PUIK BERENJACHT

Zoek de vele beren in het Land van Puik, maar wel voorzichtig graag.

Puik ontving wederom leuke reacties en nieuwe aanmeldingen. Dank hiervoor. Weet je niet precies wat berenjacht betekent. Lees dan het artikel van week 14. Heb je inmiddels een beer voor de raam staan en staat deze nog niet op de Puik-Berenjachtkaart dan laat het ons weten door een email te sturen naar redactie@puiklokaal.nl.

Puik-Berenjacht-afstreepkaart, een diploma, extra spelletjes en een lief briefje

Natuurlijk is het leuk om zo veel mogelijk beren te vinden. Hiervoor kun je een wit papiertje meenemen en turven. Maar een echte berenjacht-afstreepkaart is natuurlijk veel leuker. De echte Puik-Berenjacht-afstreepkaart kun je hier downloaden en afdrukken. Neem de afstreepkaart en enkele kleurstiften mee op berenjacht. Bij elke berenvondst kunnen de kinderen dan een beer kleuren. Het eindresultaat is dan een fleurige kleurplaat met allemaal lieve beertjes. En met een echt Puik-berenjacht diploma is de jacht helemaal compleet.

Inmiddels zijn er ook aanvullende spelletjes bedacht die je met de kinderen kunt spelen tijdens berenjacht. Enkele voorbeelden:

  • Zie je een witte beer? Wandel dan op een rechte lijn, voetje voor voetje, 10 meter rechtdoor.
  • Zie je een bruine beer? Spring dan 5 keer in de lucht.
  • Zie je een grijze beer? Blijf dan 5 tellen op 1 been staan.
  • Zie je een beer met kleren aan? Draai 3 keer in het rond.
  • Zie je een gekleurde beer? Zing dan een leuk liedje. Je mag zelf kiezen.
  • Zie je een andere knuffel voor de raam staan? Klap dan heel hard in je handen.

Natuurlijk kun je ook een lief briefje in de brievenbus doen bij de mensen die de beer voor de raam hebben gezet. Vinden ze beslist leuk!

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: