PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS


VAC WONEN AL 50 JAAR ACTIEF!

Wie zijn wij?

De Voorlichting- en Adviescommissie VAC Wonen geeft advies aan gemeentes en/of woningcorporaties, architecten, projectontwikkelaars en bouwondernemingen die bouwplannen hebben in de regio Venlo, Peel & Maas en Beesel.

VAC Wonen maakt onderdeel uit van de landelijke stichting VACPunt Wonen, die vlak na de 2e wereldoorlog is opgericht toen er een grote woningnood was en de woonkwaliteit naar de achtergrond gedrongen werd omdat woonkwantiteit de grootste aandacht had. In 1946 ging een aantal vrouwen zich met de woonkwaliteit en woonindeling bemoeien en werd de eerste VAC opgericht! Dat er alleen vrouwen deel uitmaken van de VAC is overigens al lang verleden tijd. Onze VAC beschikt momenteel over 16 vrijwilligers met verschillende maatschappelijke en technische achtergronden.

Wat doet VAC Wonen?

VAC Wonen zet zich in om de gebruikskwaliteit van de woningen en de woonomgeving te verbeteren en woningen en wijken te laten voldoen aan de wensen van de bewoners. Geadviseerd wordt over zaken als: toegankelijkheid, praktische bruikbaarheid, veiligheid, levensloopgeschiktheid, langer thuis wonen, duurzaamheid etc.

Wat doet VAC Wonen?

Van de woningbouwcorporatie, gemeente of projectontwikkelaar ontvangen wij tekeningen van de bouwplannen. Dit gebeurt bij voorkeur in de ontwerpfase, omdat voorgestelde veranderingen en/of aanpassingen meestal zonder veel extra werk of kosten uitgevoerd kunnen worden. VAC Wonen brengt schriftelijk advies uit en licht het advies mondeling toe. VAC Wonen adviseert in het kader van nieuwbouw, renovatie van woningen of woongebouwen, (her) inrichting woonomgeving, bestemmingsplannen en langer zelfstandig thuis wonen.

Langer zelfstandig thuis wonen

Om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen, is het belangrijk om tijdig over je woonsituatie na te denken. Is uw woning hiervoor wel geschikt? VAC Wonen geeft d.m.v. een presentatie in het kader van Langer Thuis Wonen voorlichting aan o.a. bewoners- en ouderenorganisaties. Verder kan op verzoek een afspraak gemaakt worden voor een individueel particulier advies inzake mogelijke woningaanpassing. Nadere informatie en een toetslijst met tips zijn te vinden op de website https://venlo.vacpuntwonen.org- advertentie -


Slotweekend Terras Maashof

Het zit er op, het is gedaan. De vlaai is op, de glazen zijn leeg, en het terras is verlaten. Terras Maashof is afgebroken. De dijk kan omhoog.

Wat blijft is een afdruk. Niet alleen een afdruk op de dijk, maar ook op Beesel. 9 jaar geleden begon het, een langgekoesterde droom die steeds maar uitgesteld werd: een terras op de dijk. In maart 2012 was het zover, het maasterras opende voor de eerste keer haar deuren. In de jaren die volgden hebben we genoten van de gezelligheid en de verhalen van onze gasten. Helaas leek het einde vorig jaar in zicht te komen. De angst voor het water kwam terug en het besluit werd genomen om de dijk te verhogen. Het terras kon helaas niet mee omhoog, waardoor we op 27 september onze deuren hebben gesloten. Inmiddels zijn we ongeveer een maand verder en is er weinig meer te herkennen van ons vertrouwde terras aan de maas.

Gelukkig hebben we het mooi kunnen afsluiten. Het weekend van 12 september werd bestempeld als feestweekend. Hoewel het Coronavirus er alles aan deed om dit feestje te verpesten, hebben we de juiste maatregelen genomen om het weekend toch op een gepaste manier door te laten gaan.

En wat was het gaaf! Het was mooi om te zien dat we met zoveel mensen een streep hebben kunnen zetten onder het bestaan van Terras Maashof.

Namen mijzelf, Frans †, en team Maashof wil ik iedereen bedanken die hier een bijdrage aan heeft geleverd. Opbouwen, afbreken, of er simpelweg ‘unne komme drinke’. Ik waardeer het enorm dat jullie er allemaal voor mij waren. We spreken elkaar snel! Beesel Bedankt!

Foto- en tekstbron: Maashof Beesel / VAC Wonen

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: