PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

BEREIKBAARHEID VIECURI OP KONINGSDAG EN BEVRIJDINGSDAG

Op Koningsdag (dinsdag 27 april) en Bevrijdingsdag (woensdag 5 mei) is de bereikbaarheid van VieCuri Medisch Centrum in Venlo en Venray aangepast. Alle poliklinieken en regiopoli’s gesloten Zowel op dinsdag 27 april als woensdag 5 mei zijn alle poliklinieken, regiopoli’s, onderzoeks- en behandelafdelingen van VieCuri gesloten. Het is dan ook niet mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de secretariaten van de specialisten op de poliklinieken. Alleen de noodzakelijke spoedeisende zorg wordt verleend. Afdeling Radiologie en priklocaties gesloten Met Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) is het niet mogelijk om bloed te prikken bij onze priklocaties. Kijk op www.viecuri.nl/bloedafname wanneer u terecht kunt bij de beschikbare priklocaties. Daarnaast is het op dinsdag 27 april en woensdag 5 mei niet mogelijk om bij de afdeling Radiologie röntgenfoto’s te laten maken. Kijk op www.viecuri.nl/rontgen wanneer u terecht kunt bij de beschikbaar locaties.

Bezoekersregeling patiënten Patiënten die in VieCuri zijn opgenomen, mogen beperkt bezoek ontvangen. Per dag is één bezoeker per patiënt toegestaan. Op Koningsdag en Bevrijdingsdag geldt de weekendregeling en is bezoek toegestaan tussen 14.00 en 16.00 uur. Bekijk vóór uw bezoek de actuele voorwaarden op www.viecuri.nl/op-bezoek/bezoektijden/. Huisartsenzorg en spoedzorg Heeft u klachten die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende spreekuur van de huisarts of zorgverlener? Bel dan de Huisartsenpost (HAP) via 0900-8818. De assistente stelt u enkele vragen en kan inschatten of u zelf iets kunt doen of langs moet komen. U kunt alleen bij de Huisartsenpost terecht op afspraak. De Huisartsenpost in Venlo is op Koningsdag (dinsdag 27 april 2021) vanaf 8.00 uur de hele dag, avond en nacht geopend. Op Bevrijdingsdag (woensdag 5 mei 2021) is de Huisartsenpost in Venlo vanaf 17.00 uur de hele avond en nacht geopend. Het landelijke alarmnummer 112 belt u voor spoedeisende hulp, als u denkt dat iemand in uw omgeving of uzelf in een acute levensbedreigende situatie verkeert. U hoeft dan uiteraard niet eerst contact op te nemen met de huisartsenpost.


PDV DUIVENSPORT REUVER: WEDVLUCHT CHIMAY

Snelste duif van Limburg te vinden op het hok van Mario Smits en Jei Ottenheim. Afgelopen zondag 18 april stond de eerste vitesse vlucht op het programma. De 637 duiven van 23 liefhebbers van onze vereniging werden om 10.00 uur, op een afstand van 184 km, met een zeer lichte noordwesten wind gelost in Chimay. De eerste duif viel na twee uur en een kwartier vliegen bij de combinatie Mario Smits en Jei Ottenheim (zie foto). Deze klasbak, hun eerstgetekende, bereikte hiermee een gemiddelde snelheid van ruim 81 km per uur. Met tien seconden voorsprong klopten zij Herm Janssen uit Belfeld, terwijl vorige week bij de trainingsvlucht vanuit Burdine de rollen omgedraaid waren. In heel Limburg waren geen snellere duiven te vinden dan de twee eersten van Mario en Jei én Herm! Één minuut na de winnende duif viel op het hok van Thijs Smeets, dat 40 meter korter gelegen is, zijn eerstgetekende, waarna weer anderhalve minuut later de tweede duif viel bij Mario en Jei. Hierna volgden de eerstgetekenden van Hoezen-Steinhage en Math Nooijen op plaats vijf en zes. Ook Jos Smeets, die 30 meter korter woont dan Mario, vinden we in de top tien terug op plaats zeven en vader Toon Smeets, 120 meter korter dan het hok van Mario en Jei, bezet na de tweede duif van Hoezen-Steinhage, de negende plaats.

