PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Jeugd V.V. Bieslo hervat de trainingen

Vanaf dinsdag 5 mei hervat Bieslo de trainingen voor de jeugd. Dit gaat in 2 groepen gebeuren, voor de jeugd t/m 12 jaar en voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar. Bieslo volgt hierbij het protocol dat is opgesteld door de Veiligheidsregio Limburg-Noord voor alle gemeentes in de regio.

Trainingen

De jeugd t/m 12 jaar mag normaal trainen, de oudere jeugd mag alleen trainingen doen met inachtneming van de 1,5 meter grens. Dus geen partijtjes voetballen maar alleen pass- en trapoefeningen met de bal en looptrainingen. Er zijn ook grenzen gesteld aan de maximale groepsgrootte en het aantal begeleiders per groep. Sportpark de Solberg blijft gesloten voor bezoekers en ook de kantine is dicht. Dat betekent dat ouders hun kinderen wel kunnen brengen en halen maar niet naar de training mogen blijven kijken.

Hygiënemaatregelen

Verder moeten hygiënemaatregelen in acht worden genomen zoals voor de training thuis de handen wassen en ook meteen na afloop. Omkleden en douchen gebeurt thuis. Alle materialen die tijdens de training worden gebruikt zoals ballen en pionnen worden na afloop van de training gedesinfecteerd. Tijdens de trainingen is een bestuurslid aanwezig om toezicht te houden. Er is de afgelopen dagen veel overleg geweest met de gemeente. Dat overleg verloopt prima. Bieslo hoopt zijn jeugdleden zo op een verantwoorde manier te laten sporten. En de jeugd staat te popelen. Het vergt een hoop organisatie maar dat is de moeite waard.

150 jarig jubileum van de Harmonie

Een kroonjaar...

2020 zou voor de Harmonie een kroonjaar worden. De viering van het 150 jarig bestaan! Het moest een jaar worden dat ons nog lang zou heugen!

Er werd een aparte jubileumcommissie, met versterking van buiten de vereniging, ingesteld. Na een gedegen voorbereiding werd er een jubileumprogramma opgesteld dat er mocht zijn. Vorig jaar al werd ons speciale jubileum logo gepresenteerd. Tal van activiteiten zaten in de pijplijn! Klap op de vuurpijl zou een concertreis naar Spanje worden, naar het dorp Mont Blanc, waarmee de gemeente Beesel een jumelage (een vriendschappelijke betrekking) heeft. Er werd heel veel tijd en energie in de voorbereiding gestoken. De aftrap van het jubileumjaar werd gegeven tijdens onze speciale Jubileum Nieuwjaarsconcerten! Daar kijken we dan ook tevreden op terug! Tweemaal mochten we met tal van bekende artiesten optreden voor een volle uitverkochte Schakel. Een prachtige aanzet voor het jaar 2020.

Maatregelen

Na de carnavalsoptochten, waar we aan deelnamen, kreeg het jaar helaas een bizarre wending. De wereld werd geconfronteerd met het coronavirus, en ons jubileumjaar kwam stil te staan. Uiteraard niet alleen ons jaar, maar ook dat van scholen en grote delen van het bedrijfsleven. Mensen werden persoonlijk geconfronteerd met ziekte en sterfgevallen. Inkomsten vielen weg, en sommigen verloren hun baan. De ene na de andere bizarre, voorheen onvoorstelbare, maatregel volgde de andere op. Eerst kwam er een verbod op bijeenkomsten van meer dan 100 personen maar al gauw werd dat een verbod op meer dan 3 personen! Repetities werden onmogelijk, ons repetitielokaal café Ronckenstein sloot noodgedwongen haar deuren. Geen kunstmarkt in de Greswaren, geen Muzikaal Jeugdtreffen, geen nieuwe korpsfoto, geen jaarvergadering, geen Koningsdagoptocht, geen Communie, geen jubileumconcert met een presentatie van ons jubileumboek en een speciaal voor onze vereniging gecomponeerd muziekwerk, geen laatste repetitie, geen Crossoverconcert en ook geen reis naar Spanje! Alles valt in het water! En dat na al die voorbereiding en inspanningen van velen!

Foto- en tekstbron: V.V. Bieslo / Philharmonisch Gezelschap Reuver

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: