PUIK VERHAAL

Ben jij de begeleider die mij ondersteunt als ik hulp nodig heb?

Sanne Tosserams (20) en Sietse Snijders (22) gaan zelfstandig wonen. Niets bijzonders zult u denken, dat doen zoveel jongen mensen. Jawel, toch! Sanne en Sietse hebben hierbij ondersteuning nodig en gaan begeleid wonen. Ze doen dit begin volgend jaar in het nieuwe woonbegeleidingscentrum van PSW aan de Parklaan in Reuver. Misschien ben jij de begeleider die ze nodig hebben om zelfstandig deze grote stap in hun leven te zetten?

Van thuis naar thuis

Sanne en Sietse wonen beide bij hun ouders thuis, Sanne in Belfeld en Sietse in Grubbenvorst. Elke dag reizen ze voor hun dagbesteding zelfstandig naar het activiteitencentrum van PSW in Tegelen.

"Misschien ben jij de begeleider die ze nodig hebben om zelfstandig deze grote stap in hun leven te zetten"

Sietse:

“Je kunt niet je hele leven thuis wonen, ook al is het thuis fijn. Je moet zelf dingen gaan doen, dan kom je verder. Ik wil leren alleen te leven en voor mezelf te zorgen. Daarom ga ik nu zelfstandig wonen. Mijn vader en moeder gaan missen dat ik geen thee meer voor ze zet, dat moeten ze nu zelf doen!”


Sanne:

“Bij mijn ouders is het leuk, maar ik vind het fijn om op mezelf te gaan wonen. De afstand Reuver-Belfeld is klein, dus als ik het wil, kan ik even naar mijn vader en moeder fietsen. Bijvoorbeeld als ik een middag vrij heb of in het weekend.” De twee nieuwe bewoners van het woonbegeleidingscentrum hebben zin in hun avontuur. “Het is een beetje spannend, maar dat went wel.

We kennen een paar bewoners van onze groep en de andere willen we beter leren kennen. We gaan niet alleen in ons eigen appartement zitten en willen het leuk hebben met de hele groep.”


"ONZE PASSIE KENT GEEN BEPERKINGEN"

Deze begeleiding willen we!

Sanne en Sietse hebben ondersteuning nodig bij het wonen. Waar de begeleiders aan moeten voldoen, weten ze wel: “Wat we zelf kunnen, willen we zelf doen. Als we hulp nodig hebben, willen we dat de begeleiding er voor ons is.” Sanne: “Ik wil ook dat de begeleiding me dingen leert om beter zelfstandig te kunnen wonen, bijvoorbeeld de was doen.”

Sietse: “Ik vind het belangrijk dat de begeleiders me structuur bieden en dat ik met ze over privédingen kan praten. Die moeten wel ‘binnen de muren’ blijven, daar heeft niemand iets mee te maken! De begeleiders moeten aardig zijn en soms streng als het nodig is.”

Interesse?

Wil jij de wensen van Sanne en Sietse waarmaken zodat zij en hun medebewoners deze grote stap veilig, vertrouwd en met veel plezier kunnen maken? Dan komen wij graag in contact met jou! Kijk op www.werkenbijpsw.nl voor de vacatures van woonbegeleidingscentrum Parklaan.

Adres

WBC Parklaan

Teamleider: Corinne van de Griendt Rustoord 38

c.vandegriendt@psw.nl

5953 EH Reuver

06-57 29 05 28

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: