PUIK WEEK ZONDER VLEES

Rode bieten carpaccio

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd is 45 minuten

Rode bietencarpaccio

Bereiding

Snijd met een mandoline of een mes dunne plakjes van de (voorgekookte) rode bieten en verdeel ze over een plat bord. Sprenkel wat olijfolie erover en wat peper en zout. Verdeel de veldsla over de rode bieten. Je kunt eventueel ook rucola gebruiken. Verdeel de pompoenpitten over de bietencarpaccio en maak het af met wat balsamicosiroop

Zoete aardappel curry

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes voor ongeveer 10 minuten, tot deze zacht is. Zodra deze klaar is kun je 'm afgieten en aan de kant zetten. Snij het uitje en de gekozen groente in stukjes. Verhit de olie in een wokpan en fruit hierin de ui. Voeg de gesneden groente toe en bak deze een paar minuten. Laat even staan met een deksel erop zodat de groente kan stomen en knapperig blijft. Kook de rijst. Als de groente er goed uitziet (niet meer rauw maar wel nog knapperig) voeg je de kruidenpasta en kokosmelk toe. Goed roeren tot de saus gemengd is. Laat het even staan op middelhoog vuur met de deksel op de pan zodat de saus in de groente kan trekken. Uiteindelijk voeg je de zoete aardappel toe en de uitgelekte kikkererwten. Serveer de curry met rijst en strooi er nog wat gehakte koriander over.

Zoete aardappel curry

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd is 45 minuten

Bananenbrood

Nagerecht voor meer dan 6 personen

Bereidingstijd is 15 minuten + 40 minuten oven

Bananenbrood

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de droge ingrediënten in een grote kom. Pureer de overige ingrediënten met een staafmixer tot een glad mengsel. Roer dit gladde mengsel door de droge ingrediënten en vul een cakevorm met dit beslag. Stop het brood in de oven en bak het brood in 40 minuten goudbruin. Tip: het is mogelijk de rozijnen te vervangen door gedroogde cranberry’s en de walnoten door pecannoten. Voor een suikervrije variant kun je eens dit recept eens proberen!

Puik tip: Mail ons je foto van jouw favoriete vega gerecht inclusief recept!