PUIK COLUMN

Siem de vlieger

Midlifecrisis of gewoon sportief?

“Papa, moog Noud auch mei Moutumbajke met Martijn en Papa?” vraagt Noud als ik weer door de woonkamer loop in mijn fietsoutfit. Even later fietsen we richting het bos en staat Noud uitbundig te zwaaien achter het raam. Voor degenen die mijn vorige column hebben gelezen: YES! Mijn zoon wordt niet alleen een carnavalist, maar ook een mountainbiker! Ook hij (inmiddels 2 jaar en 9 maanden) heeft het coronatijdperk gebruikt om de buitensporten te ontdekken: fietsen en voetballen zijn veruit favoriet.

Corona

Al sinds maart werk ik volledig vanuit thuis in verband met Corona en het lijkt erop dat ik dat de komende maanden ook nog ‘mag’ blijven doen. Vanuit mijn zelf gefabriceerde ‘Home office’, ook wel bekend als de eetkamertafel, kijk ik altijd uit op straat en zie ik het aantal fietsers, hardlopers en wandelaars toenemen. Waar de horeca een zware tijd achter de rug heeft, hebben de sportwinkels hoogtijdagen gedraaid. Daar kan ik over meepraten… Na vele jaren op de motorcross heeft deze hobby ongeveer twee jaar geleden plaatsgemaakt voor de mountainbike, ik dacht namelijk dat dat minder tijdrovend zou zijn dan crossen. Inmiddels is het tegendeel bewezen, met de conditie groeit namelijk ook het aantal uren en kilometers op de fiets. Corona en thuis werken doet er bij mij nog een schepje bovenop: Pauze? Even de hardloopschoenen aan! Joekskepel gaat niet door? “Oké, ik ben fietsen!” En niet eens alleen omdat ik even Anouk en de kinderen wil ontlopen, ik vind het echt leuk! 😉

"Op een respectvolle manier jutten we elkaar hier dan ook regelmatig op om vervolgens weer nieuwe grenzen op te zoeken, ieder met zijn eigen einddoel."

Als het niet op Strava staat, is het niet gebeurd!

Mijn sportmomenten houd ik bij op Strava, voor degenen die het niet kennen, dat kun je zien als de sportieve variant van facebook. Veel vrienden en bekenden zijn hier inmiddels op te vinden, een leuke manier om te zien wat ‘de Ruiverse sjporters’ zoal doen. Op een respectvolle manier jutten we elkaar hier dan ook regelmatig op om vervolgens weer nieuwe grenzen op te zoeken, ieder met zijn eigen einddoel. Anouk lacht me gewoon uit. Als ik weer een extra rondje fiets zodat ik net wel die 70km aantik. Maar eerlijk is eerlijk: 70 staat op Strava gewoon mooier dan 69,2! Toch?! En daar ontstaat dus die discussie: Midlifecrisis of gewoon sportief? Dat ik het nodig vond om naast mijn mountainbike ook nog een racefiets te kopen heeft hier denk ik niets mee te maken… 😉 Die heb ik namelijk ook echt nodig voor het Long Course weekend!

Long Course Weekend

Frank Peeters schreef in een eerdere column al over het Long Course Weekend dat inmiddels door Corona verplaatst is naar september. Ik dacht in maart bijna klaar te zijn met de voorbereiding voor het ‘Half LCW’, maar toen bleek het pas te beginnen: Verplicht een half jaar langer trainen! Vorige week kregen we dan eindelijk te horen dat het nu toch echt ‘definitief’ zal plaatsvinden op 17-19 september, nog even doorbikkelen en proberen blessurevrij te starten op 17 september. Goed om te zien dat een evenement als dit in Beesel ondanks alle huidige beperkingen toch plaats kan vinden. Nu hopen op goed weer en het wegblijven van een tweede coronagolf!

Plezier is het belangrijkst

Al sport ik de laatste jaren meer dan ooit daarvoor, een ‘Mathieu van der Poel’ zal ik niet meer worden en dat is ook niet mijn streven. Plezier is het belangrijkst en sporten met vrienden en bekenden maakt het allemaal extra leuk en uitdagend. Flauwekul natuurlijk die midlifecrisis (en hallo… ik ben pas 33 hoor!!), laten we het dus maar houden bij ‘gewoon sportief’!😁 Zo, dat is wel weer genoeg voor vandaag, ik ga nog even een stukje fietsen! Fijne vakantie allemaal!

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: