PUIK VERHAAL

Gemeente Beesel krijgt eigen MONOPOLY kaartspel

PLUS Savelkoul in REUVER heeft primeur

Wie is er niet opgegroeid met het spelen van MONOPOLY met gezinsleden en/of vrienden? Een spel dat al tientallen jaren wordt gespeeld door vele generaties. Toen Peter Savelkoul werd gevraagd om als eerste PLUS supermarkt in Nederland het MONOPOLY kaartspel (een afgeleide van het originele spel) in een speciale spaaractie voor de klanten op te nemen in zijn plannen, hoefde hij ook niet lang na te denken. Peter: ‘Nee, zeker niet! Juist doordat het spel gebaseerd is op bekende straatnamen uit de eigen drie dorpskernen Beesel, Offenbeek en Reuver, was ik meteen enthousiast.’

Puik sausje

Woensdag 15 juli werden de eerste exemplaren van het kaartspel op ludieke wijze uitgereikt aan een aantal inwoners, die mee invulling hebben gegeven aan de uitwerking. Hieronder Leon Smolenaars van PuikLokaal, die het eerste exemplaar uit handen van initiatiefnemer Peter Savelkoul in ontvangst mocht nemen. Leon: “Het idee sprak ook mij meteen aan. Juist de koppeling naar het ‘Land van Puik’ was voor mij de trigger om mee te denken over de uitvoering. Extra leuk is dat we ons logo hebben mogen toevoegen op het doosje van de kaarten.”

*** SPAARACTIE ***

Van zondag 19 juli tot en met zaterdag 29 augustus 2020 krijg je bij besteding van minimaal € 10,00 aan boodschappen* een spaarzegel. Bij 20 spaarzegels is je spaarkaart vol en geeft deze, met bijbetaling van € 9,95 recht op het unieke MONOPOLY kaartspel editie gemeente Beesel.

Primeur voor PLUS Savelkoul en gemeente Beesel

PLUS Savelkoul dat dit unieke spel in samenwerking met licentiehouder Bright Loyalty heeft ontwikkeld. “Een echte primeur.” aldus Jelle Marcus van Bright Loyalty, “Nog nooit eerder is er een lokale versie van het MONOPOLY kaartspel uitgebracht op Nederlandse bodem. We hebben bewust contact opgenomen met Peter, omdat die al bewezen heeft om in korte tijd een dergelijke actie van de grond te kunnen tillen. Het is namelijk hartstikke leuk om het spel al in de komende vakantieperiode te kunnen spelen.”

Gemeente Beesel

“Niet alleen de straten en andere spelonderdelen zijn van naam gewijzigd, ook de actiekaarten hebben een lokale invulling gekregen. Het spel is op maat gemaakt en heeft daarmee een volledig lokaal karakter. Heel herkenbaar voor de inwoners van gemeente Beesel.”, aldus een trotse Peter Savelkoul.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: