PUIK NIEUWS

PUIK NIEUWS

Pasen gedicht

Tweede Paasdaag ontving Puik bijgaand gedicht, geschreven door Jac Linssen. Pasen is weliswaar voorbij, maar het door Jac beschreven gevoel zal voor menigeen herkenbaar zijn. Te mooi om niet even te delen.

Zalig Paose !

De deur op sjlót….en gén bezeuk…. alles aafgelas, dit is neet altiëd aeve leuk…. maar noë merkse pas…. wie einzaam eine miens soms is…. en zit te prakkezere, ómdet hae zien kinjer mis…. diej nieks wille riskere. Ze wachte aaf en zitte sjtil… en kieke get nao boëte, ze toëne häöre goeie wil…. toet ze de ouge sjloëte!

17 miljoen miense ….. zote dit jaor met de paose binne….. die köste nörges angers haer….. wat móste die beginne? 17 miljoen miense…. jao, die zote met de paose binne, en kóste ze häör ei neet kwiet…. want det virus moog neet winne !


- Advertentie -


Cadeau Hanneke Eggels

Cadeau van dichteres Hanneke Eggels voor alle thuisblijvers: een gedichten-presentatie, en de e-bookversie van 2 dichtbundels en 1 bloemlezing. Een cadeau om iedereen in onze gemeente een hart onder de riem te steken!

Presentatie Hanneke Eggels

Voor de presentatie: “Hanneke Eggels’ Cuypersgedichten voordracht in Cuypershuis Roermond” kun je de volgende link gebruiken: www.youtube.com

Gratis e-bookversie van dichtbundels en bloemlezing

Wil je de gratis e-bookversie van de dichtbundels en de bloemlezing ontvangen? Mail dan naar uitgeverij Cour de Culture (info@courdeculture.eu) en vraag de link aan: 2 dichtbundels (“Libertinage” en “Nice”) en 1 bloemlezing. “Het RAPIARIUM (2019) van Drs. Hanneke Eggels is een prachtige dwarsdoorsnede uit de literatuur, inclusief honderd citaten van Nobelprijswinnaars. Zij specialiseerde zich in de Nobelprijs voor de literatuur en leidde het werk in van de winnaars van deze prestigieuze prijs. Deel II bevat een unieke verzameling van honderd citaten van Nobellaureaten. O.a. van Albert Camus: La Peste en Jose Saramago: De stad der blinden die nu zo hoog in de Nederlandse bestsellers lijst zijn gekomen vanwege een pandemie.”

Over de auteur

Innovatief, prikkelend, geleerd, internationaal Hanneke Eggels (*Amsterdam, 1946) kreeg haar opleiding aan het Alberdingk Thijm College in Hilversum en de universiteiten van Amsterdam en Leiden. Na haar doctoraal Nederlands en filosofie in 1984 werkte zij op het landelijk bureau van de Vereniging voor OKW, opgericht door K.L. Poll. Daar organiseerde zij in opdracht de eerste gastschrijverschappen aan de universiteit en volgde zelf als post-Master de cursus Creatief Schrijven 'Zelf schrijver worden' door Gerard Reve aan de Universiteit Leiden. Zij was docent / gecommitteerde aan het 1e Vrijzinnig Christelijk Lyceum in Den Haag en stampte in 1988 als oprichter van de non-profitstichting De Literaire Salon cursussen Leesbevordering Moderne Nederlandse Letterkunde in bibliotheken uit de grond en initieerde in 1992 een Poeziedag naar Engels voorbeeld, gaf cursussen Nobelprijswinnaars voor Literatuur waarover zij in NRC publiceerde in 2016. Zij heeft een naam opgebouwd als dichter/essayist in opinietijdschriften en NRC Handelsblad. Zij werd 'Peace Poet' genoemd, vanwege haar Engelse gedichten over mensenrechten bij het Centenial op de internationale website van Het Vredespaleis. Haar vertaalpleidooi in 2008 gepubliceerd in tijdschrift voor Vertalen Filter inspireerde vele vertalers. Studenten Neerlandistiek Mondiaal vertaalden haar bundel 'EEN VRIJE HUID' over mensenrechten in een internationale experimentele online poëzieworkshop aan de universiteiten van Cordoba (Argentinië) en Belgrado (Servië). Hanneke Eggels heeft twee zonen en vijf kleinkinderen.

Foto- en tekstbron: Jac Linssen / De Bibliotheek Reuver

Klik hier om je gratis in te schrijven voor Puik | Deel deze pagina: