wel nog in goede staat zijn? Je kunt er een ander blij mee maken. Ze mogen geplaatst worden in de minibieb of je kunt ze afgeven bij Ellen, Kesselseweg 39.

Foto- en tekstbron: Paul Hufman / HVMS / Ellen Brinkman-Derkse

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: