PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

OPBRENGST COLLECTE GEZAMENLIJKE GOEDE DOELEN BEESEL IN 2020

Het afgelopen jaar 2020 is in vele opzichten een turbulent jaar geweest, ook voor ons als bestuur van Gezamenlijke Collecte Gemeente Beesel.

Onze collecteweek was aanvankelijk gepland voor april maar door de verspreiding van het Coronavirus door Nederland was het niet verantwoord om op een veilige manier vele collectanten deur aan deur de enveloppen op te laten halen. Om deze reden is deze collecteweek in het voorjaar niet door kunnen gaan.

Samen met de landelijk coördinator Goede Doelen Week, hebben we gekeken op welke wijze wij verantwoord en veilig toch een collecteweek konden organiseren.

Het alternatief was om de collectanten wel huis aan huis de enveloppen te laten bezorgen en de bewoners de gelegenheid te geven om hun financiële bijdrage te laten afgeven bij enkele inzamelpunten.

Meest voor de hand liggend waren de supermarkten in onze gemeente, waar iedereen naar toe gaat om boodschappen te doen.

De Gemeente Beesel, Dagwinkel Beesel, Plus Savelkoul, Albert Heijn en Jan Linders waren meteen bereid mee te werken om deze collecteweek alsnog mogelijk te maken, waarvoor onze dank.

De opbrengst van deze collecteweek in september bedraagt € 14.024,30

Dit is iets meer dan de helft van de opbrengst van de collecteweek in 2019 maar daar hadden we al rekening mee gehouden. Vanuit de landelijk coördinator GDW werd bevestigd dat landelijk de opbrengsten van de Goede Doelenweken veel lager waren.

Namens de gezamenlijke Goede Doelen willen wij u allen hartelijk bedanken voor uw bijdragen. Geld wat de Goede Doelen hard nodig hebben in deze moeilijke tijd voor onderzoek etc.

Bestuur St. Gezamenlijke Collecte Gemeente Beesel


- Advertentie -



MUND - UND NASENSCHUTZ IS MONDKAPJE

Nieuwe taalgids: Nederlands in een notendop Euregio rijn-maas-noord is een van de vijf Euregio’s langs de Nederlands-Duitse grens. Ze zet zich sinds 1978 in om de contacten tussen beide landen te versterken. In dat kader hebben zij een handige taalgids samengesteld. Deze nieuwe Duits-Nederlandse taalgids 'Nederlands in een notendop' (Niederländisch kurz und knapp) is een praktische reisgenoot voor Duitsers die Nederland bezoeken. De collega's van de euregio rijn-maas-noord hebben enkele basisprincipes van de Nederlandse taal in woorden en zinnen samengebracht. Bijvoorbeeld: Mund- und Nasenschutz is in het Nederlands: mondkapje. Via de link hiernaast kun je de taalgids als PDF downloaden.


WIE COMPONEERT EEN DEUNTJE VOOR HET CARILLON (VAN DE FATIMAKERK) IN HERTJE ÓFFEBEK?


- Advertentie -

Iedere melodiemaker die interesse heeft, kan zich opgeven en een of meerdere melodieën indienen passende bij bepaalde jaargetijden, tradities of feestdagen. Na goedkeuring door de hiervoor opgerichte commissie kan/kunnen de desbetreffende melodie(ën) worden toegevoegd aan de uurslag van het carillon. Aanmelden kan via het secretariaat van Kernoverleg Offenbeek: info@kernoffenbeek.nl


Foto- en tekstbron: St. Gezamenlijke Collecte Gemeente Beesel / Euregio rijn-maas-noord / Kernoverleg Offenbeek

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: