PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

BURENDAGEN IN OFFENBEEK

Afgelopen zaterdag 26 september werden er op verschillende plekken in Offenbeek leuke activiteiten georganiseerd in het kader van Nationale Burendag. Dat een en ander coronaproof diende te verlopen, bleek gelukkig geen belemmering om, met inachtneming van de actuele richtlijnen, volop contacten te leggen en te versterken door samen met en voor de buurt bezig te zijn. De deelnemende buurten (Lavendelheide, Lindenlaan, Kale Plak) deden dat ieder op geheel eigen wijze. Uitgebreidere verslagen per buurt volgen binnenkort in ’t Krentje van Kernoverleg Offenbeek. Als verbindende factor maakte het gerestaureerde carillon van Offenbeek een mini-tournee langs alle deelnemende buurten en men kon naar hartenlust verzoeknummers laten spelen of zelfs zelf voor “beiaardier” spelen. Het carillon werd vergezeld door burgemeester Bob Vostermans, die op een gezellige en spontane manier kennismaakte met de buurtbewoners en hun woonomgeving. Jo’s ijssalon en Kernoverleg Offenbeek trakteerden op een lekker ijsje.

De verschillende organisatieteams werden met raad en daad ondersteund door medewerkers van de gemeente Beesel en projectgroep Veur Óffebek van Kernoverleg Offenbeek. Speciale kortingsregelingen van Jan Linders, plantenkwekerij Franssen en slagerij Franssen en financiële bijdragen van het Oranjefonds en Stichting Kernoverleg Offenbeek vergrootten het laagdrempelige karakter van de burendag.


PDV DUIVENSPORT REUVER

Wisselbeker Birds & More gewonnen door Jeu Theunissen

Met nog één vlucht van de natoer te gaan, werd het vliegseizoeen alvast afgesloten met de traditionele barbecue, verzorgd door Karin en Ré van feestzaal Karé: ons clublokaal. Door de aangekondigde sluiting, werd het ook een soort afscheidsfeest, waar wij als vereniging altijd een goed thuisgevoel hadden, mede door de zeer goede samenwerking met Karin en Ré. Natuurlijk met in achtneming van de mede door mijnheer Rutte opgestelde corona regels, werd het weer een zeer gezellige avond, waarbij iedereen zich ruimschoots te goed kon doen aan de keurig verzorgde en uitgebreide barbecue en mede gebruik kon maken van de door Karé gratis uitgegeven consumptie bonnen. Ook werd zoals elk jaar tijdens deze feestelijke bijeenkomst, de door Birds & More geschonken wisseltroffee uitgereikt aan de liefhebber met de beste jonge duif over de eerste drie vluchten. Vorig jaar werd deze gewonnen door Geert Hoezen en na deze het hele afgelopen jaar regelmatig gepoetst te hebben, ging deze nu over in andere handen. Door afwezigheid van onze voorzitter, werden de prijzen nu uitgereikt door vice-voorzitter Jo Heesakkers. Na een dankwoord voor Karin en Ré, riep Jo als eerste winnaar JEU THEUNISSEN naar voren, die dit jaar de wisselbeker met inhoud onder zijn hoede krijgt, omdat een van zijn jonge duiven, zoals eerder genoemd op de eerste drie vluchten het hoogst totaal aantal punten scoorde en terecht trots poseerde hij mét beker voor de foto! Hij versloeg op plaats twee en drie Jan Op het Veld, die ook blij verrast werd door enkele mooie tegoed bonnen van Birds & More.

De totaaluitslag van hen die in de prijzen vielen en een tegoed bon in ontvangst mochten nemen: Jeu Theunissen 1, Jan Op het Veld 2-3-7-14, Toon Smeets 4, Ine de Rijck 5-10-11-12-13-16, Jos Smeets 6, Coen Killaars 8, Comb.Mario Smits-Jei Ottenheim 9, Thijs Smeets 15. Zaterdagmiddag 3 oktober kan er van 12.30 tot 13.00 uur ingekorfd worden voor de laatste vlucht van dit jaar: Sezanne.


WORST- EN KARBOETVERKOOP BOEREBROELOF

De Boerebroelof Ruiver-Offebek organiseert ook dit jaar de traditionele verkoop van worst en ‘karboet’, echter wordt dit, omwille van het nog altijd heersende corona-virus, in een ander jasje gestoken. Waar we normaal gesproken deur aan deur verkopen, zal het boerengezelschap dit jaar op 10 oktober de verkoop vanuit twee marktkramen verzorgen. In Offenbeek vindt u deze kraam bij supermarkt Jan Linders, in Reuver staat deze bij PLUS Savelkoul. De verkooptijden zijn tussen 10.00 en 13.00 uur. Ben er snel bij, want op = op. Wilt u echter verzekerd zijn van onze lekkere karboet/balkenbrij, bloed- of bakleverworst, dan kunt u ook vooraf bestellen. Dit werkt als volgt:

  • U stuurt een mail naar sikkretaris@boerebroelofoffebek.nl met vermelding van uw contactgegevens (naam, adres, e-mail en mobiel telefoonnummer);
  • U geeft uw voorkeur aan voor ophalen (Offenbeek of Reuver);
  • Wij zorgen dat uw bestelling gekoeld klaar ligt bij betreffende marktkraam.

Om zo goed mogelijk contactbeperkend te werken gaat onze voorkeur uit naar een betaling per betaalverzoek/tikkie. Deze zal dan naar uw mobiel nummer worden verzonden. Indien u niet in de gelegenheid bent om digitaal te betalen vragen wij u vriendelijk om zoveel mogelijk gepast te betalen.


Waaruit kunt u 10 oktober kiezen in onze marktkramen? Karboet/Balkenbrij: € 4,50 per stuk Bloedworst: € 3,00 per stuk Bakleverworst: € 3,00 per stuk


Foto- en tekstbron: Kernoverleg Offenbeek/ PDV Duivensport Reuver / Boerenbroelof

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: