Hoe belangrijk is de zelfstandig winkelier voor een dorp of een stad? Dus ook voor onze gemeente Beesel.

Beschrijf de meerwaarde en help mee aan een wereldrecord. Zelfstandig winkeliers zijn belangrijk voor Nederland. Naast hun eigen winkel zijn ze vaak actief in besturen en sponsoren ze tal van plaatselijke activiteiten. Dat is vanzelfsprekend, zo vinden de zelfstandig winkeliers. Maar daardoor lang niet altijd bekend. Vandaar dat zij iedereen oproepen eens te beschrijven hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is voor de buurt, wijk of stad. De reacties worden eind november aangeboden aan het kabinet. Bovendien worden alle reacties gebundeld tot een Guinness wereldrecord, namelijk de langste kartonnen slinger. Reacties kunnen geschreven worden in een groot Meerwaarde-boek. Dat ligt van Vrijdag 6 november tot en met maandag 9 november bij Plus Savelkoul Reuver.

“Nu willen wij ook van de (sport)verenigingen, scholen, bejaardenhuizen etc. die steun ontvangen, zelf horen hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is”

In het grote Meerwaarde-boek zijn voorbeelden opgenomen van activiteiten die door de winkeliers worden ondersteund. Ook is de waarde van die ondersteuning onderzocht. Nu willen wij ook van de (sport)verenigingen, scholen, bejaardenhuizen etc. die steun ontvangen, zelf horen hoe belangrijk de zelfstandig winkelier is.

“Wij ondersteunen zelf bijvoorbeeld tal van zaken in onze mooie gemeente, voorbeelden zijn het samen organiseren van het schoolontbijt, de welbekende sponsoractie voor meer dan 50 verenigingen en sportclubs, het ondersteunen van buurtverenigingen, het ondersteunen van ouderen verenigingen. Wij ondersteunen verder de voedselbank waar het kan en geven ons restaval zo veel mogelijk aan diegenen die zelf een warm hart toedragen aan dieren, zoals Dierenrijk in onze gemeente. Ook onze lokaal leven – lokaal leven cheque bewijst zijn meerwaarde door met 24 Ondernemers in deze samen te werken en meer dan 5000 cheques te verzilveren elk jaar. Verder regelen wij ook dat de hulpbehoevende in onze gemeente op een klantvriendelijk en verantwoorde manier de boodschappen thuis bezorgd krijgen door onze persoonlijke bezorgdienst, niets is ons teveel, zeker in deze moeilijke corona tijd zegt Peter Savelkoul van Plus Savelkoul Reuver. “Dat vinden wij belangrijk omdat wij meer doen dan alleen maar levensmiddelen verkopen. Nee wij willen een maatschappelijke verantwoordelijke rol spelen in onze gemeente.

Meerwaarde zelfstandig winkelier benadrukken De actie is een initiatief van het Vakcentrum, de branchevereniging voor zelfstandig ondernemers met een supermarkt, foodspeciaalzaak of een non-foodspeciaalzaak. Daar vallen ook franchisenemers onder. Zij maken gebruik van een landelijk merk, maar zijn wel zelfstandig ondernemer.

Volgens het Vakcentrum is het belangrijk dat men bij wet- en regelgeving, maar ook bij plaatselijke ontwikkelingen rekening houdt met zelfstandig winkeliers. Die zijn belangrijk voor de leefbaarheid in de buurt, wijk of stad, zo stelt het Vakcentrum. Om hier meer bewustzijn voor te creëren, wil het Vakcentrum de gegeven reacties dan ook presenteren aan het kabinet.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Guinness wereldrecord Met het beschrijven van de Meerwaarde van de zelfstandig winkelier help je de winkeliers ook aan een Guinness wereldrecord. Het Vakcentrum verwacht zoveel positieve reacties te ontvangen, dat daarmee aan het eind van dit jaar de langste kartonnen slinger ter wereld gemaakt kan worden.

Ook u kunt u bijdrage hieraan leveren door de meerwaarde van de Ondernemer te onderschrijven in het grote boek van vrijdag 6 t/m maandag 9 november.

Tekst/foto/videobron: Peter Savelkoul

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: