PUIK VERHAAL

Marina Gielen

Puike mensen buiten het land

van Puik

Marina Gielen heeft deze keer voor de rubriek 'Puike mensen buiten het land van Puik' een aantal vragen beantwoord. Marina is opgegroeid in Reuver en woont nu in Aalsmeer.

Naam: Marina Gielen | Leeftijd: 49 jaar | Beroep: Senior Purser KLM | Woont nu in: Aalsmeer | Woonde in: Reuver

Stel je even voor.

Mijn naam is Marina Gielen, oudste dochter van Sil Gielen en Truus Gielen-Schoeren. Mijn vader komt uit Tegelen en had vroeger een dakdekkersbedrijf genaamd, Gielen dakbedekkingen BV op de Erkenkamp te Tegelen. Mijn moeder komt uit Reuver en haar ouders hadden heel vroeger op de Julianastraat een bazaar waar zij werkzaam was. Tegenwoordig zijn beiden met pensioen en genieten volop van het goede leven zowel in Reuver als in Spanje. Ik heb nog een jongere zus die in Spanje woont. Zij is werkzaam als makelaar in Marbella. Ik ben geboren en opgegroeid aan het Schinderspark, later zijn wij een straat verder verhuisd, naar de Schinheuvel waar mijn ouders nog steeds met volle tevredenheid wonen. Ik probeer ze regelmatig te bezoeken, echter in deze Corona tijd is dit niet mogelijk. Ik heb jaren in Amsterdam gewoond, maar woon nu sinds tien jaar alweer in Aalsmeer. Ik ben niet getrouwd maar woon al meer dan 26 jaar samen met de liefde van mijn leven Richard de Roo. Hij heeft zijn eigen Software Development onderneming en werkt als headhunter in de IT branche. Samen hebben wij één zoon (19) was werkzaam als Skileraar maar gaat na de zomer bedrijfskunde studeren.

Je werkt bij Nederlands trots, de KLM. Kun je aangeven wat doet en hoe je in deze baan bent gerold?  

Vroeger als klein kind droomde ik ervan om stewardess te worden. Na mijn studie toerisme in Maastricht heb ik gereageerd op een vacature in de Telegraaf. NLM Cityhopper zocht nieuwe stewardessen en ik heb geen moment getwijfeld en meteen gesolliciteerd. Ik was 19 jaar en ging op kamers in Hoofddorp. Na één jaar in een bruin NLM uniform gewerkt te hebben ging ik wegens een samenwerking met Netherlines over naar een donker blauw uniform van KLM Cityhopper. Vervolgens heb ik 3,5 jaar alleen Europese bestemmingen gevlogen en in januari 1991 stroomde ik automatisch door naar de grote KLM. In eerste instantie als één-bander werkzaam in de Economy Class. Maar al snel ging ik door naar twee-bander Business Class, assistent Purser en sinds 3,5 jaar werkzaam in mijn huidige functie als Senior Purser Air France - KLM en verantwoordelijk voor de gehele cabine bemanning. Ik vlieg met heel veel plezier en enthousiasme op verschillende bestemmingen over de gehele wereld als Tokio, New York, Rio de Janeiro, Curacao, Singapore etc. Reizen is mijn lust en leven, het verbreed je horizon en het geeft enorm veel vrijheid. Door mijn werk ontmoet ik heel veel verschillende culturen en interessante mensen met de meest uiteenlopende lopende beroepen bijvoorbeeld mensen die werken voor de Verenigde Naties, hulporganisaties, CEO’s van grote commerciële bedrijven, missionarissen, sporters, koningshuis en bekende internationale en nationale sterren etc. Aan boord voer je interessante gesprekken en verneem je de mooiste verhalen zowel met mijn collega’s als met passagiers. Één van mijn favoriete bestemming is Kaapstad vanwege het prachtige en veelzijdige landschap en eerlijk is eerlijk uiteraard vanwege de heerlijke wijnen...... Op de route onderneem ik zoveel mogelijk als kan om het land, de cultuur en de mensen goed te leren kennen. Van Cage diving in Zuid Afrika, ballonvaren in Mexico, bezoek aan de Perito Morenogletcher in Patagonië Argentinië, formule 1 wedstrijd in Osaka etc......

"Reizen is mijn lust en leven, het verbreed je horizon en het geeft enorm veel vrijheid. "

Wat doe je voor je ontspanning?

Retourvluchten Amsterdam zijn veelal nachtvluchten. Je zult begrijpen dat het na een volle vlucht noodzakelijk is om even tot rust te komen. Ik ga dan eerst even een paar uur slapen en hou me de resterende dag rustig. Plan weinig tot geen activiteiten, om energie op te doen lees ik wat of ben in mijn tuin te vinden. Hier kom ik heerlijk tot rust. De dag erna vind je me in de sportschool, het is belangrijk om fit en uitgerust aan een nieuwe vlucht te beginnen. Een goede conditie is namelijk essentieel tegen een jetlag. Verder vind ik sociale contacten van vrienden en familie heel belangrijk, hier krijg ik zoveel positieve energie van. Ik probeer zoveel mogelijk tijd hiervoor vrij voor te maken.

Je woont nu in Aalsmeer. Wat maakt deze plaats voor jou speciaal?

Zoals ik al vermelde woonde ik alleen op kamers in Hoofddorp. Vervolgens zijn wij gaan samenwonen en ben ik met mijn partner verhuisd naar Amsterdam. Hoor nog de woorden van mijn bezorgde moeder....., “Kiek goot uit kindj dao in de groete stadt, du bus mer een dorpskindj.” Aan de Sloterplas in Amsterdam West heb ik jaren met veel plezier gewoond. Maar om de drukte van de stad na 17 jaar te ontvluchten zijn we naar Aalsmeer verhuisd. Ik woon nu vlak bij mijn werk grenzend aan Amstelveen en aan de zuidelijke zijde van Amsterdam. Aalsmeer staat bekend om de grootste bloemenveiling van de wereld. Je vindt hier veel tuinders en kwekers. En het heeft een prachtige omgeving met veel water, in het hart van de Randstad.

Als je één dag Minister President zou zijn, wat zou je dan willen aanpakken?

Dat vind ik lastig want ik ben van mening dat onze Minister President Mark Rutte het voortreffelijk doet in deze moeilijke tijd. Corona brengt voor velen onder ons onrust en onzekerheid met zich mee en dan heb ik het nog niet eens over de financiële kant van deze crisis. Ga er maar aan staan om het voor iedereen goed te doen. Als ik voor mezelf spreek ben ik heel erg bang voor de gevolgen van deze crisis in de luchtvaart. Er word nog nauwelijks gevlogen! Slechts enkele vluchten 5 à 10 procent van de totale productie en repatriëringsvluchten  zijn over gebleven. Het is een zorgelijke periode voor ons allen..... Maar ik heb een positieve instelling en heb alle vertrouwen dat er betere tijden komen.  

Spreek jij nog regelmatig in het dialect (Ruivers)? Zo ja, met wie? En welke woorden zijn voor jou typisch Ruivers?

Jazeker, ik spreek nog regelmatig Ruivers! Uiteraard met mijn ouders en mijn zus. En als ik boos ben op mijn zoon verval ik automatisch in het Ruivers...... hahahaha. Hij doet dan net alsof hij het dialect niet verstaat. Tevens heb ik veelvuldig contact met mijn Ruiverse vriendinnen Barbara van Roekel en Sandra Bertrams en mijn Beeselse vriendin Petra Geraedts. Wij zien en spreken elkaar regelmatig.

En dan onze vaste slotvraag. Heb je nog iets op je bucketlijst staan, wat je graag in je leven nog wil verwezenlijken?

Tja weer zo’n lastige vraag. Ik heb de leukste baan “EVER”. Ik hoop van ganser harte dat ik deze in goede gezondheid kan blijven behouden. Er zijn nog zoveel nieuwe mooie bestemmingen op de wereld om te ontdekken. Ik hoop in de toekomst meer gebruik te kunnen maken van ons familie huis in Chiclana de la Frontera Spanje. Heerlijke lange strandwandelingen maken en genieten van de Spaanse zon.

Marina’s slaappaspoort

Ligt erin om: Afhankelijk of ik aan het werk of thuis ben. Als ik in Nederland ben rond een uur of twaalf. Als ik in het buitenland ben wanneer ik moe ben. Ontbijt met: Koffie... Draagt in bed: Voor jullie een vraag voor mij een weet..... Waar lig je wakker van: Eigenlijk lig ik niet vaak wakker, ik kan goed ontspannen, relativeren en dingen loslaten. Waar mogen ze je voor wakker maken: Limburgse vlaai! Zou weleens een beschuitje willen eten met: In deze zorgelijke tijden met Pieter Elbers , President Directeur KLM. Kijken of ik mijn prachtige baan kan behouden.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: