PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Leuke vakantiefoto’s gemaakt?

De maanden juli en augustus zijn de vakantiemaanden bij uitstek. De eerste reizigers hebben de koffers al gepakt en genieten al van mooie vergezichten of een afgelegen plekje in de zon. Als je zo’n moment hebt vastgelegd met je camera/mobiel, mail die dan naar redactie@puiklokaal.nl met vermelding van de locatie en je naam. Wij verzamelen de inzendingen en maken er een mooie vakantiepagina van. En het is natuurlijk helemaal super als je er een Puik tintje aan kunt geven.

Ondernemers presenteren boekje ‘Ontdek Beesel’

Een groep ondernemers uit de gemeente Beesel heeft gezamenlijk een kortingsboekje uitgebracht. Het boekje ‘Ontdek Beesel’ wordt verspreid door de deelnemende ondernemers, de Lommerbergen en LCW Holland - Beesel onder het motto ‘koop bewust, koop lokaal’. Het kortingsboekje is een vervolg op ‘DrakenDeals’ en ‘DecemberDeals’ die in 2019 zijn verschenen. Het initiatief voor de boekjes werd vorig jaar genomen door Joep Caubo van bioscoop Luxor en Inge Drenth van het Kaashuys. Ook deze keer is in samenwerking met de centrummanager een boekje ontwikkeld.

In totaal doen er 16 enthousiaste ondernemers mee aan ‘Ontdek Beesel'. Iedere ondernemer biedt één speciale actie aan. De kortingsbonnen staan achterin vermeld. Op de overige pagina’s worden de deelnemende ondernemers kort gepresenteerd. Daarnaast werken ook de Lommerbergen en de organisatie van LCW Holland - Beesel mee. Het boekje is in een oplage van 7.500 exemplaren gedrukt en wordt zolang de voorraad strekt gratis uitgedeeld door alle deelnemende partijen. De acties zijn in principe tot en met 31 oktober geldig, tenzij anders aangegeven. De deelnemers hopen zo het lokaal kopen te stimuleren. Het boekje is gemaakt voor lokale inwoners, dagjesmensen, LCW-deelnemers en toeristen. De gemeente Beesel ondersteunt het initiatief.

V.V. Bieslo en V.V. Reuver worden gescheiden van tafel en bed

In de (voetbal)sport is het wekelijks spelen van wedstrijden de climax van de trainingsarbeid. Daar zitten soms pareltjes tussen, zoals de derby tussen de twee verenigingen die gezamenlijk actief zijn binnen gemeente Beesel. De amateurtak van de KNVB heeft nu beide verenigingen in twee verschillende klasses ingedeeld, KNVB 4e Klasse D respectievelijk KNVB 4e Klasse E. Bieslo blijft in dezelfde klasse actief als voorgaande jaren, V.V. Reuver gaat nu veelvuldig de Maas over. Voor bestuur en spelers is dit natuurlijk hartstikke jammer, dat deze kers op de taart ontbreekt in de nieuwe competitie. Vandaar dat de voorzitters Cor Vulders (Bieslo) en Huub Tilmanns (Reuver) om een reactie is gevraagd.

Cor: “We zijn inderdaad onaangenaam verrast dat we een aantal leuke derby's gaan missen komend seizoen. Niet alleen tegen Reuver maar ook de wedstrijden tegen Kessel brengen voor spelers en publiek iets extra's. We hebben nog bezwaar aangetekend bij de KNVB maar dat levert niets op. Daar moet je dan ook niet in blijven hangen. Dus beginnen we vol energie aan het nieuwe seizoen en gaan laten zien wat we in huis hebben. We houden een goed contact met VV Reuver en ooit komen we elkaar ook op het veld weer tegen!”

Huub: “Inderdaad heel jammer voor de supporters en de spelers dat de derby’s komend seizoen niet doorgaan ondanks een poging van Bieslo bij de KNVB om de klasseindeling te wijzigen. Helaas is dit niet gelukt. Na spoedoverleg met Cor Vulders van Bieslo hebben we besloten dat Bieslo en Reuver komend seizoen dan maar kampioen moeten worden, waardoor we elkaar dan volgend seizoen in de 3e klasse tegenkomen.”

Foto- en tekstbron: Puik / Gemeente Beesel / Cor Vulders en Huub Tilmanns

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: