PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Turnnieuws

Halve finale turnen in Horn

Zaterdag turnde Eslina, Jumoke en Nora de halve finale van de Limburgs Kampioenschappen in Horn. Heel knap en spannend om hier te mogen turnen.

Eslina liet een mooie vloeroefening en goede sprong zien. Jumoke een mooie brug en ook op sprong liet ze twee super knappe sprongen zien. Nora turnde stabiel op alle toestellen; vooral op balk liet ze een mooie, strakke oefening zien. Hiermee plaatste Nora zich voor de finale van de Limburgse Kampioenschappen! Proficiat meiden met jullie topprestaties vandaag. Emmeline mocht vanmiddag haar tweede wedstrijd turnen. Ze heeft heel veel mooie stappen gemaakt en al veel verbeteringen laten zien! Helaas had ze hier en daar wat foutjes gemaakt en was ze niet door. Daarna mochten Rowenna en Lynn turnen. Lynn had niet helemaal haar dag, maar sloot toch de wedstrijd af met twee mooie sprongen. Rowenna had over het algemeen een best goede wedstrijd, maar bij haar ging helaas de balk niet helemaal lekker. Ze waren dan ook allebei jammer genoeg niet door. Wel goed gedaan meiden vandaag! Zondag was de halve finale in Horn. Navai, Josie en Asmae turnde in de 1e wedstrijd. Asmae liet goede sprongen zien, een mooie vloeroefening en op brug overwon ze haar angst! Asmae behaalde een knappe 16de plaats! Navai en Josie turnde vandaag allebei heel strak. Beide dames bleven op de balk staan. Josie liet een hele mooie vloeroefening zien. Navai liet twee mooie sprongen met landing zien! Op brug turnde beide dames een mooie salto! Navai werd knap 2de en Josie werd 7de! Daarmee hebben Josie en Navai zich geplaatst voor de finale van het LK. In de 2e wedstrijd turnde Maud, Temi, Celestine, Floor en Risa. Maud en Temi hebben mooie sprongen laten zien. Op brug lukte bij allebei het doorturnen en het ophurken. Ze lieten mooie balkoefeningen zien en een strakke vloeroefening. Celestine liet een mooie sprong zien. De driekwartreus lukte op de brug. Ze sloot haar wedstrijd af met een super vloeroefening! Risa en Floor lieten beide een mooie vloer en sprong zien. Risa turnde een mooie salto van de brug en bij Floor lukte de kip in de wedstrijd oefening. Maud werd 5de, Temi 10de, Celestine 9de, Risa 11de en Floor 13de. Maud, Temi en Celestine hebben zich geplaatst voor de finale van het LK. In de 3e wedstrijd turnde Sofie, Jikke, Meike, Lynn en Lonneke. Sofie starte de wedstrijd met een mooie brug en mooie sprongen. Ze sloot haar wedstrijd af met een super vloeroefening. Jikke turnde een mooie brug oefening. Op sprong en vloer ging het ook erg goed. Lonneke liet een mooie sprong, brug en vloer zien. Meike had vandaag een topdag en liet op alle toestellen goede oefeningen zien. Lynn turnde een mooie sprong, balk en brug. Jikke werd 7de, Sofie 5de, meike 7de, Lonneke 4de en Lynn 1ste. Alle dames zijn door naar de finale van het LK.

Kwart finale NK turnen in Volendam!

Zaterdag turnde Bo (Jeugd 1e div) en Jackie (junior 2e div) hun kwart finale NK in Volendam! Bo begon met een nette oefening op brug, wat voor een goed eerste punt zorgde. Balk ging iets minder dan verwacht, maar de jury dacht er anders over en ze kreeg een supergoed cijfer! Door naar vloer, waar ze kon showen met ruime series en mooie choreografie. Als laatste nog de sprong waar ze een half in half uit sprong met alleen een flinke pas erna. Uiteindelijk werd het een verrassende 4de plek. Jackie begon op brug, haar inturnen was iets minder maar ze pakte dit tijdens haar wedstrijdoefening goed op en ze turnde een hele mooie brug, deze vibe hield ze vast. Op balk super mooie sprongen met allemaal 180 graden spreidingen dit leverde haar een 12.067 op. Door naar vloer en ja hoor... Weer een dijk van een oefening. Dan het laatste toestel sprong en omdat ze toch al in een zeer stabiele wedstrijd zat, maakte Jackie haar half in/half uit tot perfecte landing! Met als resultaat goud voor Jackie op deze wedstrijd.

Boeken- en platenbeurs Korfbalvereniging ROKA

Korfbalvereniging ROKA houdt dit jaar, voor de achtste keer, een boeken- en platenbeurs op zondag 5 april a.s. van 9.30 uur tot 16.00 uur in Eetcafé-Zaal De Troubadour.

Aanbod

Tijdens deze beurs kunnen literatuurliefhebbers snuffelen tussen de goed gesorteerde en vele soorten thrillers, romans, biografieën, stripboeken, kinderboeken, kookboeken, kunstboeken en nog vele andere boeken. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het ruime aanbod aan elpees en singles, waarmee de organisatie inhaakt op de hernieuwde belangstelling voor vinyl.

Van klassieke muziek tot popmuziek, alle genres zijn aanwezig. Cd’s en dvd’s worden ook aangeboden. Nieuw dit jaar is dat er ook puzzels tot het assortiment behoren.

De entree bedraagt een kleine bijdrage. Kom kijken en sla je slag.


- Advertentie -


Filatelistenvereniging FILVERO

Tijdens de jaarvergadering op vrijdag 6 maart 2020, van filatelistenvereniging FILVERO te Reuver waren een aantal leden aanwezig die lange tijd als lid bij deze vereniging waren aangesloten. De aanwezigen jubilarissen werden in het parochiehuis gehuldigd en ontvingen uit de handen van de voorzitter de heer Ger Vissers een mooie oorkonde en een Parker pen met hun ingegraveerde naam en aantal jaren van hun lidmaatschap. Helaas waren er ook twee jubilarissen die zich om persoonlijke redenen moesten afmelden. De twee niet aanwezigen jubilarissen waren 50 resp. 40 jaar lid van Filvero.

40 jaar lid: de heer W.Hendrix uit Reuver

50 jaar lid: de heer H.Geraeds uit Reuver

40 jaar lid: de heer A.Maes met partner uit Maasbree

Foto- en tekstbron: Danielle Lormans / korfbalvereniging ROKA / Filvero

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: