PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

ROOZENDAELS WIT AANGEBODEN AAN 'BUURMAN'

Landal de Lommerbergen en Wijnhof Roozendael zijn buren. En zoals het een goede buur betaamt, is het dan ook niet gek dat de ‘buurman’ Landal de Lommerbergen voorrang krijgt om als een van de eersten van de nieuwe wijnen van Wijnhof Roozendael te mogen genieten. Vanmiddag overhandigde Nicole Wilms een fles Roozendaels Wit aan Marcel Glaser (general manager) van Landal de Lommerbergen. Natuurlijk werd er een klein slokje van dit nieuwe Reuverse streekproduct geproefd. "Aangenaam verrast" zei Marcel. De wijn viel gelukkig in de smaak. Yes! Op korte termijn zal Roozendaels Wit, net zoals vele andere streekproducten, in de shop van Landal de Lommerbergen verkrijgbaar zijn. Later in het jaar volgt Roozendaels Rood.


Wil je graag onze vereniging een handje helpen? Samen kunnen wij ervoor zorgen dat alle ledenzorgeloos kunnen bewegen en sporten. Alle beetjes helpen en kennis / ervaring is niet verplicht

  • Secretaris
  • Webmaster / webdesigner
  • vrijwilligers (kleine klusjes)
  • Leiding / hulpleiding

Zit er iets tussen wat jouw interesse wekt of wil je gewoon af en toe een handje helpen? Alle hulp wordt enorm gewaardeerd.

Voor meer informatie of bij intresse kun je contact opnemen met Jaimy Claessens (0620782993 / jaimyclaessens@live.nl)


SMOOTHIEFIETSEN, SUIKERQUIZ EN SPEURTOCHT

De kinderen van de groepen 5 van basisschool De Meander gingen in de buitenlucht aan de slag met de KERNgezond-pijler ‘gezonde voeding’. Vol enthousiasme namen de kinderen deel aan drie onderdelen. Ze fietsen een eigen smoothie op onze inspirerende smoothiefiets. Met heerlijk fruit en yoghurt, dat beschikbaar werd gesteld door PLUS Savelkoul, trapten de kinderen in recordtempo hun eigen gezonde smoothie. De kinderen vonden het zichtbaar leuk en waren zo met bewegen en voeding tegelijk bezit. Daarnaast speelden ze een suikerquiz waarbij de kinderen moesten raden hoeveel suikerklontjes er omgerekend in een aantal dagelijkse producten zat zoals een energiedrankje, tomatenketchup en een peperkoekreep. De kinderen verbaasden zich soms over het hoge aantal suikerklontjes dat er in zat. Als laatste onderdeel zochten de kinderen de vragen die hier en daar opgehangen waren.

In groepjes discussieerden ze over de goede antwoorden. Een erg leuke en leerzame ochtend waarbij veel gelachen en samengewerkt werd.

Foto- en tekstbron: KERNgezond / S.V. Hercules '03

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: