PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Kerstmarkt Offenbeek

Op 15 en 16 december vindt de tweede editie van de kerstmarkt in Offenbeek plaats. Dit keer een stuk uitgebreider en gevarieerder van opzet dan in 2017 dankzij de vele spontane aanmeldingen van mensen die willen meedoen of –helpen.

Lichtjes- en kerstmarkt

Tijdens de Lichtjesmarkt op zaterdag van 17.00 tot 21.00 uur en op zondag tijdens de Kerstsfeermarkt van 13.00 tot 17.00 uur bieden standhouders uit de regio producten aan die passen bij de kerstsfeer. Op de markt zullen ook een aantal plaatselijke organisaties en initiatieven zich presenteren (Synthese, Steunpunt Eenzaamheid Beesel, Offenbeckerhof, de projectgroepen Wensbus en Veur Óffebek van Kernoverleg Offenbeek).

Activiteiten

Ook is er aandacht voor goede doelen, Stichting Vrienden van Tijs en Stop Hersentumoren. Op beide dagen is er daarnaast een winterse schaatsbaan en op zondag een winters springkussen. Bij slecht weer wordt er overigens gezorgd voor een alternatief.
In de Paerssjtal is op beide dagen een modelspoorbaan van Modelspoorbouw Midden-Limburg te zien en op zondag een winterse foto-expositie van Fotogroep Reuver te bewonderen. Zowel op zaterdag en zondag de St. Barbarakapel geopend voor een bezoekje aan de Kerststal.

De Kerstman op bezoek

Verder zijn er volop live optredens van muziek-, zang- en toneelverenigingen zoals het Trommel- en Fluiterkorps St. Barbara, Sjteets Baeter, de Dorsvlaegels, Sing Along Singers, Blokfluit- en zangensemble en Toneelgroep Reuver.
Cliënten van PSW hebben mooie Kerstversieringen gemaakt die zij zaterdag om 18.00 uur feestelijk zullen onthullen. En natuurlijk komt ook de Kerstman even op bezoek. Hij zal er zondagmiddag zijn.

Special Party

Voor degenen die zaterdagavond na de markt nog even willen doorgaan, organiseert XBAZE een Special Party. Ook bij café de Paerssjtal en ’t Heukske is er een Christmas Party.
De entree voor de Lichtjes- en Kerstsfeermarkt, beide winterse attracties, live optredens, de modelspoorbaan- en foto-expositie is gratis.

Winterbuitenspel Jong Nederland Beesel

Op Zaterdag 29 december organiseert Jong Nederland Beesel haar jaarlijkse Winter Buitenspel voor alle Beeselse kinderen vanaf groep 4 van de basisschool tot 15 jaar.

Expeditie Robinson

Dit jaar spelen de kinderen de hele dag buiten ‘op de Aoleberg’ in het thema “Expeditie Robinson”.

Natuurlijk maakt buiten spelen hongerig en wordt menige pan 'kerboet en sjpek met eier' op het houtvuur gebakken. En ook aan warme chocomel geen gebrek.


Deelnemen

Het buitenspel begint om 9.45 uur bij de Blokhut met een speurtocht richting Rijkel en om 15.30 uur wordt deze spectaculaire dag afgesloten, ook weer bij de blokhut. Deelname is helemaal gratis en opgeven kan tot 27 december via mail naar voorzitterjnbeesel@gmail.com onder vermelding van naam, e-mailadres en telefoonnummer ouders. ‘s Avonds sluit de leiding van Jong Nederland het jaar af met de inmiddels traditionele Hanebatsepartie.

Gemengd Koor Beesel verzorgt Kerstconcert in de kerk

Na een jaartje afwezigheid geeft het Gemengd Koor Beesel wederom een Kerstconcert, en wel op zondag 16 december in de Sint Gertrudiskerk in Beesel. Dit jaar luidt het thema “samen zingen in Beesel”

Beesels en andere talen

Tijdens dit kerstconcert wordt een gevarieerd programma van sfeervolle Kerstmuziek gezongen in het Beesels en in andere talen. Naast mooie bekende Kerstliedjes die door het gehele koor worden gezongen, is er dit jaar speciaal gekozen voor enkele ensembles uit het eigen koor die enkele stukken voor hun rekening nemen. De bekende regisseur Cees Rullens zal de aanwezigen met een mooi verhaal in Kerstsfeer verassen.

Kom luisteren en kijken

Het Gemengd Koor Beesel staat onder leiding van dirigent Ben Heijnen en wordt op de piano begeleid door Bart Golsteijn. Het concert begint om 11.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop worden allen aanwezigen uitgenodigd in Herberg de Bongerd waar men door het koor getrakteerd wordt op kerstbrood.

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: