JENAPLAN BASISSCHOOL DE TRIOLIER IN REUVER

Samen leren en leven

Wat is dat eigenlijk, Jenaplanonderwijs? Een Jenaplanschool is een gemeenschap van kinderen, leerkrachten en ouders. De leerkrachten zijn professionele opvoeders. Ouders dragen een deel van de opvoeding van hun kind(-eren) over aan de school en de leerkracht maar blijven op onze school een belangrijke rol in het onderwijs spelen. In het Jenaplanonderwijs staat het kind centraal. Ieder kind is uniek in zijn ontwikkeling, talenten en leerstijl. In het Jenaplanonderwijs krijgen kinderen de ruimte zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. Zij mogen verschillend zijn en wij gaan uit van die verschillen in ons dagelijks onderwijs. Het doel is dat de kinderen van de verschillen en van elkaar leren en dat ze verschillen leren respecteren. Het Jenaplanonderwijs is ook gericht op de opvoeding van kinderen en omvat daarom veel meer dan het aanleren van de standaard schoolse kennis en vaardigheden als lezen, schrijven en rekenen. Kinderen leren door actieve betrokkenheid tijdens de basisactiviteiten gesprek, spel, werk en vieren.

Jeelo heeft 12 projecten voor groep 1 tot en met 8. Alle groepen werken tegelijk aan hetzelfde project. Samen openen we het project en sluiten we dit ook weer af. Kinderen werken tijdens het project naar een concreet projectresultaat toe, welk ze tijdens de afsluiting presenteren aan elkaar en aan andere belangstellenden. Tijdens elk project van JEELO werken we schoolbreed aan 3 pijlers:

• Samen leven: voor betrokkenheid bij kinderen en de omgeving. • Samen werken: aan 21e-eeuwse vaardigheden. • Zelfstandig leren: hier staat het ‘leren leren’ centraal.

Onderwijs op OJBS de Triolier Op OJBS de Triolier werken en leren de kinderen in stamgroepen (1-2, 3-4, 5-6, 7-8). Naast taal en rekenen, vakken die heel belangrijk zijn en dagelijks op het programma staan, leren de kinderen ook vele andere vaardigheden. De kinderen leren om zelfstandig en samen te werken, helpen elkaar, verzamelen, beoordelen en verwerken informatie, leren om keuzes te maken en leren te werken met een eigen planning. Wij begeleiden kinderen van zelf verwerken tot zelfverantwoordelijk leren. Muzikale- en creatieve vorming, het presenteren van jezelf en jouw werk en sociaalemotionele vorming zijn maar enkele voorbeelden van vaardigheden die binnen het onderwijs op OJBS de Triolier nadrukkelijk een plaats innemen, Samen met kinderen en ouders zorgen we ervoor dat we een school zijn waar kinderen zich veilig voelen en tot leren kunnen komen. In een recent gehouden tevredenheidsonderzoek waarderen kinderen en ouders de school met een 8,3.

Wereldoriëntatie: het hart van het Jenaplanonderwijs Binnen het Jenaplanonderwijs is wereldoriëntatie het hart van het onderwijs. Wereldoriëntatie houdt verband met kennis over o.a. aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en natuurkunde, maar ook met allerlei vaardigheden zoals het doen van onderzoek, experimenten doen, ondernemen e.d. Hiervoor gebruiken we op OJBS de Triolier “JEELO”, je eigen elektronische leeromgeving.je eigen elektronische leeromgeving.

Kleine groepen Omdat we het als school heel belangrijk vinden dat er aan de ontwikkelingsbehoefte van alle kinderen voldaan kan worden hechten we veel waarde aan kleine groepen. Dit betekent in de praktijk dat het leerlingenaantal voor al onze groepen gemiddeld rond de 25 ligt. Dit vinden wij als school een mooi aantal om alle kinderen zo goed mogelijk te kunnen helpen in zijn/haar ontwikkeling. In het verleden hebben wij daarom een extra kleutergroep ingericht die, afhankelijk van het aantal kleuters, als extra kleutergroep wordt geopend. Is uw interesse voor OJBS de Triolier gewekt, dan zijn er een aantal mogelijkheden om sfeer te komen proeven:

Informatieavond en virtuele rondleiding

Om u een goed beeld te geven van onze school, houden we op donderdag 4 maart a.s. om 19.00 uur een online informatieavond, die in het teken staat van onze school en het onderwijs dat wij verzorgen. Hiervoor nodigen we alle ouders van nieuwe leerlingen van harte uit. U kunt zich voor deze avond aanmelden via deze link.

I.v.m. de corona maatregelen kunnen er op dit moment geen rondleidingen gegeven worden. Ook de inloopochtend kan hierdoor niet doorgaan. Zodra de maatregelen het weer toelaten kunt u natuurlijk een afspraak maken voor een rondleiding. Om u toch een kijkje te geven, hebben we een virtuele tour gemaakt van onze school. U kunt dus toch OJBS de Triolier alvast bezoeken en meer informatie krijgen over onze school. Bekijk hier deze virtuele tour.

Aanmelden nieuwe leerlingen Kinderen die 4 jaar oud worden in de periode van 1 augustus 2021 t/m 31 juli 2022 kunnen door ouders/verzorgers worden aangemeld op onze school. Dit kan op donderdag 11 maart 2021 van 15.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 20.00 uur. Wij raden u aan de website van de school in de gaten te houden in verband met de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de aanmelding en de corona maatregelen.

OJBS de Triolier Sint Annastraat 31 5953 LR Reuver 0774769000 www.triolier-akkoord-po.nl