De volgorde van de eerste negen in de vereniging, zien we ook terug op de eerste negen plaatsen van Samenspel de Grensstreek van 986 duiven ingezet door 43 liefhebbers en hier hadden wij 4 prijzen over. In het samenspel Grensstreek-Roerstreek, met 2.910 duiven van 123 liefhebbers zien we op de eerste drie plaatsen: Mario en Jei, Herm én Thijs van onze vereniging. Een super mooie prestatie en hier stond de vlucht iets korter open en kwamen wij 10 prijzen te kort.


RUIVERPEDIA 2021

De lente komt net op gang en wij zitten met onze gedachten al in de herfst. Klinkt saai maar is minder dan dat. We zijn namelijk erg druk met het samenstellen van het vragenboek voor onze dorpsquiz Ruiverpedia. Je weet wel, die wat het vorig jaar niet door kon gaan door het o zo vervelende virus. We hebben nog geprobeerd een online versie samen te stellen maar ook deze kon helaas geen doorgang vinden Nu zijn we vol goede hoop dat versie 2021 op 2 oktober door kan gaan. Je zou zeggen dat je voor editie 2021 snel klaar bent als 2020 niet door is gegaan. Maar dat valt nog tegen. Ons vragengroepje is alle vragen van 2020 aan het nakijken en gaat beoordelen of deze nog mee kunnen doen in 2021. Sommige vragen zullen moeten worden aangepast, anderen worden geschrapt en daar zullen nieuwe voor moeten komen. Ach, nu het sociale leven op zijn gat ligt hebben we wel meer tijd, dus dat komt wel goed Na de zomervakantie zal een bericht komen per wanneer jullie je in kunnen schrijven. We hopen uiteraard op een grote opkomst en hopelijk mogen jullie dan ook weer in grotere groepen samenwerken!! We houden jullie op de hoogte

Voor wie nu denkt: Ruiverpedia? Dorpsquiz? Waar heb je het over? Ruiverpedia is een dorpsquiz voor jong en oud, groot en klein, vrienden en vriendinnen.

Je hebt dus een zo gevarieerd mogelijk team nodig. Je krijgt een vragenboek met daarin 100 vragen en opdrachten. De vragen gaan over Offenbeek en Reuver en een stuk algemene kennis. De vragen gaan over vroeger maar ook over het heden. De opdrachten variëren van een kruiswoordraadsel, tot het maken van een filmpje. Opdrachten vinden thuis plaats maar ook buiten of op een andere locatie. Middels opdrachten ontvang je een code waardoor je in een volgend level terecht kan komen. Eigenlijk een soort van escaperoom maar dan op z’n Ruiverpediaans. Tenminste….zo was het ’t vorig jaar. Wat we nu gaan doen verklappen we natuurlijk nog niet Wat we wel kunnen verklappen is dat de feestavond van editie 2020 is geëindigd met het feit dat de wisseltrofee gestolen is. Kom anders eens op bezoek op onze facebookpagina Ruiverpedia 2021. Hier staan foto’s en filmpjes van voorgaande jaren. Hier kan je ook het filmpje vinden over dewisseltrofee: https://www.facebook.com/RuiverPedia/videos/1157469297785965 Wat moet je weten:

  • Start Dorpsquiz Ruiverpedia: 2 oktober 2021 rond 17.00 uur en is avondvullend
  • Stel een team samen van ca 20 personen
  • Kosten € 30,- per team
  • Start inschrijven wordt bekend gemaakt in Puik en op facebook
  • Inschrijven kan op www.ruiverpedia.nl
  • Volg Ruiverpedia op facebook dan blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Foto- en tekstbron: VieCuri/ PDV Duivensport / Ruiverpedia

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: