PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Beeselse inwoners aan de slag met prinsenwagen CV De Drake

Voor het bedenken van het uiterlijk van de nieuwe prinsenwagen schakelt carnavalsvereniging De Drake, samen met de ‘Club van 50’, de hulp in van de inwoners van Beesel. Met een flyer die dit weekend huis-aan-huis in de bus is gevallen, wordt jong en oud uitgedaagd om hét nieuwe ontwerp voor de prinsenwagen in te sturen.

Ontwerp

Belangrijk is dat in het ontwerp niet alleen plek is voorzien voor de prins en de Raad van Elf, maar ook voor de Beeselse draak. Ontwerpen dienen vóór 1 maart ingeleverd te zijn. De jury, die bestaat uit leden van CV De Drake en leden van de Club van 50, beoordeelt vervolgens de inzendingen. Het winnende ontwerp wordt carnavalsdinsdag na de optocht op de Markt bekendgemaakt.

Samenwerking

Op basis van dit winnende ontwerp wordt de nieuw prinsenwagen komend jaar gerealiseerd. De nieuwe wagen trekt in de carnavalsoptocht van 2020 voor het eerst door de Beeselse straten. Meer info op www.cvdedrake.nl

Bloedmaan, 21 januari 2019

De bloedmaan heeft maandagochtend 21 januari tot veel enthousiaste reacties geleid. Maansverduisteringen komen een paar keer per jaar voor. Maar die van maandag was volledig, en ook nog eens vrijwel helemaal te zien in Nederland! In bijna het hele land was sprake van een kraakheldere hemel. Het was koud maar er was bijna geen wolkje aan de lucht, hierdoor was de maan nog beter te zien.

Oorzaak roodkleuring

Een maansverduistering gebeurt als de aarde precies tussen de zon en de maan in komt. De maan staat dan in de schaduw van de aarde. Het zonlicht gaat wel langs de aarde. De dampkring buigt het dan af naar de maan. Rood licht wordt het best afgebogen. Daardoor kleurt de maan tijdens een verduistering rood. Dat wordt een bloedmaan genoemd.

Jeugprinsebal 2019

Aanstaande vrijdag 25 januari is het tijd voor het Jeugdprinsebal! De eerste nieuwe hoogheid van het seizoen komt dan uit. Wie zal Prinses Nuala I samen met haar adjudanten Fleur en Eva dan gaan opvolgen. Wordt het een prinses of komt er toch een prins uit, die de jeugd voor gaat dit jaar?

Een feestelijke dag

Het alweer 9e Jeugdprinsebal zal beginnen met het aftreden van Prinses Nuala I. Waarnaar er in Hotel de Windjbuujels gekeken wordt wie er allemaal uit de lift gaan komen en welk trio dit jaar de Reuverse jeugd voorop gaat. Na het uitkomen is het tijd voor een feest met onder andere de Roerdassen en de dansgarde van Windjbuujels’jeug. Wil jij het weten kom dan kijken en beleef het mee, de 25e om 19:30 in café-zaal Ronckenstein. Jullie komen toch ook?

Tekstbron: Patrick Aspers, WeerOnline en Samora Stoffels

Fotobron: De Limburger, Miel Rutten en Samora Stoffels

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: