PUIK GEMEENTE INFO

GEMEENTE INFO

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van de Gemeente Beesel, handige tips van het samenlevingsloket en u vindt er de meest actuele data uit de afvalkalender. 

Kunstwerken Limburgse Maasroute geopend bij veer Beesel

Bij het veer in Beesel is op 8 juli de officiële opening geweest van een aantal meer dan levensgrote kunstwerken (blow ups) langs de Limburgse Maasroute. Gedeputeerde Joost van den Akker verrichtte in aanwezigheid van onder meer wethouder Debbie Heesakkers de openingshandeling. De nationale en internationale fietsroute is vorig jaar al geopend maar het ontbrak nog aan een stukje beleving langs de route.

Provincie Limburg stelt een half miljoen beschikbaar voor 3 Beeselse projecten

De Provincie Limburg draagt een half miljoen bij aan drie Beeselse projecten: de herontwikkeling van de voormalige VMBO-school aan de Parklaan, het centrumplan Reuver en de brede wijkaanpak Spoorkamp. In de leegstaande school tekenden gedeputeerde Andy Dritty en wethouder Debbie Heesakkers op woensdag 8 juli daarvoor hun gezamenlijke samenwerkingsagenda. Het is de derde samenwerkingsagenda die de Provincie Limburg sluit op basis van het eind 2019 door Provinciale Staten vastgestelde Kader Kwaliteit Limburgse Centra (KLC). Met het kader KLC wil de Provincie bijdragen aan het versnellen van goede woningbouwplannen en aan de verbetering van de woon- en leefomgevingskwaliteit van de Limburgse Centra, kernen en wijken.

Waak voor Inbraak: tips voor inbraakpreventie tijdens de zomervakantie

De vakantieperiode staat voor de deur. Vanuit het kabinet is groen licht gegeven om op vakantie te gaan, zowel in Nederland als in het buitenland. Veel mensen gaan op vakantie of een dagje weg. Helaas is dit ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Helpt u ook mee het aantal woninginbraken deze zomer nog verder te verlagen? Een paar belangrijke tips.

Tips om stank- en ongedierteoverlast van je gft-container te voorkomen

  • Leg een pagina van een oude krant of een laagje stro onderin de container om aankoeken van afvalresten te voorkomen;
  • Vul de gft-bak in laagjes: leg op een laag keukenafval een laagje gras, bladeren of ander tuinafval. Dit maakt het gft een stuk droger;
  • Af en toe een handje zaagsel kan vocht en geurtjes absorberen;
  • Gebruik afbreekbare plastic of papieren gft-zakjes. Leg er geen knoop in, dat bemoeilijkt het composteren van de zak;

Wij worden Rookvrij – TC Ruiver

In de gemeente Beesel worden steeds meer verenigingen en openbare plekken rookvrij. In een reeks portretten laten we zien hoe dit aangepakt wordt. Deze keer vertelt Ralf Jordan, bestuurslid van T.C. Ruiver, hoe zij zich inzetten voor een Rookvrije Generatie. Hoe hebben jullie als vereniging kennisgemaakt met ‘Rookvrije Generatie’? We hoorden voor het eerst via de gemeente van de Rookvrije Generatie. We hebben de informatie gelezen en de door de gemeente georganiseerde informatie bijeenkomst bijgewoond.

Gewoon Samen Energie Besparen

Gemeente Beesel heeft geld van het Rijk gekregen om eigenaren van een koopwoning te ondersteunen in het nemen van maatregelen die energie besparen. Een van de mogelijkheden is het aanvragen van een energiescan. Wilt u graag uw koophuis verduurzamen, maar weet u niet precies waar u moet beginnen? Dan is een energiescan mogelijk iets voor u. De scan heeft een waarde van € 150. De eigen bijdrage is voor u € 25. Meer informatie over de scan vindt u in onze duurzaamheidskrant via www.themanieuws.nl/app/publication/DKBE201/8082.

Disclaimer

In verband met het coronavirus/de zomerperiode is het wellicht niet mogelijk om het gemeentenieuws wekelijks op papier uit te brengen. Bij voorbaat ons excuus daarvoor.

Maakt u zich zorgen over iemand? Bel gerust

Als inwoner van de gemeente Beesel valt mij op dat er regelmatig een man in verwarde toestand bij mij door de straat loopt. Ik maak mij zorgen om hem. Herkent u deze situatie? Neem dan contact op met onze lokale contactpersonen Anja en Debbie. Contactgegevens lokale contactpersonen Anja Berden: 06 11822753 / aberden@vvgi.nl Debbie Schmets: 06 40590022 / D.Schmets@synthese.nl Anja en Debbie zijn bereikbaar tijdens kantooruren op maandag tot en met donderdag. Voor meldingen buiten dit bereik kun je contact opnemen met het regionale Meldpunt Signaal via 0900-0116 (mag anoniem).

Afvalkalender

Rest- en GFT-afval 22 juli: GFT-afval Restafval zone B (blauw) Zorg ervoor dat uw container altijd vóór 7.30 uur aan de weg staat. Het inzameltijdstip van het restafval kan anders zijn dan dat van het GFT-afval. Kijk op www.beesel.nl of www.mijnafvalwijzer.nl. Oud papier Offenbeek: 29 juli Beesel: 7 augustus Reuver: 13 augustus

Publicatie officiële bekendmakingen

De officiële mededelingen van de gemeente worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit is het internetadres van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP).

Contact

Raadhuisplein 1

5953 AL Reuver

T 077 474 92 92

www.beesel.nl 

info@beesel.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: