PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

GRESCOLLEGE OFFICIEEL GEZONDE SCHOOL

Grescollege heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet laat het Grescollege zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De school wil met dit keurmerk bijdragen aan een gezonde leefstijl, betere leerprestaties en minder schooluitval.

De school werkt actief aan activiteiten die gericht zijn op sport en bewegen zoals talenturen sport, de sportklas, samenwerking met lokale sportaanbieders en sportverenigingen. In 2021 gaat de school zich richten op het thema voeding. Het Grescollege is tevens partner van de gezondste regio 2025.


HSV de Forel opent visseizoen

Vanaf zaterdag 6 maart mag er gevist worden op de nieuw gegraven vijver 2. Op deze vijver is donderdag 25 februari 650 kg karper (mix 200/400 400/800 gram) uitgezet. De officiële opening zal nog even op zich laten wachten vanwege de coronamaatregelen. Op de oude vijver (3) zijn drie grote karpers uitgezet 73–78–79 centimeter (totaal gewicht 26 kg.) Onthaakmat is verplicht en opgenomen in het nieuwe reglement, ga met zorg om met de gevangen vissen. Een karper van dit formaat kost al gauw € 15.00 per kilo. HSV de Forel wenst alle leden een mooi visseizoen.


ONLINE VOORLICHTINGBIJEENKOMSTEN VOOR SENIOREN

De Bibliotheek Maas en Peel organiseert samen met Remedica Communicatie en Educatie drie voorlichtingsbijeenkomsten voor senioren. Deze bijeenkomsten zijn gratis en vinden online plaats via Zoom.

Lezing ‘De nieuwe Donorwet’

Dinsdag 16 maart 2021 van 15:00 tot 16:30 uur. U krijgt informatie over orgaan- en weefseldonatie, wat de nieuwe wet voor u betekent en hoe u uw keuze vastlegt. Deze bijeenkomst wordt aangeboden door het ministerie van VWS.

Lezing ‘Zorg voor elkaar’

Woensdag 31 maart 2021 van 10:00 tot 11:30 uur. Meer voor elkaar zorgen, dat is het hoofdthema in dit programma. Dit is een interessante lezing voor mantelzorgers en ouderen in het algemeen.

Lezing ‘Kom in beweging’

Donderdag 15 april 2021 van 10:00 tot 11:30 uur. Meer in beweging komen en verschillende ouderdomskwaaltjes staan centraal in deze lezing.

Aanmelden Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst. Dit kan door een mail te sturen naar l.bijlmakers@debibliotheekmaasenpeel.nl of te bellen met (077) 465 17 86. U ontvangt dan van ons een mail met de zoom-link waarop u kunt inloggen. Deze link is tevens te vinden via de agenda op onze website www.debibliotheekmaasenpeel.nl

Foto- en tekstbron: Grescollege Reuver / Jos Wolters / Bibliotheek Maas en Peel

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: