PUIK GEMEENTE INFO

GEMEENTE INFO

Op deze pagina leest u het laatste nieuws van de Gemeente Beesel, handige tips van het samenlevingsloket en u vindt er de meest actuele data uit de afvalkalender. 

TWEEDE KAMERVERKIEZING: BRIEFSTEMMEN 70+

Bent u op 17 maart 70 jaar of ouder? Dan kunt u bij de Tweede Kamerverkiezing uw stem per brief uitbrengen:

  • U ontvangt uiterlijk 3 maart per post een stempluspas en de gezondheidscheck.
  • U ontvangt uiterlijk 11 maart per post het briefstembiljet, briefstembiljet-envelop, voorgeadresseerde retourenvelop en een uitleg over briefstemmen. Heeft u de stempluspas en de overige 5 documenten ontvangen? Dan kunt u stemmen per briefstem. Lees de uitleg over briefstemmen zorgvuldig door:
  • Zet uw handtekening op de stempluspas.
  • Maak uw keuze op het briefstembiljet (dat mag met elke kleur pen of potlood).
  • Stop het briefstembiljet in de envelop met de tekst ‘briefstembiljet’ en plak deze dicht.
  • Stop vervolgens uw stempluspas samen met de dichtgeplakte envelop (waar het briefstembiljet in zit) in de voorgeadresseerde retourenvelop en plak ook deze dicht.

LET OP: Er mag maar één stempluspas en één briefstembiljet in de voorgeadresseerde retourenvelop zitten.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Briefstem opsturen of afgeven Stem bij voorkeur per post. Doe de briefstem voor 12 maart 2021 op de post. U kunt de briefstem ook inleveren bij het afgiftepunt op het gemeentehuis. Het afgiftepunt is van woensdag 10 maart tot en met dinsdag 16 maart op werkdagen open van 9.00 uur tot 17.00 uur en op woensdag 17 maart van 07.30 uur tot 21.00 uur. Voordat u naar het afgiftepunt komt, vragen wij u om thuis de gezondheidscheck te doorlopen. Beantwoordt u bij de gezondheidscheck één of meerdere vragen met JA? Kom dan niet naar het afgiftepunt.

PUCK BERGS CIRCULAIRE HELD 2021

Tijdens de Week van de Circulaire Economie deed gemeente Beesel een oproep om circulaire kunstwerken, ideeën of projecten in te sturen. Hier hebben we leuke reacties op ontvangen! Puck Bergs mag zich dit jaar Circulaire Held van gemeente Beesel noemen. Hiervoor ontving Puck 24 februari een mooie wisseltrofee.

Puck Bergs is sinds zijn pensioen volop bezig met het maken van nieuwe creaties met oude materialen. Zo heeft Puck een oude stoel nieuw leven in geblazen, maakte hij van een kapotte boormachine een mooie ‘nieuwe’ lamp en van aangetaste dakconstructie balken een tafel.

De balken had hij behandeld en al twintig jaar bewaard. Nu hij meer tijd had, haalde hij de balken weer tevoorschijn. Ongeschikt als dragende constructie, maar nog wel geschikt om een tafel van te maken voor twaalf personen. De houten tafelpoten zijn omkleed met oude zinken regenpijpen. Met dit ontwerp heeft Puck de titel Circulaire Held van 2021 in de wacht gesleept. Van harte gefeliciteerd Puck!

BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 8 MAART 2021

Agenda van de besluitvormende vergadering van de raad van de gemeente Beesel op 8 maart om 19:30 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis.

Let op: in verband met de Coronacrisis vindt de vergadering digitaal plaats of in de burgerzaal zonder publiek. De vergadering wordt daarom live uitgezonden via YouTube. We publiceren de link naar de vergadering tijdig op onze website www.beesel.nl.

MELD U NU AAN VOOR DE GRATIS

ASBEST-ACTIE

Op woensdag 24 en woensdag 31 maart kunt u tussen 15.00 uur en 17.30 uur gratis asbest aanbieden bij het milieupark in Reuver. U moet zich hiervoor wel tijdig aanmelden. En er gelden enkele spelregels. Hoe u kunt meedoen, leest u leest u hieronder.

NIEUWE SCHOOL IN BEESEL

Op weg naar een leer- en leefomgeving die Beesel bindt en verbindt Voor veel inwoners van Beesel is het bekend dat er ontwikkelingen zijn rondom het schoolgebouw van basisschool ’t Spick. Maar hoe staat het er mee en wat gaat er allemaal gebeuren? U leest het in onderstaande update. De huidige school De huisvesting van basisschool ’t Spick in Beesel verkeert in slechte staat en voldoet niet aan de voorwaarden die gesteld worden aan de landelijke normen van een zogenaamde frisse school. Daar komt nog bij dat de school in een veel te ruime jas zit. Het gebouw is te groot voor het huidige en toekomstige leerlingaantal. Kerobei, de onderwijsstichting waar ’t Spick onderdeel van uitmaakt, is begin 2019 dan ook aan de slag gegaan met die accommodatieproblemen. Want duurzaam basisonderwijs in Beesel, dat bindt en verbindt, is in het huidige schoolgebouw niet meer mogelijk. Goed onderwijs is een van de belangrijkste elementen voor de leefbaarheid in de kern, onderwijs zorgt voor de vestiging van jonge gezinnen, is positief voor de woningmarkt en biedt perspectief voor het verenigingsleven in Beesel. Daarom is Kerobei in overleg gegaan met de gemeente Beesel en Blie in Beesel Drakedörp over de mogelijkheden voor vernieuwing van de school.

EEN WEEK ZONDER VLEES! LUKT HET JOU?

Binnenkort start de jaarlijkse Nationale Week Zonder Vlees. Van 8 t/m 14 maart eten mensen door heel Nederland een week geen vlees. Gemeente Beesel daagt je uit om ook mee te doen! Waarom een week geen vlees eten? Vegetarisch eten levert een belangrijke bijdrage aan onze klimaatdoelstellingen. Je draagt hiermee bij aan een lagere uitstoot van broeikasgassen, een lager watergebruik en minder ontbossing.

Wanneer je als volwassene een week lang geen vlees eet, bespaar je maar liefst 100 liter water. Ook draag je bij aan een lagere CO2-uitstoot. Dit is; vergelijkbaar met 79 km rijden met een auto. Hoe zit dat? De productie van veevoer als graan en soja vindt vaak op een andere plek in de wereld plaats zoals in Brazilië. Hiervoor is allereerst heel veel water nodig. Daarnaast kapt men er op grote schaal bossen om ruimte te maken voor het verbouwen van deze veevoergewassen. En tot slot bevatten de boeren en scheten van dieren het krachtige broeikasgas methaan. De productie van plantaardige eiwitrijke voedingsmiddelen veroorzaakt hierdoor minder milieuschade dan vlees.

Afvalkalender

Rest- en GFT-afval 10 maart GFT-afval Restafval zone C (Paars) Zorg ervoor dat uw container altijd vóór 7.30 uur aan de weg staat. Het inzameltijdstip van het restafval kan anders zijn dan dat van het GFT-afval. Kijk op www.beesel.nl of www.mijnafvalwijzer.nl. Oud papier Beesel 5 maart Reuver 11 maart Offenbeek 31 maart

Publicatie officiële bekendmakingen

De officiële mededelingen van de gemeente worden bekendgemaakt op officielebekendmakingen.nl. Dit is het internetadres van de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties (GVOP).

Contact

Raadhuisplein 1

5953 AL Reuver

T 077 474 92 92

www.beesel.nl

info@beesel.nl

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: