PUIK VERHAAL

DAT IS PAS PUIK:

De Reuver-connectie met Frans Bauer

Frans Bauer is present

Het is een normale zondag in september als het bij Albert Heijn in Panningen rond sluitingstijd drukker is dan normaal. In de winkel lopen diverse personen zenuwachtig rond totdat een van de aanwezigen het spreekwoordelijke ijs breekt. Zanger en artiest Frans Bauer is ‘toevallig’ present en adviseert een huismoeder in de broodhoek welke broden ze het beste kan kopen en dat gaat gepaard met zijn gebruikelijke gulle lach. De in Reuver wonende AH-teamleider Ralph Boll (bekend van Events4You) bekijkt het tafereel van een afstand en geniet zienderogen mee. Ralph: “Na het telefoontje van Pascal was ik gelijk verkocht, dit moeten we meemaken hier bij Albert Heijn Panningen. Dit moet een feest worden, en dat is het zeker geworden! Wat een sfeer en gezelligheid neemt Frans Bauer met zich mee. Weer een unieke ervaring rijker!”

De bom

Is het toeval dat Frans Bauer in Limburg aanwezig is? Zeker niet! Vergezeld van zijn persoonlijke visagiste, zijn manager, een afvaardiging van het platenlabel en natuurlijk zijn Mariska is hij op uitnodiging van Pascal Verlinden (Redgellmedia, lees eerder artikel in Puik hier) naar het zuiden afgereisd om de videoclip op te nemen van zijn nieuwste hit: De bom. Pascal: “Bij het opstellen van het script heb ik om me heen gekeken. Oppe Ruiver, daar zit talent en dat zie ik graag terug in een van mijn producties. Ook de medewerking die teamleider Ralph heeft verleend door het beschikbaar stellen van de winkel, waardeer ik enorm. Een mooie “Ruiverse” inbreng in een product dat nationaal gezien zal worden.”

Net Oet Bèd

Bij de opnames van de nieuwe clip klinkt een feestband tussen de winkelrekken; 7 jonge mannen, lokaal beter bekend als Net Oet Bèd, die hun medewerking verlenen aan de totstandkoming van Frans zijn nieuwste Hollandse meezinger. En dat doen ze maar wat graag, want ze worden hierin bijgestaan door enkele mooie ‘dansmarietjes’ die de bandnaam NOB opeens een andere betekenis geven. De heren hadden namelijk prima uitzicht op de derrières van de danseressen. Koos Franssen: “Leuk om zo'n productie eens vanuit deze hoek te bekijken.”

Reuver herinneringen

Met al deze linken naar Reuver, wordt Frans Bauer zelf ook nieuwsgierig hoe de vork nu precies in de steel zit. Frans Bauer: “Ja Reuver, dat herinner ik me om meerdere redenen nog goed. Daar heb ik een van mijn eerste grote optredens verzorgd in de feesttent bij de voetbalclub. Was een jubileum of zoiets. Maar als ik dat zo zie, dan stikt het van het talent bij jullie. Wat leuk dat dit op zo’n manier bij elkaar komt. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe mijn nieuwe videoclip er uit gaat zien (vrijdag 13 september online op youtube, red.). Ik hoop dat mijn nieuwe nummer straks in slaat als een bom”, sluit Frans luid lachend af.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: