PUIK GEMEENTE INFO

GEMEENTE INFO

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van de Gemeente Beesel,
handige tips van het samenlevingsloket en u vindt er de meest actuele data uit de afvalkalender. 

Plantenbakken versterken groenere en aantrekkelijke uitstraling centrum Reuver

Met de plaatsing van negen plantenbakken op het Raadhuisplein vorige week, krijgt het centrum van Reuver een groenere uitstraling. “Zo kunnen we, vooruitlopend op de daadwerkelijke nieuwe inrichting van het centrum Reuver, snel resultaat boeken voor een betere sfeer en beleving. Dat maakt het centrum aantrekkelijker", aldus wethouder Debbie Heesakkers. Het is één van de opgaven vanuit de beleidsvisie Toekomstbestendige centra.

Workshop Werk en mantelzorg

Hoe combineer je werk en mantelzorgtaken? Hoe maak je het bespreekbaar?

In deze workshop gaan we in gesprek met werknemers met mantelzorgtaken over hoe zij de combinatie werk en mantelzorg ervaren. We bespreken knelpunten en oplossingen, delen goede voorbeelden en stimuleren inzicht in eigen verantwoordelijkheid en zelfregie.

Onderzoek Communicatiekanalen en behoefte

Als gemeente Beesel communiceren we over veel verschillende onderwerpen om onze inwoners te informeren en te betrekken. Dit gebeurt op diverse manieren. Van tijd tot tijd is onderzoek belangrijk. Momenteel heeft gemeente Beesel een wekelijkse gemeentepagina in Puik. Op www.beesel.nl is altijd het meest actuele nieuws te vinden. Daar staat informatie over de producten, diensten en projecten van de gemeente Beesel. Ook is de gemeente actief op social media, via Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.

Wist u dat...

De gemeente, samen met de lokale organisatie De Groene Vogel, het duurzaamheidstrefpunt heeft opgericht voor Eerste Hulp bij vragen over Duurzaamheid? Het trefpunt is open op donderdagen en vrijdagen van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur. Op deze momenten bent u van harte welkom om binnen te lopen en bij de aanwezige adviseurs vragen te stellen over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Duurzame energieopwekking, energiebesparing en klimaatverandering zijn thema's net als de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat we in 2050 van het aardgas af zijn en hoe moet dat gefinancierd worden?

Themacafé: De Donorwet

Op maandag 16 maart organiseert PSW weer een themacafé. Dit keer met het thema ‘De nieuwe Donorwet’.

Heeft u vragen over hoe de nieuwe Donorwet werkt? Of wilt u weten wat deze wet voor u betekent? Dan bent u van harte welkom bij het themacafé! Wanneer: maandag 16 maart Aanvang: 19.30 uur Waar: Café Ronckenstein, pastoor Vranckenlaan 10 Reuver

Besluitvormende raadsvergadering

Agenda van de besluitvormende vergadering van de raad van de gemeente Beesel op maandag, 16 maart 2020 om 19.30 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis.

Taalpunt Beesel feestelijk geopend!

De drukbezochte opening van het taalpunt in de bibliotheek in de gemeente Beesel was een groot succes. Het Taalpunt is de plek waar mensen terecht kunnen voor vragen en advies over lezen, schrijven, rekenen en computeren. Dat de opening vele bezoekers trok laat zien dat er veel betrokkenheid is en dat het onderwerp leeft in de gemeente. Afgelopen jaar hebben de gemeente Beesel, Synthese en de Bibliotheek Maas en Peel intensief samengewerkt aan een plan van aanpak. Samen met de bijdrage van de gemeente Beesel en de Provincie Limburg heeft dit nu geleid tot dit centrale Taalpunt voor alle inwoners.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Het Taalpunt in de Bibliotheek in Reuver is elke woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur geopend.

Afvalkalender

Rest- en GFT-afval

18 maart: GFT-afval

Restafval zone D (roze)

Zorg ervoor dat uw container altijd vóór 7.30 uur aan de weg staat.

Het inzameltijdstip van de restafval kan anders zijn dan dat van het GFT-afval

Kijk op www.beesel.nl of www.mijnafvalwijzer.nl

Oud papier

Reuver: 12 maart Offenbeek: 25 maart Beesel: 3 april

Publicatie officiële bekendmakingen

De officiële mededelingen van de gemeente worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit is het internetadres van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP).

Contact

Raadhuisplein 1

5953 AL Reuver

T 077 474 92 92

www.beesel.nl 

info@beesel.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: