PUIK VERHAAL

Kanker wat nu, Toon Hermans Huis is er voor jou!

Helaas wordt een op de 3 mensen in zijn of haar leven geconfronteerd met kanker. Heftig! Als je te horen krijgt dat je getroffen wordt door kanker verandert jouw leven van de een op de andere minuut. Jouw leven lijkt dan op een rollercoaster, alles gericht op de behandeling, operatie, chemokuren, bestralingen etc. Alle zekerheden lijken te zijn weggeslagen. Dan zijn wij er voor jou. Een van de vrijwilligers is Jeanne van der Velden die al 19 jaar in het Toon Hermans Huis in Venlo werkt.

Niet alleen, maar sámen!

Kanker is een ingrijpende ziekte. Niet alleen voor jouw lichaam, ook voor jouw dagelijkse leven. De diagnose kanker brengt angst, onzekerheid en verdriet met zich mee. Hierdoor verandert niet alleen jouw leven, ook dat van de mensen om je heen, De medewerkers van de Toon Hermans Huizen kunnen jou en jouw naasten helpen.

Voor wie?

Als de behandelingen zijn beëindigd, sta je er weer “alleen “voor. Dat geldt niet enkel voor degene met kanker, maar ook voor zijn of haar familieleden. Het valt niet mee om de draad van het leven weer op te pakken. Soms vindt jouw omgeving het lastig om erbij stil te staan of erover te praten. Of de behandeling nu een maand, of een paar jaar gelden is, in het inloophuis bieden we altijd een luisterend oor.

Wat kun je verwachten?

Het Toon Hermans Huis biedt een ongedwongen ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten. Op verschillende manieren dragen we bij aan een betere kwaliteit van leven. Een leven met, maar ook na kanker. Al 19 jaar doet Jeanne het werk als vrijwilliger met veel plezier en toewijding. Als gastdame, gespreksgroepsleider, geeft lezingen over het THHuis en sinds mei 2019 is zij ook aanwezig in Reuver. De vrijwilligers van beide inloophuizen Venlo en Roermond zijn twee keer per maand, de 2e en 4e woensdagochtend in het gezondheidscentrum Pro Vitae in Reuver aanwezig. Daar zijn dan 2 vrijwilligers die voor jou klaar staan. Je kunt vrijblijvend binnenlopen zonder afspraak. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wil je telefonisch contact, dit kan ook. Venlo 077-3211433/ Roermond 0475-856801. Jeanne 06 52431000

Foto/tekstbron: Toon Hermanshuis

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: